Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. január 28., hétfő

16.310 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Újabb támogatott nyelvi és informatikai képzések indulnak

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2013. január 28. 13:33
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-01-28
A közigazgatási pálya a piacképes tudással rendelkező, nyelveket beszélő, külföldi tapasztalatot szerzett fiatalok számára is versenyképes lehet – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program 2012 pénteki, ünnepélyes záró rendezvényén, az Országházban. A KIM heti hírlevelében a miniszter beszél arról is, hogy 2018-ban nem kizárt a választási regisztráció.
Átalakul a közszolgálati tisztviselők teljesítményének értékelése

Megváltozik július 1-jétől a közszolgálati tisztviselők teljesítményének értékelése, gyakrabban és más szempontok alapján mérik majd a munkájukat. Hasonló értékelést vezetnek be a rendvédelmi dolgozók körében is. Az új rendszerben – amely 2014-től a katonákra is érvényes lesz – elsősorban a munkaköri leírásban foglaltak teljesítését és a munkához való hozzáállást vizsgálják majd a szervezeti vezetők – mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára az MTI-nek.

Az Országházból a KIM-be és a BM-be költöztetik a kormányzati irattárakat .

Áthelyezik az Országházban lévő kormányzati irattárakat a közigazgatási, valamint a belügyi tárca épületébe.

A KIM rugalmas, és csak a munkáját végzi

Természetes, hogy a nemzeti ünnepek előkészítéséért és lebonyolításáért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) gondoskodik a rendezvényhelyszínek és vonulási útvonalak előkészítéséről – nyilatkozta Kovács Zoltán az MTI-nek kedden a kormány közterület-használati kérelmével foglalkozó Index-cikkel kapcsolatban.

Társadalmi egyeztetés kezdődik a közszféra hivatásetikai irányelveiről

Az állami szerveknél érvényesítendő etikai irányelveket tartalmazó Zöld Könyvet készített elő a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, amely a közszféra hivatásetikai normáit gyűjti egybe a korrupció elleni kormányzati küzdelem jegyében. A Könyvben megfogalmazott javaslatok védik a kormánytisztviselőket, javítják a szervezeten belüli viszonyok átláthatóságát, és tájékozódási pontul szolgálnak az esetleges etikai dilemmák feloldása során. Az előterjesztés tervezet, amely majd a társadalmi egyeztetést követően kerül a kormány elé. Közlemény.

Újabb támogatott nyelvi és informatikai képzések indulnak

Újabb 17 képző intézmény 317 tanfolyamával bővül az uniós támogatású nyelvi és informatikai képzések kínálata keddtől – jelentette be Hidas János, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Akcióterv készül a Nyílt Kormányzati Együttműködéshez való csatlakozásról

A kormányzati antikorrupciós program részeként a kormány 2012-ban döntött arról, hogy Magyarország csatlakozik a Nyílt Kormányzati Együttműködéshez (Open Government Partnership) és ezzel számos további vállalást tesz a korrupció elleni küzdelemre, az átláthatóbban működő közigazgatás megvalósítására.

Navracsics Tibor részt vett az újvidéki "hideg napok" áldozatairól szóló megemlékezésen

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a magyar-szerb történelmi megbékélési folyamat újabb fontos állomásának nevezte, hogy szerdán szerb kollégájával együtt részt vett Újvidéken az 1942-es "hideg napok" áldozatairól való megemlékezésen. Az MTI érdeklődésére azt is elmondta, hogy Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök-helyettessel négyszemközti megbeszélést folytatott.

Navracsics: 2018-ban nem kizárt a választási regisztráció

Navracsics Tibor szerint az állami népességnyilvántartó rendszer mára elvesztette egyértelműségét, frissességét, ezért nem zárható ki, hogy a 2018-as országgyűlési voksolásra ismét felmerül a választási regisztráció gondolata.

2013 a külhoni magyar kisiskolák éve

Elindult a 2013 – a külhoni magyar kisiskolák éve című program, amelyre 100 millió forintot különítettek el a Bethlen Gábor Alapnál – jelentette be Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Budapesten.

Csonka Ernő váltja Hidas Jánost a KIH élén

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért felelős helyettes államtitkára, Csonka Ernő lesz a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal új elnöke február 1-jétől, miután Hidas János lemondott posztjáról.

A közigazgatás várja a nyelveket beszélő fiatal munkavállalókat (+ videó)

A közigazgatási pálya a piacképes tudással rendelkező, nyelveket beszélő, külföldi tapasztalatot szerzett fiatalok számára is versenyképes lehet – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program 2012 pénteki, ünnepélyes záró rendezvényén, az Országházban.