Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. január 24., csütörtök

16.257 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Május 31-ig számolnak be az állami szervek a korrupció elleni küzdelmükről

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 
Dátum: 2013. január 21. 15:05
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-01-21
„Soha többé nem tűrjük el, hogy ilyen történhessen velünk” az üzenete annak az emléknap-sorozatnak, amely január 19-én, a magyarországi németek elhurcolásáról, február 25-én a kommunizmus áldozatairól, április 16-án a holokauszt magyarországi áldozatairól, augusztus 23-án a totalitárius diktatúrák európai áldozatairól emlékezik meg. A rendezvényegyüttes – amely a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága szervezésében valósul meg, keretet ad további, a történelmünk tragikus fordulópontjainak méltó megemlékezésére is. A KIM eheti hírlevelében beszámolunk a nyitórendezvényről.
Jogsegély pályázatot hirdetett a Kisebbségi Jogvédő Intézet

Megjelent a Kisebbségi Jogvédő Intézet pályázata, amelynek keretében az Intézet anyagi támogatást nyújt a határon túli magyarok jogsegélyében kiemelkedő szerepet vállaló jogtanácsosoknak, ügyvédeknek, ügyvédi irodáknak és civil jogvédő szervezeteknek. Közlemény.

Folytatja munkáját a Gyermekbarát Igazságszolgáltatás Munkacsoport

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) 2011 decemberében állította fel a Gyermekbarát Igazságszolgáltatás Munkacsoportot a Belügyminisztérium (BM) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) részvételével. A Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás szerint a munkacsoport 2013-ban is folytatja tevékenységét.

Május 31-ig számolnak be az állami szervek a korrupció elleni küzdelmükről

Május végéig készítik el a korrupció elleni küzdelemmel kapcsolatos tevékenységükről szóló első beszámolójukat a kormányzati szervek és a független állami szervezetek – derül ki Navracsics Tibornak az LMP-s Schiffer András és Karácsony Gergely írásbeli kérdésére adott válaszából.

A Campus Hungary programmal visszatérünk az európai szellemi közéletbe

Meghirdették a felsőoktatás nemzetközi versenyképességének növelését célzó Campus Hungary programot kedden a fővárosban. Navracsics Tibor az ez alkalomból rendezett konferencián azt mondta: a program indításával Magyarország visszatért a mindennapi élet tekintetében is az európai szellemi közéletbe.

A közösség elleni izgatásról egyeztetett Répássy Róbert és Köves Slomó

A közösség elleni izgatás bűncselekménnyel kapcsolatos jogalkalmazási kérdésekről egyeztetett ma Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijával és munkatársaival, Fekete István László ügyvéddel, valamint a Tett és Védelem Alapítvány képviselőivel, Szalai Kálmán ügyvezető igazgatóval és Bodnár Dániel kuratóriumi elnökkel.

360 képzés indult el a Tudásod a Jövőd! programban

360 informatikai és idegen nyelvi képzés már elindult a Tudásod a jövőd! projekt keretében, január 22-én pedig újabb képzések jelennek meg. A program keretében százezren vehetnek részt minimális önerő mellett idegen nyelvi és informatikai képzésben 2014 augusztusáig. Közlemény.

Az év végére kiépülnek a kormányablakok

A járási rendszer kialakítása utáni következő, legfontosabb lépés a kormányablakok országos kiépítése lesz az év végéig – közölte Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért felelős államtitkára újságírók kérdéseire válaszolva csütörtökön Budapesten, amikor látogatást tett a X. kerületi okmányirodában.

Vannak viták, de jó a kapcsolat az unióval

Vannak viták, de folyamatos az egyeztetés, és jó a kapcsolat az Európai Unióval – mondta Navracsics Tibor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetője, miniszterelnök-helyettes a bírói nyugdíjazással kapcsolatban az MTI-nek.

Zentán tartották a délvidéki központi ünnepséget

Zentán, a művelődési házban tartották pénteken este a magyar kultúra napja központi délvidéki ünnepségét, amelyen átadták a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) által alapított életmű- és pályadíjakat.

Senkit nem lehet a nemzetből kitagadni

„Soha többé nem tűrjük el, hogy ilyen történhessen velünk” az üzenete annak az emléknap-sorozatnak, amely január 19-én, a magyarországi németek elhurcolásáról, február 25-én a kommunizmus áldozatairól, április 16-án a holokauszt magyarországi áldozatairól, augusztus 23-án a totalitárius diktatúrák európai áldozatairól emlékezik meg. A rendezvényegyüttes – amely a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága szervezésében valósul meg –  egyúttal keretet ad további – a Magyar Országgyűlés által kezdeményezett –, a történelmünk tragikus fordulópontjainak méltó megemlékezésére is.

Konszolidáció a közigazgatásban és a jogalkotásban

Konszolidáció következik a közigazgatásban és a jogalkotásban – mondta az MTI-nek Navracsics Tibor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetője, miniszterelnök-helyettes.

Ismét ülésezett az antikorrupciós munkacsoport

Újabb ülést tartott az antikorrupciós munkacsoport pénteken a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban. A civil szervezetekkel, többek között az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapest Intézet, a Civil Összefogás Fórum, a Geopolitikai Tanács Alapítvány, a Honfoglalás 2000 Egyesület, a Joint Venture Szövetség, a K-Monitor Egyesület, a Társaság a Szabadságjogokért, a Transparency International Magyarország, valamint az átlátszó.hu képviselőivel tartott újabb egyeztetésen a bejelentő védelem kérdéseiről egyeztettek.

Csődeljárási szabályozásról tárgyaltak az uniós igazságügyi miniszterek

Csődeljárási, illetve adatvédelmi szabályozásról tárgyaltak pénteki informális találkozójukon Dublinban az uniós országok igazságügyi miniszterei. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta: korábban a csődeljárás szinte mindig a vállalkozás felszámolásához vezetett, ám a gazdasági válság nyomán az európai országokban előtérbe került az a szemlélet, hogy adjanak még egy esélyt a csődbe jutott vállalkozónak a talpra állásra, cége újraszervezésére.




KUTASI JÓZSEF ANTAL:

http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf 

https://picasaweb.google.com/daniel.kutasi 

https://www.google.de/search?q=kutasi+j%C3%B3zsef&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zJufUKynE5P34QSr3IHAAw&ved=0CDsQsAQ&biw=1920&bih=955