Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 10., vasárnap

18.023 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Idén is kétmilliárd forintot kapnak a vasúti dolgozók

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2013. november 8. 16:07
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2013-11-08
Megújuló energia alapúvá vált Pécs távhőellátása

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter avatta fel a Dalkia Energia Zrt. leányvállalata, a Pannonpower biomassza erőművét 2013. november 7-én, Pécsett. A Magyarországon húsz éve jelen levő cég mintegy 24 milliárd forintos beruházásának köszönhetően a baranyai megyeszékhely távhőellátása – az országban elsőként – teljes egészében megújuló energia alapúvá vált.

Vályi-Nagy Vilmos átadta az Év Projektmenedzsere Díjat

Magyarország további fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő képzettségű és tudású szakemberek bevonása az állami és az üzleti szféra projektjeibe, magas szintű tudásuk beépítése a gyakorlatba – jelentette ki Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár az Év Projektmenedzsere díj átadási ünnepségén 2013. november 6-án Budapesten. Az elismerést idén Czifra Julianna, a Vodafone Magyarország programmenedzsere vehette át.

Az épületek energiafelhasználását csökkentené az új stratégia

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. 2013. november 6-án, Budapesten szakmai konferencia keretében mutatta be a Nemzeti Épületenergetikai Stratégiát (NÉeS). Az eseményen Horváth Attila Imre és Hizó Ferenc, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára és helyettes államtitkára is részt vett. A dokumentum társadalmi egyeztetése a tervek szerint november végén megindul.

Újabb nemzetközi elismerés Magyarországnak

Az Amerikai Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség is méltatta a használt nukleáris fűtőanyagok elszállítása érdekében megtett hazai intézkedések eredményességét. Magyarország jelentős lépést tett a könnyen hozzáférhető radioaktív anyagok biztonságba helyezését szorgalmazó nemzetközi célkitűzések teljesítésének irányába azzal, hogy területén már egyáltalán nem található magas dúsítású uránt tartalmazó fűtőelem.

Megduplázódott az otthon nyomtatott menetjegyek aránya a júliusi árcsökkentés óta

Folyamatosan nő az otthon nyomtatott vagy elektronikusan bemutatott menetjegyek aránya, amióta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium három százalékkal csökkentette az így megvásárolt jegyek árát. Mára tízből három online vásárolt menetjegyet egy egyszerű nyomtatót használva nyomtatnak ki az utasok. Az aktív felhasználók száma nő, ezzel rövidül a sorban állás ideje a pénztáraknál.

Jó irányba halad a közlekedéspolitika

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter nyitotta meg a Nemzeti Közlekedési Napok 2013 konferenciát 2013. november 5-én, Siófokon. A tárcavezető az esemény fővédnökeként az elmúlt három évben a közlekedéspolitika területén elért eredményekről számolt be az idén negyedszerre megrendezett szakmai találkozón.

Idén is kétmilliárd forintot kapnak a vasúti dolgozók

A vasúti munkavállalók pénzügyi ösztönzésére a költségvetésben elkülönített forrásból összesen mintegy 30 ezer dolgozó jut átlagosan nettó 32 ezer forinthoz legkésőbb december első felében. A kormány kifizetések megindításáról szóló október végi döntésével pontosította az érintett személyi kört. Így a vállalati átszervezések vagy vonalátadások miatt a MÁV-csoport más vállalataihoz vagy a GYSEV-hez került vasutasok is megkapják a munkájukkal kiérdemelt összegeket.

Németh Lászlóné nyitotta meg a MÁV Szimfonikus Zenekar idei zenei évadját

Németh Lászlóné fejlesztési miniszter köszöntötte a MÁV Szimfonikus Zenekart az együttes évadnyitó koncertjén 2013. október 31-én Budapesten.

Új stratégiai partnerek segítik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot

A Kormány a társadalmi érdekek összehangolására törekszik. Azon dolgozunk, hogy a három éve megszületett nemzeti összefogás működjön a kormányzati munka mindennapjaiban is – jelentette ki Fónagy János államtitkár abból az alkalomból, hogy újabb hét szervezettel kötött a tárca partnerségi megállapodást 2013. október 31-én, Budapesten.