Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. április 3., hétfő

21.994 - ​​Nemzeti Hírhaló: Orbánt a baloldaliak, a jobbikosok és a pártonkívüliek többsége is elutasítja > ​2017. április 2.


Feladó:
​​
Nemzeti 
Hírhaló 
Dátum:
​​
2017. április 1. 13:03
Tárgy: [Lapszemle] Miért tilos tényeket kimondani? A faji alapú Soros-hálózat, a liberális média faji irányultsága és egyéb hallgatások - A vatikáni helyzet egyre fokozódik -
​​
Orbánt a baloldaliak, a jobbikosok és a pártonkívüliek többsége is elutasítja - A Fülöp-szigeteki-magyar együttműködés egy új dimenzióba lép
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


NEMZETI HÍRHÁLÓ
hírlevél 2003 telétől
2017 április 01.
 

Kiss Endre József - 1517-2017: Félezer éve indult útjára a reformáció mozgalma - A magyar reformáció

A Szent László Magyarságtudományi Akadémia 2016/2017. tanévének következő előadása április 4-én, kedden, 17 órakor kezdődik az MVSZ Magyarok Háza Bartók-termében (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.).

Az előadás címe: 1517-2017: Félezer éve indult útjára a reformáció mozgalma - A magyar reformáció.
Előadó: Kiss Endre József református lelkész, az MVSZ Elnökségének tagja. Moderátor: Bottyán Zoltán, a Szent László-MTA ügyvezető elnöke, az MVSZ elnökhelyettese.

1517-2017: Félezer éve indult útjára a reformáció mozgalma - A magyar reformáció.


Miért tilos tényeket kimondani? - A faji alapú Soros-hálózat, a liberális média faji irányultsága és egyéb hallgatások
2017. március 20. kuruc.info

Trump amerikai elnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt egyaránt "antiszemitizmusváddal" támadták azért, mert Sorost bántották. Sorost, aki zsidó.

Hagyjuk most az előbbit. De tényleg: mit tehet Orbán, ha nem akarná, hogy Soros miatt is rákenjék ezt a ma már sablonjelzőt?

Hogyan beszélhet ma bármilyen politikai vezető vagy közismert ember, ha bírálni merne valakit, aki zsidó, anélkül, hogy rákennék az említett jelzőt?

Elértünk egy olyan ponthoz, amikor a zsidó csak dicsérhető, mert ha szidalmazzák vagy egyszerűen rosszat mondanak róla, azonnal előkerül az "antiszemitizmus" bunkója.

Miért tilos tényeket kimondani?
Kígyófészek - illusztráció a Der Stürmer 1934 szeptemberi számából

Gondoljunk bele: miért a bírálók tehetnek arról, hogy a zsidók uralnak mára már mindent? Hogyan lehet a bankrendszert támadni anélkül, hogy ne említenénk tulajdonneveket, akik hordozói zsidók, miközben a bírálóknak általában szándékában sem áll zsidózni? Csak egyszerűen tényeket kimondani.

Hogyan tudjuk például azt mondani, hogy az MNB korábbi elnöke elkótyavetyélte az ország aranykészletét anélkül, hogy ne említenénk meg a bűnöst, Surányi Györgyöt?

Ha Surányi, Rotschild, a Goldman Sachs és társai horvátok lennének, akkor antihorvátoznánk nevük említésekor?

Most már tényleg elérkeztünk egy olyan pontra, hogy illendő lenne kimondani, az egész nyugati világot irányító intézményrendszer élén zsidók állnak.

Ugyanez a helyzet a civil szférában is.

Nézzük például a Soros-féle alapítványokat, az ő civil szféráját és hálózatát.

Tud bárki mondani egy olyan magyarországi Soros-támogatású szervezetet, amelynek vezetése nem zsidó?

Miért nem mondjuk ki akkor: egy zsidó hálózatról van szó.

A Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság, a Transparency International Hungary, az Eötvös Károly Intézet és valamennyi Soros-finanszírozású szervezet zsidó kézben vannak.

Soros fő itteni alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány attól kezdve van zsidó irányítás alatt, amióta az egykori ÁVH-s spicli, Vásárhelyi Miklós vezette azt rögtön az első "szabad" választásokat követően.

Ezek a szervezetek zsidó alapon működnek együtt egymással, zsidó alapon támogatják egymást, utalgatják a pénzeket.

Mondjuk ki.

Mondjuk ki azt is, hogy ezek a zsidók csak faji alapon házasodnak. Nincs olyan, hogy egy Vásárhelyi Máriának a férje, egy Haraszti Miklósnak, egy Demszky Gábornak, egy Bolgár Györgynek, egy Németh Péternek és valamennyi balliberális médiazsidónak és egyéb zsidónak az élettársa ne lenne zsidó.

Miért tilos tényeket kimondani?
Haraszti Miklós, Demszky Gábor és Rajk László (1981) - nem szabad a hitközségre bízni a rendszerváltást

Ha már a médiánál tartunk: hallgasson bele bárki a Klubrádiónak csupán a reklámjaiba is.

A Budapest Klezmer Band Budapest Klezmer Band hátán, majd a Bálint Művelődési Ház, majd a Karinthy Színház és így tovább. Zsidó, zsidó, zsidó és zsidó.

A média teljesen az ő kezükben van. Faji alapon. Vajon véletlen, hogy zsidó a Népszava, zsidó a Klubrádió, zsidó a 168 Tóra, zsidó a Hócipő, a 444.hu, a Heti Világgazdaság, és folytathatnánk napestig, tehát hogy zsidó minden balliberális médium vezetése és tulajdonosa?

Miért tilos tényeket kimondani?
Vásárhelyi Mária egyszer már otthon is lehetne demokrata

Ne vicceljünk!

Zsidó tilalom van ennek a kimondására. Aki ezt a tényt kimondja az összeesküvés-elméletekben ("konteókban") hisz és persze antiszemita.

Lassan azonban elérkezünk egy olyan ponthoz, amikor mindez már annyira világos és egyértelmű mindenki számára, hogy nemsokára átlépjük a Rubicont.

A szólásszabadság Rubiconját.

Amelynek másik partjára érve már felszabadultan fogunk beszélni azon tényekről, amelyek csak azért nem ütik ki a szemünket, mert félelemből szemellenzőt viselünk.

Janits András - Kuruc.info



Bertha Szilvia Zsuzsanna: Hogy mi a CEU?

Hogy mi a CEU?A Soros féle, emberiségellenes, végletesen globalista, homogenizált és identitásától megfosztott egyedekből álló világ jövőképének vezetőit, nemzetközi elitjét előállító intézmény.
Erre vagyunk büszkék? Ezt féltjük?

Ha annyira fontos a CEU léte, miért nem jelentkezik semelyik más ország kormánya "hostingolni"?

Talán ezért...(idézetek a CEU honlapjáról):

"A CEU küldetése: a nyílt társadalom"
"...Vezető európai intézményekkel együttműködve a CEU három, egyenként négy féléves Erasmus Mundus mesterképzést kínál: a közpolitika, a környezetvédelmi tanulmányok és környezetvédelmi szakpolitika-menedzsment, valamint a társadalmi nemek tudománya (gender studies) területén."
"Intézményünk kiemelten foglalkozik a társadalmi változások interdiszciplináris és összehasonlító kutatásával, a nyílt társadalmakba történő átmenet modelljeinek tanulmányozásával, valamint a nem nyugati fejlődési típust követő demokráciák elemzésével."
"Jelenleg az öt kontinens mintegy 96-100 országában élnek egyetemünkön végzett hallgatók, közöttük miniszterek, nagykövetek, egyetemi tanárok, tudósok, kutatók, ügyvédek, emberjogi aktivisták, vállalatvezetők és menedzserek. "

Kapcsolódó:
Goodfriend külföldről sivalkodik a CEU kapcsánGoodfriend külföldről sivalkodik a CEU kapcsán (888.hu)
André Goodfriend volt amerikai ideiglenes ügyvivő ezúttal Facebookon tette közzé magvas gondolatait a CEU-ról és a magyar belügyekről. A magyar belügyekbe rendszeresen beleavatkozó, hatáskörét a múltban több ízben is átlépő amerikai volt ügyvivő többek közt azt írta enyhén zavaros Facebook-posztjában, hogy "azok, akik hisznek a nyitottságban és a világ egyesítésében, segítettek az internetet elvinni azokban a zárt társadalmakba is, amelyeknek korábban diktálták a nagybetűs igazságot, és segítettek felépíteni olyan intézményeket és egyetemeket, és ilyen a magyarországi CEU is, amelyek hirdették a világképek kritikai vitáját olyan időkben is, amikor arra a legnagyobb szükség volt."
Soros Györgyöt jelöli az Európai Polgár díjra SzanyiSoros Györgyöt jelöli az Európai Polgár díjra Szanyi (pestisracok.hu)
Soros Györgyöt jelöli az Európai Polgár díjra - jelentette be Szanyi Tibor az ATV-ben. Az MSZP-s politikus arról is beszélt, szerinte neki kellene a szocialisták elnökének lennie. "Orbitális tetűségnek" nevezte Szanyi Tibor azt a sajtóértesülést, miszerint a kormány megszüntetné a Soros György által alapított Közép-Európai Egyetemet (CEU). Az MSZP-s politikus szerint a Fidesz politikai undor miatt szánta rá magát erre a lépésre.
Európai királyi családok tagjai gyerekeket ölnek embervadász összejöveteleken, 4 szemtanú tett vallomástEurópai királyi családok tagjai gyerekeket ölnek embervadász összejöveteleken, 4 szemtanú tett vallomást (ujvilagtudat.blog)
A következőkben a Brüsszeli Nemzetközi Polgárjogi Bíróság előtt szemtanú által tett vallomás információi olvashatók. Öt nemzetközi bíró vizsgálja a gyermekek elleni nemi erőszak, kínzás, gyilkosság és emberrablás bizonyítékait, melyeket állítólag a Kilencedik Kör Sátáni gyermekáldozati kultusz hálózatának globális elit tagjai követtek el. A Kilencedik Kör gyermekáldozásaira állítólag a Katolikus katedrálisok katakombáiban, a Vatikánban, magán ingatlanokon és erdőkben, és kormányzati katonai bázisokon került sor rendszeresen Belgiumban, Hollandiában, Spanyolországban, Ausztráliában, Írországban, Franciaországban, Angliában és az USA-ban.
Antirasszista díjat kaptak, akik visszaadták a lovagkeresztet Bayer Zsolt miattAntirasszista díjat kaptak, akik visszaadták a lovagkeresztet Bayer Zsolt miatt (hvg.hu)
Jelképes, közös Radnóti-díjat kapott mindenki, aki Bayer miatt visszaadta az állami kitüntetését, de Beer Miklóst, Csillag Ádámot és Vince Mátyás volt HVG-főszerkesztőt is díjazták. Kedden átadták a Radnóti Miklós költőről elnevezett antirasszista díjat Budapesten. Az antirasszista világnap alkalmából tartott ünnepségen Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnöke azt mondta, azok kapják az elismerést, akik tesznek azért, hogy Magyarországon ne gyűlölködés, hanem szeretet, béke legyen.
Egyre közelebb egy komoly háború! Durva üzenetet küldött Putyinnak az izraeli miniszterelnökEgyre közelebb egy komoly háború! Durva üzenetet küldött Putyinnak az izraeli miniszterelnök (szemlelo.com)
Az izraeli miniszterelnök, Benjámin Netanjahu telefonon hívta fel Vlagyimir Putyint és közölte vele, hogy az izraeli légicsapások tovább folytatódnak Szíria területén, ha azt országa szükségesnek látja. "Ha hírszerzőink tudomására jut, hogy ellenséges tevékenység folyik Szíria területén, akkor ha katonai lehetőségünk nyílik, továbbra is támadni fogjuk ezeket a célpontokat" - jelentette ki Netanjahu kínai látogatásán, hozzátéve, hogy ezt Vlagyimr Putyinnal is közölte.
Drámai bejelentés! Obama bevallotta, hogy az egész világnak hazudtak PutyinrólDrámai bejelentés! Obama bevallotta, hogy az egész világnak hazudtak Putyinról (szemlelo.com)
Obama bevallotta, hogy semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy Putyin bízta volna meg azokat a hackereket, akik feltörték H illan/ Clinton kampányfőnökének, John Podesta e-mail fiókját. Obama azt is bevallotta, hogy még arra sincs bizonyíték, hogy a hackerek oroszok lennének. Obama egy ma reggeli TV interjúban ismerte el, hogy hazudtak.
Orbán ma is olyat mondott, amiből az sejthető, hogy nincs visszaútOrbán ma is olyat mondott, amiből az sejthető, hogy nincs visszaút (pestibulvar.hu)
Orbán Viktor ma reggel is értékelte az ország helyzetét a Kossuth Rádióban. Amit mondott, az egészen egyszerűen elképesztő. Azzal kezdte, hogy világossá tette, hogy a "Soros-egyetem" jövője az amerikai-magyar kormányközi tárgyalásokon múlik. Orbán elmondta, hogy az Oktatási Hivatal vizsgálata megállapította, hogy több külföldi egyetem is szabálytalanul működik, köztük "Soros György egyeteme is"(CEU). Hiába milliárdos valaki, Magyarországon nem állhat a törvények fölött- hangoztatta.
Miért tiltották be ezt a regényt? Mert a MI VALÓSÁGUNK PONT ÍGY MŰKÖDIK !Miért tiltották be ezt a regényt? Mert a MI VALÓSÁGUNK PONT ÍGY MŰKÖDIK ! (vilaghelyzete.blog)
A Sztrugackij fivérek 1969-es regényéből készült kétrészes film a "Lakott sziget". Magyarországon szinte teljesen ismeretlen! A regényt ami alapján a film is készült az 1980-as években Magyarországon is betiltották! A 2 film 2008-as és 2009-es de mai napig nincs magyar szinkron hozzá és nem is mutatták be a magyar mozikban, azt hiszem még dvd szinten se lehet kapni. Véletlen lenne?


Kaotikus egyház: A vatikáni helyzet egyre fokozódik
2017.03.28. idokjelei.hu

Amikor három héttel ezelőtt megláttam a hírt, ami szerint a vatikáni reformokat ellenző bíborosok lemondásra ösztönöznék Ferenc pápát, nem tudtam eldönteni, hogy mennyire kell ezt az újságot komolyan venni. Mint kiderült, nagyon.

A vatikáni helyzet egyre fokozódik

Olyannyira, hogy néhány nap múlva kánonjogászok, teológusok és egyéb hittudósok két napos konferenciára gyűlnek össze Párizsban, hogy megvitassák a helyzetet. A helyzet alatt pedig azt értik, hogy mit tehet a katolikus egyház, ha meg akar szabadulni egy eretneknek vélt pápától.

Ilyesmire még nem volt példa a katolikus egyház történelmében. Itt persze nem arra gondolok, hogy korábban ne lettek volna a hitet igen "furcsán" képviselő pápák, főleg ha arra gondolunk, hogy abban a bizonyos sötét korban némelyikük még Isten létezésében sem hitt, hanem arra, hogy soha korábban nem szerveztek konferenciát ennek megállapítására és jogi útra terelésére.

A konferencián megszólal például Laurent Fonbaustier, a Párizsi egyetem professzora, akinek tavaly 1200 oldalas könyve jelent "Egy eretnek pápa elmozdítása" címmel, illetve Nicolas Warmbourg és Cyrille Dounot, kettő a 45 katolikus akadémikus közül, akik folyamodványt nyújtottak be a Bíborosok Szent Kollégiumához Rómában, kérelmezve, hogy vonják vissza Ferenc Pápa Amoris Laetitia címmel ellátott beszédének téves állításait.

A katolikus gondolkodók szerint Ferenc pápa félreérthető beszédei és írásai bíborost bíboros, püspököt püspök és hívőt hívő ellen fordítottak és a tanokban egyre nagyobb a zűrzavar.

Mi sem illusztrálja jobban a katolikus egyházban erősödő megosztottságot, hogy a hírt több katolikus oldal is közölte, illetve, hogy egyre több írás jelenik meg köreikben arról, hogy Ferenc pápa igaz pápának tekinthető-e egyáltalán, vagy esetleg ő testesíti meg a Jelenések könyvének Hamis prófétáját.

Tavaly novemberében Giuseppe Nardi Vatikán-szakértő beszámolt arról, hogy Arnaldo Vidigal Xavier da Silveira brazil laikus 1975-ös teológiai tanulmánya körbejárt a Vatikánban. A laikus "Egy eretnek pápa teológiai hipotézise" című munkájában azt vizsgálta, lehetséges-e hogy a pápa eretnek legyen vagy azzá váljon, és ha igen, mik ennek a következményei.

Nardit idézve: "Három és fél éves pápaság után Ferenc elérte a határait. Annak a benyomásnak, amelyet az Egyház tanításának megváltoztatására irányuló gesztusai és szavai rejtetten sugallnak, egy bizonyos ponton vagy határozott formát kell öltenie, vagy össze kell omlania, írta akkor Nardi.

"Ferencet a saját maga által teremtett atmoszféra szorítja a sarokba. Többé nem lehet szó erről vagy arról történő spontán megnyilatkozásról, mint ami csupán rögtönzött és nem kötelezően betartandó. Pasztorális munkája és vezetési képességei, amelyek felelősségérzetet és példamutató személyiséget követelnének, elérkeztek a végső határig. Mindez Ferenc [pápaságának] végét jelentheti, " tette hozzá.
A konferenciát három hónappal azután tartják, hogy Raymond Burke bíboros interjút adott, amelyben kifejtette, hogy "amennyiben egy pápa formális eretnekségbe esik, ennek alapján megszűnik pápa lenni".
- írja az eucharisztikuskongresszus.hu.

Kapcsolódó:
Épül a Birodalom: Ferenc pápa hadat üzent a nemzetállamoknakÉpül a Birodalom: Ferenc pápa hadat üzent a nemzetállamoknak (vilaglato.info)
Ferenc pápa szokatlanul erős politikai üzenetet fogalmazott meg a pénteki római uniós csúcson. Hiába egyházfő, Jézustól és a kereszténységről egy árva mukkot sem szólt. Nyílt hadüzenet a nemzetállamokkal szemben. A szolidaritás "a leghatékonyabb ellenszéruma a modern kori populizmusnak" - ezt üzente Ferenc pápa az EU vezetőinek. Politikai szózatában az egyházfő a nemzeti gondolkozásmódot az önzőség modern kori formájának nevezte.
Konferencia az eretnek pápa lemondatásáért PárizsbanKonferencia az eretnek pápa lemondatásáért Párizsban (magyartudat.com)
Kánonjogászok, teológusok és hittudósok gyűltek és gyűlnek össze ma és holnap, azaz 2017. március 30-án és 31-én Párizsban a Paris-Sud Egyetem Jean-Monnet Jogi Fakultánsának Törvény és Vallási Társaságok Központjában, hogy megvitassák azt, ami eddig még sohasem volt katolikus konferencia témája: hogyan lehet megfosztani trónjától egy eretnek pápát.
Megkapta a zsidó tagsági igazolványát Ferenc pápaMegkapta a zsidó tagsági igazolványát Ferenc pápa (zsido.com)
A Krakkói Zsidó Közösségi Központ igazgatója személyesen adta át a tagságot igazoló kártyát a katolikus egyházfőnek. A város zsidó életének újjáéledéséről beszélgettek. Jonathan Ornstein még egy pólóval is meglepte Ferenc pápát. Ahogy arról beszámoltunk a pápa több napos látogatást tett Lengyelországban, ahol ellátogatott Auschwitzba is. Ornstein a látogatás után elmondta: a krakkói zsidó élet újjászületéséről beszélt a pápának, valamint köszönetet mondott azért, hogy kiáll az elnyomottak mellett.
FERENC PÁPA: ISTEN A ZSIDÓKNAK ÍGÉRTE A SZENTFÖLDETFerenc pápa: isten a zsidóknak ígérte a Szentföldet (szombat.org)
A migrációról szóló beszédében egyebek közt azt is megjegyezte Ferenc Pápa, hogy "Izrael népe, az egyiptomi rabságból kiszabadulva, a sivatagi vándorlás negyven éven át végül eljutott arra földre, amelyet Isten ígért neki". Ferenc pápa ezt nem sokkal azelőtt mondta, hogy rövid kihallgatáson fogadta Ajub Kara regionális együttműködésért felelős izraeli miniszterhelyettest, akinek megköszönte az Izraelben élő keresztények és az egyház érdekében tett erőfeszítéseit.
Ferenc pápát az 50 legtekintélyesebb zsidó személy sorába emeltékFerenc pápát az 50 legtekintélyesebb 'zsidó' személy sorába emelték (magyarkurir.hu)
Bár tévedésnek tűnik, mégsem az. Ferenc pápát valóban az 50 legnagyobb hatású zsidó származású ember közé sorolták az Egyesült Államokban - tájékoztat a RomeReports. A listát egy amerikai napilap, a Jewish Daily Forward adta közre. Az 50 jelölt közül kettőnek nem feltétlenül kell zsidó származásúnak lennie: elég, ha tisztelik és ismerik a zsidó kultúrát.
Ferenc pápa: Európa elöregedett, ezért új emberek befogadására van szükség!  <br>Ferenc pápa: Európa elöregedett, ezért új emberek befogadására van szükség!Ferenc pápa: Európa elöregedett, ezért új emberek befogadására van szükség! (polusonline.blog)
A közelgő zsidó újév alkalmából Ferenc pápa hétfőn a Vatikánban fogadta a Zsidó Világkongresszus (WJC) küldöttségét, köztük Heisler Andrást, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökét, a WJC alelnökét - közölte a Mazsihisz kedden az MTI-vel. Heisler András a találkozóról kifejtette: "a jelenlegi rendkívül nehéz európai helyzetben Ferenc pápa szellemi vezetőként nem a politikai megoldásokra mutatott rá, hanem a megoldás kereséséhez nélkülözhetetlen erkölcsi iránytűvel igyekezett segíteni a kötetlen beszélgetésben résztvevőket, hangsúlyozva a zsidó-keresztény alapértékek nélkülözhetetlenségét" - olvasható a közleményében.
Soros György felvásárolta még Ferenc pápát is!Soros György felvásárolta még Ferenc pápát is! (hir.ma)
Megvan, hogy miért támogatja Ferenc pápa az Európa legyilkolását a migráció támogatásával! Amikor Ferenc pápa amerikai látogatást tett, Soros György 650 ezer dollárt adott az egyházfőnek, hogy a katolikusok Hillary Clinton mellé álljanak. Soros György a világpolitika ütőerén tartja ujját. Fény derült egy újabb kiszivárogtatásra. A dokumentumok alapján Ferenc pápa amerikai látogatása alkalmával 2015-ben Soros megkörnyékezte őt és a katolikus egyházat. Soros György, Ferenc a pápán keresztül megvásárolta Hillary Clinton kampányát mindössze 650 ezer dollárért.
Igaz, hogy a Vatikán közreműködött az új vallás létrehozásában?Drábik János: Igaz, hogy a Vatikán közreműködött az új vallás létrehozásában? (leleplezo.eu)
Hogyan jött létre az Iszlám? Spektrum Magazine 2002. augusztusi számában közzé tette a The Creation Of Prophet Muhammad (Mohamed próféta megteremtése) című tanulmányt, amelyet Alberto Rivera korábbi jezsuita pap írt. Alberto Rivera a Vatikánban tudomására jutott információkat 1988-ban publikálta. Ekkor adta először közre mindazt, amit beavatott jezsuita papként a tudomására hoztak a katolikus egyház központjában. Rivera később kilépett a jezsuita rendből és protestáns lett. Ezt követően számos sikertelen kísérlet történt az élete kioltására. Hirtelen halálát végül is ételmérgezés okozta.
Cion pápája  <br> Ferenc Jeruzsálemben megkoszorúzta Herzl Tivadar sírjátCion pápája (hetek.hu)
Ferenc Jeruzsálemben megkoszorúzta Herzl Tivadar sírját. Új irányból, keletről érkezett a Szentföldre Ferenc pápa, és ez a döntése nem csak földrajzi értelemben jelentett nyitást a Vatikán és a Közel-Kelet viszonyában. Bár alig több mint 48 órát töltött a térségben, a katolikus egyházfő szinte minden lépése beszédes volt. Ferenc pápa Ammanban az üldözött keresztények védelmében szólalt fel, Betlehemben megbékélést sürgetett, Jeruzsálemben pedig két nagy jelentőségű és eredeti kezdeményezéssel lepte meg a világot: Theodor Herzl sírjának a megkoszorúzásával fejezte ki állásponját a cionizmus létjogosultsága mellett, és egyben korrigálta elődjét, X. Piust, aki 1904-ben elutasította Herzl kérését, hogy támogassa a zsidó állam megalapítását.
Ferenc pápa: soha nem szabad elfelejteni a holokauszt áldozatainak szenvedésétFerenc pápa: soha nem szabad elfelejteni a holokauszt áldozatainak szenvedését (24.hu)
A római zsinagógában tett első látogatásán Ferenc pápa arra figyelmeztetett, hogy soha nem szabad elfelejteni a holokauszt áldozatainak szenvedését. Szavait holokauszt-túlélők hallgatták. "A múlt szolgáljon tanítással a jelenre és a jövőre. A soá tanítása az, hogy mindig a legnagyobb figyelemre van szükség, hogy a lehető leggyorsabban lehessen közbelépni az emberi méltóság és a béke védelmében" - jelentette ki Ferenc pápa beszédében.
15 dolog, amit az új jezsuita I.Ferenc pápáról tudni kell15 dolog, amit az új jezsuita I.Ferenc pápáról tudni kell (vilaghelyzete.blog)
Jorge Mario Bergoglio Buenos Aires 76 éves jezsuita érseke. A neve elhangzásakor mindenki azt kérdezte, ki ő. Ferenc pápa, a katolikus egyház első látásra szimpatikus, megnyerő mosolyú és szerény főpásztora, akit a második napon, az ötödik szavazás alkalmával választottak meg. Hogy Assziszi Szent Ferenc, vagy a jezsuita Borgia Szent Ferenc után választott nevet, hamarosan kiderül. Maradona után újra az isteni kéz, ahogy az argentin sajtó tálalja. Bár tudjuk, hogy a mai katolikus egyháznak annyi köze van a jó istenhez és a valódi kereszténységhez.


Orbánt a baloldaliak, a jobbikosok és a pártonkívüliek többsége is elutasítja
2017. 04. 01. alfahir.hu

Áder János a legnépszerűbb politikus, Ádert követi Varga Mihály és Tarlós István - derült ki az Iránytű Intézet legfrissebb kutatásból, ami a Magyar Nemzet megrendelésére készült.

Orbán Viktor 40 százaléka számára inkább vagy nagyon ellenszenves, de ugyanennyien válaszolták azt, hogy szimpatikus nekik a miniszterelnök. Orbánt a baloldaliak, a jobbikosok és a pártonkívüliek többsége is elutasítja. A fideszesek 85 százaléka a miniszterelnök mellett áll.

Botka László legtöbbször közepes osztályzatot kapott, az elutasítása a baloldalon nem túl magas, ugyanakkor a fideszesek és a szavazástól biztosan távol maradók többsége számára nem szimpatikus.

Vona Gábort a jobbikosok jellemzően kedvelik, 72 százalék ugyanis 4-es vagy 5-ös osztályzatot adott neki.

Gyurcsány Ferenc továbbra is a lista legalján szerepel, de Habony Árpád nála is népszerűtlenebb. Habonyt a Fidesz-KDNP táborában is 61 százalék tartja ellenszenvesnek. Mészáros Lőrinc minden második választótól a legrosszabb osztályzatot kapta, a Fidesz-KDNP táborának a fele elutasítja.

Toroczkai László és Juhász Péter megítélése eközben minimálisan emelkedett.

Kapcsolódó:
Ennyien várnak kormányváltást MagyarországonEnnyien várnak kormányváltást Magyarországon (inforadio.hu)
A magyarok csaknem háromnegyede (72 százalék) szerint inkább valószínű, hogy súlyos terrortámadás lehet a következő néhány évben Európában, viszont egy esetleges magyarországi terrorcselekménytől már csak 20 százalék tart; 61 százalék azt is elképzelhetőnek tartja, hogy milliós migránstömeg szeretne majd az országon át Európába jutni - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.
STABIL KORMÁNYPÁRTI ELŐNY, SZÉTESŐ ELLENZÉKStabil kormánypárti előny, széteső ellenzék (nezopontintezet.hu)
A Jobbik támogatottsága a legvalószínűbb listás választási eredményt nézve öt százalékponttal marad el a párt 2014-ben elért 21 százalékos belföldi listás eredményétől - derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásából. A felmérés arra is rámutat, hogy a baloldali szavazótábort a Momentum Mozgalom és a Kétfarkú Kutya Párt is tovább osztotta, márciusban mindkét párt 2 százalékot ért el a legvalószínűbb listás választási eredményt nézve.
Az államtitkár szólt: Ezt ne csináld a jövőben, ha nem akarsz ebből problémátAz államtitkár szólt: "Ezt ne csináld a jövőben, ha nem akarsz ebből problémát" (hvg.hu)
Letámadta Czerván György államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő a lovasszövetség egyik szakemberét, amiért egy tévéinterjúban kritizálni merte a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett szilvásváradi kormányberuházást. A hvg.hu megszerezte a beszélgetésről készült felvételt, és lejátszotta azt az államtitkárnak. A politikus addig azt is tagadta, hogy közvetlenül ismeri beszélgetőtársát, majd megpróbálta megmagyarázni, ez miért nem számít fenyegetésnek.
Mikor rúgják ki Farkas Flóriánt? Orbán döbbeneteset válaszol!Mikor rúgják ki Farkas Flóriánt? Orbán döbbeneteset válaszol! (youtube.com)
Csak!
Érettségi találkozót szerveztek Farkas FlóriánnakÉrettségi találkozót szerveztek Farkas Flóriánnak (youtube.com)
Továbbra is sok a kérdőjel Farkas Flórián miniszterelnöki megbízott iskolai végzettsége körül. Nemrég a képviselő egyetemi diplomájának megszerzése és szakdolgozatának rejtélyes eltűnése borzolta a kedélyeket, de azt sem tudni, a magyarországi cigányság legmagasabb pozícióban lévő képviselője hol szerzett érettségi bizonyítványt.
Mészáros Lőrinc a Parlamentben, majd kivonszolják!Mészáros Lőrinc a Parlamentben, majd kivonszolják! HATALMAS BOTRÁNY! (youtube.com)
Váradi: így vette el a földemet Mészáros LőrincVáradi: így vette el a földemet Mészáros Lőrinc (youtube.com)
100-150 évig használta a családunk azt a földet, amit egyik napról a másikra elvett tőlünk Mészáros Lőrinc - erről Váradi András juhász beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
A kormány készen áll a rezsicsökkentés megvédéséreA kormány készen áll a rezsicsökkentés megvédésére (origo.hu)
A hamarosan kezdődő nemzeti konzultáció során megkérdezik a magyar embereket a rezsicsökkentésről. Brüsszel egy olyan csomagot szeretne elfogadni, aminek köszönhetően nem lehet szabályozott áron áramot szolgáltatni. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára bejelentette, hogy a kikérik az emberek véleményét a rezsicsökkentés megvédéséről a nemzeti konzultáció során.
Érik ez: A Fideszt utálják a legjobban - s ebben a bizonytalanok is biztosakÉrik ez: A Fideszt utálják a legjobban - s ebben a bizonytalanok is biztosak (pestibulvar.hu)
A választók 30 százaléka számára a Fidesz a legellenszenvesebb párt - derül ki egy friss, a Magyar Nemzet részére készített felméréséből. A kutatás szerint a Fideszt az MSZP és a DK követi 14-14 százalékkal, a Jobbikot pedig 11 százaléknyian utasítják el. A felmérés során csak egy pártot lehetett megjelölni, tehát az, hogy például a Fideszt a megkérdezettek 30 százaléka elutasítja, nem azt jelenti, hogy a fennmaradó 70 százalék elégedett a kormánypárttal.
Megvan az eredmény! 70 százalékkal gyengébb minőségű élelmiszert kapunk 30 százalékkal drágábban!Megvan az eredmény! 70 százalékkal gyengébb minőségű élelmiszert kapunk 30 százalékkal drágábban! (hirzona24.com)
Megvan a Nébih élelmiszer-minőségi vizsgálat eredménye! Közel 100 terméket vizsgáltak meg az ellenőrök,és elképesztő eredményt tettek közzé. Most már 100 jóval silányabb terméket gyártanak a magyar multik polcaira jóval drágábban mint a nyugati piacon. Az eredmények szerint megvizsgált tételek 70 százalékánál kisebb vagy nagyobb minőségi eltérés volt tapasztalható a Nyugat-Európában forgalmazott termékekhez képest. Ezek a minőségi eltérések szinte minden esetben a magyar fogyasztók kárára voltak tapasztalhatók a mérések alapján.


A Fülöp-szigeteki-magyar együttműködés egy új dimenzióba lép
2017. március 27. MTI - kormany.hu

A Fülöp-szigeteki-magyar együttműködés új dimenzióba lép a manilai magyar nagykövetség újbóli megnyitásával és több megállapodás megkötésével - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon hétfőn, Fülöpi-szigeteki látogatásának első napján.

A Fülöp-szigeteki-magyar együttműködés egy új dimenzióba lép

A gazdasági együttműködés a Fülöp-szigetekkel nagyon komoly előnyökkel jár Magyarországnak, a magyar külgazdasági stratégiában kitüntetett helyet foglal el a délkelet-ázsiai ország, mert gazdasági növekedése 6,8 százalékos - az egyik legnagyobb Ázsiában -, és több mint 100 millió lakosa van. Jelentőségét növeli, hogy az idén soros elnöke a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) - mondta a miniszter.

Szijjártó Péter bejelentette: "Miután személyes jelenlét nélkül a világnak ezen a részén sikert lehetetlen elérni, ezért Magyarország kedden újra megnyitja 1995-ben bezárt nagykövetségét."

Ezenkívül aláírják a magyar Külügyi és Külgazdasági Intézet és Fülöp-szigeteki társintézete közötti, valamint a kereskedelmi kamarák közötti megállapodásokat, és Magyarország nyit az Eximbanknál egy 510 millió euró értékű hitelkeretet magyar vállalkozások Fülöp-szigeteki jelenlétének támogatására. Annak érdekében, hogy a magyar vállalatok még könnyebben léphessenek be a Fülöp-szigeteki piacra, a budapesti kormány szorgalmazza az Európai Unió és a Fülöp-szigetek közötti szabadkereskedelmi megállapodás mielőbbi megkötését. Eddig erről két tárgyalási forduló zajlott le - emlékeztetett.

A Fülöp-szigeteki magyar export az elmúlt két évben 25 százalékkal nőtt, és Szijjártó Péter beszámolója szerint hétfőn kijelölték azokat a területeket, ahol a magyar vállalatok újabb lehetőségeket kaphatnak. Először is megindulhat a magyar hústermékek kivitele, ugyanis a végső fázisba ért négy nagy magyar húsfeldolgozó üzem Fülöp-szigeteki minősítése, és hamarosan megkapják az exportengedélyeket.

A Fülöp-szigeteki-magyar együttműködés egy új dimenzióba lép

Továbbá a Fülöp-szigetek azt tervezi, hogy a következő öt évben teljesen gépesíti a mezőgazdaságát, ehhez pedig magyar technológiát is szeretne igénybe venni. Ezenkívül miután a Fülöp-szigeteken minden évben van legalább tíz, vízzel kapcsolatos természeti katasztrófa, sokszor történik vízszennyezés, és a szennyvízcsatorna-hálózat a lakosság negyedéhez még nem jutott el, ezért a magyar vízgazdálkodási megoldások, a vízrendszerek üzemeltetésére vonatkozó magyar tudás és tapasztalat iránt nagy az érdeklődés - mondta.

Beszámolt arról, hogy hétfőn aláírták az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fülöp-szigeteki Kulturális és Művészeti Bizottság között a 2017-2019-es időszakra vonatkozó kulturális együttműködési megállapodást is, és megjegyezte, hogy évente 35 Fülöp-szigeteki hallgató kap ösztöndíjat valamelyik magyar felsőoktatási intézményben.

Egyetértés van a két ország között a terrorizmus elleni küzdelem fontosságában - állapította meg Szijjártó Péter. A Fülöp-szigeteknek komoly gondot okoz folyamatos rombolásával az Abu Sayyaf muzulmán lázadószervezet, amely hűséget esküdött az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezetnek. Miután Magyarország is részese a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemnek, és kezdettől fogva tagja az IÁ elleni globális koalíciónak, a két ország között ezen a téren is szoros az együttműködés - mondta a miniszter.

A Fülöp-szigeteki-magyar együttműködés egy új dimenzióba lép

A magyar diplomácia vezetője hétfőn Enrique Manalo külügy- és Delfin Lorenzana védelmi miniszterrel találkozott, és udvariassági látogatáson fogadta őt Rodrigo Duterte államfő. A találkozó az államfővel késett az eredeti programhoz képest, mert Szijjártó Péter előtt Rodrigo Duterte az amerikai nagykövetet fogadta. A magyar külgazdasági és külügyminiszter volt az első az európai uniós külügyminiszterek közül, akit a tavaly nyáron hivatalba lépett elnök fogadott, előtte csak az ausztrál, a japán és a norvég külügyminisztert fogadta.

Kapcsolódó:
A magát Hitlerhez hasonlító elnökkel kezelt le SzijjártóA magát Hitlerhez hasonlító elnökkel kezelt le Szijjártó (hvg.hu)
Fogadta a trágárságáról és a drog ellen hirdetett véres háborújáról is ismert Fülöp-szigeteki elnök Szijjártó Pétert. Néhány nappal azután, hogy Rodrigo Duterte heves kirohanást intézett az Európai Unió ellen, fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert. A Fülöp-szigeteki elnök azért bukott ki az EU-ra, mert az Európai Parlament mérsékletre intette a drogháborúban, s felszólította arra is, hogy ne vezesse be újra a halálbüntetést.