Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. április 5., szerda

21.999 - Prof. Dr. Bokor Imre - Beteg a Honvéd Kórház! > ​2017.04.05.


Feladó: Attila Árpád Péteri 
Dátum: 2017. április 5. 16:19
Tárgy: Prof. Dr. Bokor Imre - Beteg a Honvéd Kórház!
Címzett: 

Kiemelt címzettként kapják:

     Áder János, a Magyar Köztársaság elnöke,

     Orbán Viktor miniszterelnök

     Kövér László a Parlament elnöke

     a honvédelmi miniszter,

     a Honvéd Kórház Főigazgatója;

     az Egészségügyi miniszter;

     a Legfőbb  Ügyészség;

 

                                                    NYÍLT LEVÉL A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG MINISZTERELNÖKÉNEK

ORBÁN VIKTOR  ÚRNAK 

BUDAPEST


TISZTELT MINISZTERELNÖK ÚR!

 

                             2013.11.25-én egy nyílt levelet továbbítottam Önnek a Honvéd Kórházban lévő anomáliákról, amelyek rengeteg beteget érintenek és negatívan befolyásolják állapotukat, valamint súlyosan sértik önérzetüket.

                             Sajnálattal kell tájékoztatnom Önt, hogy a Honvéd Kórház  sürgősségi osztályán lévő állapotok az eltelt időszak alatt semmit sem javultak, megengedhetetlen jelenségeknek voltam tanúja tegnap (kedden ) és (szerda) éjjel ( 03.00-ig).

                            Az osztályon a  szervezetlenség  dominál, a betegek és hozzátartozók tájékoztatása minősíthetetlenül hiányos, az osztályon dolgozók többségét az arrogancia, a felületesség,  a tájékozatlanság, a figyelmetlenség és/vagy a betegekkel szembeni  lekezelő  viselkedés jellemzi.

                           A sürgősségi osztályon a várakozási idő minimum 5 (azaz öt)  órától, több mint 10-12 óráig terjedhet, ami alatt  sokan (a tájékoztatás hiánya miatt) nem tudnak elmenni a büfébe vagy az illemhelyre.

                           Azok a fekvő betegek, akik az hozzátartozók nélkül vannak ott, nem számíthatnak  az össze-vissza szaladgáló személyzet segítségére: egy  pohár vízre, fajdalmaik átmeneti enyhítésére vagy a mosdók igénybevételére.

                           A „tájékoztatás"  negatív csúcsát  jelentik azok a  (kb. 5 darab) meglehetősen nagy összegekbe került, színekkel  és feliratokkal dekorált,  (a betegek súlyossági fokát és számukat jelző) elektronikus táblák, amelyek jelen kialakításukkal  és információ-tartalmukkal  annyit sem érnek, mint egy lyukas garas! Ezt  nyilván azok is tudják, akik a  táblákat „vezérlik", mert azok  egész nap változatlan számadatokat tartalmaztak…

                           Az osztály dolgozóit  „teljesen hidegen hagyta", hogy  egyes betegek  (órákon keresztül!)  hangos jajgatással, kiabálással vagy segítség kéréssel próbálták magukra vonni a figyelmet.

                          Megítélésem szerint, az egészségügy kétségtelen nehéz anyagi és személyi gondjai ellenére sem fogadható el, hogy ezeket a gondokat, a  betegekre háruló  szervezetlenséggel és az orvosi eskü tartalmát sértő magatartással súlyosbítsák. Nem hallgathatom el, hogy a  szervezetlenségre utaló megjegyzés kiküszöbölése  a vezető(k) munkaköri kötelessége!

                          Tekintettel arra, hogy igyekezetem ellenére, a sürgősségi osztály vezetőjével sem lehetett kapcsolatba lépnem, ezért a megoldás érdekében,-  kérem a Miniszterelnök Urat  és mindazokat, akik  a legelesettebbeket érintő (sújtó) ügyek rendezésében  közvetlenül vagy közvetve segíthetnek.      

                                                 

BUDAPEST,  

​​
2017.04.05.                                                                                                                                                                                                                                   

 Tisztelettel:

     (Prof. Dr. Bokor Imre)

nyugállományú mérnök ezredes

az MTA hadtudományi doktora

               egyetemi tanár