Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. április 5., szerda

22.000 - Csepreghy Nándor miniszterhelyettes válasza Morvai Krisztinának > ​Iránytű „kisembereknek”!


Feladó: Attila Árpád Péteri
Dátum: 2017. április 5. 14:07
Tárgy: Iránytű „kisembereknek" EU-s pénzekhez, támogatásokhoz (Csepreghy Nándor miniszterhelyettes válasza Morvai Krisztinának)
Címzett:

 

Szeretném figyelmükbe ajánlani Dr. Morvai Krisztina egyetemi docens, büntetőjogász, európai parlamenti képviselő Csepreghy Nándor államtitkárral folytatott nyílt levelezését az alábbi kiemelten fontos témában:

 

​​
Iránytű „kisembereknek" EU-s pénzekhez, támogatásokhoz (Csepreghy Nándor miniszterhelyettes válasza Morvai Krisztinának)

 

Az elmúlt héten a magyar parlamentben szólaltam fel, majd nyílt leveleket írtam Csepreghy Nándor miniszterhelyettesnek, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Agrárkamara elnökeinek azzal kapcsolatban, hogy ez idő szerint a személyes kapcsolatrendszerrel és háttérrel nem rendelkező magyar „kisemberek" nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem értesülnek az európai uniós támogatási lehetőségekről, kisvállalkozás vagy kisgazdaság indításának lehetőségeiről, illetve meglévő családi vállalkozásuk, kisgazdaságuk fejlesztésének európai uniós pénz felhasználásával történő lehetőségeiről. Ugyanakkor tény, hogy a Magyarországon most is megnyíló tengernyi európai uniós forrás kedvezményezettjei nem elsősorban a „tűzhöz közeli csókosok", hanem a normális megélhetésre, munkalehetőségre vágyó magyar „kisemberek". Arra kértem miniszterhelyettes urat és a Kamarák vezetőit, hogy adjanak részletes tájékoztatást a jelenleg nyitva álló lehetőségekről, és azt minél szélesebb körben juttassák el a címzetteknek, azaz azoknak az embereknek, akik alkalmasak és hajlandóak lennének (akár egyszemélyes) kisvállalkozás vagy kisgazdaság indítására, de ehhez anyagi támogatásra és szakmai tanácsadásra lenne szükségük. Megérkezett miniszterhelyettes úr válasza, amelyben részletes tájékoztatást ad a lehetőségekről. Sajnos például a levélben említett videókra kattintva látszik a megtekintések számából, hogy bizony kevesekhez jutnak el ezek az információk. Arra kérem a sajtó (média) képviselőit, hogy - párthovatartozásra, -preferenciára tekintet nélkül - segítsenek a levélben foglalt információk minél szélesebb körű nyilvánosságra hozatalában, a potenciális címzettekhez való eljuttatásában. Arra kérem honlapom és Facebook oldalam látogatóit is, hogy személyes ismeretségi körükben minél többekhez juttassák el az európai uniós támogatási lehetőségekről szóló (a levélben foglalt) információt. Kérem továbbá, hogy amennyiben valaki az információn felbuzdulva „belevág" egy pályázatba, támogatás-kérésbe, az illető tájékoztasson arról, hogy hogyan alakult az eljárás, milyen eredménnyel járt az elhatározása. Újabb nyílt levéllel fordulok ezúttal a Nemzeti Munkaügyi Hivatal vezetőjéhez, arra kérve őt, hogy a Munkaügyi Központokon keresztül a jelenleg munkanélküli, de vállalkozás indítására képes és hajlandó személyek számára a Csepreghy Nándor miniszterhelyettes levelében foglalt információt juttassák el és segítsék őket a pályázásban, illetve vállalkozás-indításban.


Ismételten szeretném hangsúlyozni, hogy Magyarország polgárosodása, az emberek felemelkedése szempontjából a most megnyíló hatalmas európai uniós keretnek történelmi jelentősége van. Közös felelősségünk, hogy az ezzel kapcsolatos információ az emberekhez eljusson, és valóban lehetőséget kapjanak, „helyzetbe kerüljenek" mint az európai uniós fejlesztési, felzárkóztatási pénzek célcsoportja, kedvezményezettjei. Mellékelem tehát Csepreghy Nándor miniszterhelyettes úrnak a levelemre írott válaszát, amelyet ezúton is köszönök neki.


A levél itt olvasható: http://morvaikrisztina.hu/images/doku/tisztelt%20kpvisel%20asszony.pdf


Annak érdekében, hogy az érdeklődők minél könnyebben felkereshessék a levélben említett szervezeteket, pályázati lehetőségeket, videofelvételeket, ezeknek az internetes linkjeit is közöljük:


Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. http://www.szpi.hu/

„A Mi történetünk" https://www.youtube.com/watch?v=mjdtjK6o85E

„Mit jelent az EU közös kasszája?"

https://www.youtube.com/watch?v=bGy_cKTFnLk

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP)

https://www.palyazat.gov.hu/

https://www.palyazat.gov.hu/doc/4380/


Az előzményekből:

Országgyűlési felszólalásom a „kisemberek" európai uniós forrásokhoz jutásáról:

https://www.youtube.com/watch?v=jIEbZs_ZoqU

Első nyílt levelem Csepreghy Nándor miniszterhelyettes úrnak:

http://morvaikrisztina.hu/images/doku/morvaikrisztinanyiltlevelecsepreghynandorallamtitkarnak.pdf

Második nyílt levelem Csepreghy Nándor miniszterhelyettes úrnak, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Agrárkamara elnökeinek

http://morvaikrisztina.hu/images/doc/levl%20a%20kamarknak%20s%20az%20llamtitkrnak.pdf


Nagyon bízom benne, hogy a „kisemberek" elkeseredésével és rossz tapasztalataival szemben most sikerül valamiféle új perspektívát, reményt megnyitni.


Szeretettel:

Morvai Krisztina

Köszönettel és tisztelettel:
Novák Edit
Dr. Morvai Krisztina EP képviselő
sajtókapcsolatokért felelős asszisztense