Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 3., vasárnap

19.098 - Itt még tíz évig nem lesz euró 2014, július 28 - 13:51 alfahir.hu



Fizess magyar! 
2014. augusztus 1. SVPSZ 


Az Adósságkezelő megkezdi törleszteni azt a hitelt, amit az önkormányzatoktól vállalt át a kormány. Bizony a hitel csaknem fele devizahitel. 
Az önkormányzatoknál nem történt sem elszámoltatás, sem felelősségre vonás a hitelfelvételek miatt, a kormány enélkül vállalta át tőlük az összességében 1500 milliárd forint hitelt. 
Senkit nem érdekel, hogy hová lett ez a temérdek pénz? Mi folyik itt magyarok? 

Nem csökken az államadósság 
Nemrégiben kiszivárgott, hogy a Magyar Nemzeti Bank titokban már gyártja az új tervezésű forintot, amire jelenlegi fizetőeszközünket lecserélik. Ebből az következik, hogy 10 évig még biztosan nem lesz bevezetve az euró, ami a magyar gazdaság rossz helyzetről tanúskodik. A pénzcsere nagyjából 20 milliárd forintba fog fájni. 

Itt még tíz évig nem lesz euró 
2014, július 28 - 13:51 alfahir.hu 
A Jobbik frakcióvezető-helyettese a magyar pénz cseréjéről felröppent sajtóhírek kapcsán úgy fogalmazott, hogy a kormány egyre reálisabban látja azt, hogy még legalább tíz évig nem lesz bevezetve hazánkban az euró. 
Ahogy arra Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese is felhívta a figyelmet, azalfahir.hu elsőként számolt be arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank titokban már gyártatja az új tervezésű forintot, amellyel a jelenlegi magyar fizetőeszközt cserélnék le. Nemrég pedig a HVG is felkapta a témát, a lapnak több, meg nem nevezett kereskedelmi banki forrás is megerősítette a hírt. 
A Jobbik politikusa hétfő délutáni sajtótájékoztatóján rámutatott, a fizetőeszköz megújítása azt mutatja, hogy a kormány számot vetett azzal, hogy még legalább tíz éven keresztül nem tudja bevezetni az eurót. Mint fogalmazott, a kormány egyre reálisabban látja a helyzetet, most már bizonyossá vált, hogy akármennyire is szeretné, tíz évig nem lesz euró Magyarországon. 
Volner János az euró bevezetése körüli késlekedés mögött egyértelműen az államadósság növekedését, a magyar gazdaság rossz helyzetét látja. Rámutatott, 2010-ben az államadósság mértéke 82,2%-os volt, az idei év első negyedévében pedig 84,6%-os, annak ellenére is, hogy a 2011-es Széll Kálmán Terv szerint ennek már 65-70% körül kellene lennie. Magyarország jelenleg az államadósság növekedése tekintetében a 2. helyen áll Szlovénia mögött, és a nagy hitelminősítő intézeteknél még mindig a bóvli kategóriában van - tette hozzá. Mint fogalmazott, a magánnyugdíjpénztár megszűntetéséből származó 3000 milliárd is teljesen eredménytelenül lett felhasználva az államadósság csökkentésére. 
Az euró kapcsán megjegyezte azt is, hogy a Jobbik nem szeretné, ha bevezetésre kerülne az euró, viszont a jelenlegi helyzet jól mutatja azt a szomorú képet, hogy Magyarországon strukturálisan van bajban a gazdaság. 

Kapcsolódó: 
   Jön az új forint, lecserélik a pénzünket? 
   Elfogyott a forint? 
   Orosz segítséggel kosaraztuk ki az IMF-et? 
   BRICS - Új időszámítás kezdődik 
   Why the Brics mean business 
   "Új világrend van kialakulóban" - interjú Szijjártó Péterrel