Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. április 5., csütörtök

22.952 - ​A Fidesz most sem ír választási programot,. .... > ​ 2018. április 5. 5:11


Feladó: Nemzeti Hírhaló 
Dátum:
​​
2018. április 5. 5:11
Tárgy: [Lapszemle] III/III-as módszerekkel listázza az embereket a Fidesz - Nekiment a Vatikán Ferenc pápának! Már az egyház is reagált a pápa döbbenetes kijelentésére - Nap videója: Az Iszlám Állam lerombolta a világ legrégibb palotáját
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



2018 április 05.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás
.
KÖZÖS ERŐVEL

2018. február 25., Hódmezővásárhely - Egyszer már sikerült.
2018. április 8., Magyarország - Lesz-e folytatás?

Vasárnap pártszimpátiától függetlenül szavazzon mindenki a legesélyesebb ellenzéki jelöltre!
Akkor talán sikerülhet.


KÖZÖS ERŐVEL
Így fog Orbán választásokat csalni (Polgár, Molnár, Kovalcsik, Pataki)

Szólnak: Dr. Polgár Zoltán (Magyarország egyik legnépszerűbb jogásza, halhatatlanná vált nemzeti hős, a Kék Taláros Testület tagja) Molnár F. Árpád (ÉLI) (Világszerte ismert politikai üldözött tényfeltáró újságíró, dokumentumfilmes, a Kék Taláros Testület tagja) Pataki Béla (híres otthonvédő, az orbán-pintéri maffiaállam politikai üldözöttje, a Kék Taláros Testület tagja) Szklenkáné Kovalcsik Enikő (minden magyar idők egyik leghírhedtebb kilakoltatásának túlélője, családanyából lett halhatatlan nemzeti hős, a Kék Taláros Testület tagja)

III/III-as módszerekkel listázza az embereket a Fidesz
2018. április 4. MN/MNO

A Fidesz pártigazgatójának nevét viselő Kubatov-listáról már szinte mindenki hallott, bár a szimpatizánsok adatait tartalmazó adatbázis valódi természetéről keveset lehet tudni. A Hír TV birtokába került dokumentumból az derül ki, hogy helyben a kampánygépezet nem ismer határokat: Sopronban egészen részletes és kényes adatokat is összeírtak egyebek mellett papokról, lelkészekről, de lényegében bárkiről, akit hasznosnak vélnek.

A vélhetően 2014-ben, egy fideszes jelölt számára - szerepel a táblázatban egy tegező formában íródott megjegyzés, hogy "indulsz a választáson" - készült gyűjtésben a Sopronban és környékén élő embereket listázta a Fidesz annak alapján, hogy mennyire lojális a párthoz, milyen kapcsolati rendszere van, és milyen haszonnal járhat a beszervezése a kampány szempontjából.
A dokumentumban a név mellett feltüntetik az adott személyről alkotott sommás véleményt, egyebek között azt, hogy hány embert ismer, milyen a politikai beállítottsága, majd következik a módszer, amivel szóra bírható, meggyőzhető az illető. Legvégül pedig ott vannak a kiszemelt "célpont" személyes adatai, elérhetőségei. Több helyen nem szerepel telefonszám, csak egy Ákos nevű férfit jelölnek meg kapcsolattartóként - aki valószínűleg Csiszár Ákos, a Fidesz-KDNP helyi képviselője.
III/III-as módszerekkel listázza az embereket a Fidesz
A lista a papokkal kezdődik: Sopron egyik plébánosa például a fideszes tanácsadó szerint nagyon kedves ember, de a fiatalokkal nem ért szót, és "ajánlkozó beszélgetésben lehet megnyerni suttogó támogatásra". Ugyanerre a célra lehetne használni egy hittantanárt. Az evangélikus templomszolga sokakkal beszél "az egyszerűbb rétegből", ezért arra lehetne használni, hogy elmondja, mi az emberek igazi véleménye. Csak "vigyázni kell vele", mert "annál okosabb, mint aminek először látszik" - figyelmeztet az ismeretlen szerző.
A harmincas réteget kívánta megnyerni a Fidesz a Strokes zenekarral, azzal a módszerrel, hogy "zenei fellépések ügyéből kiindulva" érdemes megkeresni és megnyerni, szintén "suttogó támogatásra". Az idősekhez az egyik idősotthon szakmai vezetőjén keresztül vezet az út - derül ki a dokumentumból. F. Éva a Fidesz szerint "hathat a bentlakókra, mert sok emberrel találkozik", de a beszervezésnél ne legyen ott F. Gyula, mert "már rég elváltak".
III/III-as módszerekkel listázza az embereket a Fidesz
Egészen furcsa az "állandó ácsorgó ember a Templom utcában", a szerző szerint ő "a proli réteg egyik fő alakja, aki sokakkal beszélget. Nem mindegy, hogy mit terjeszt. A Cs. Máté embere. Figyeli az épületeit." Az ácsorgó emberrel szemben pénzes, befolyásos emberekkel találkozik az egyik helyi lelkész, esperes, bár az a "baj" vele, hogy nem eléggé fideszes, így "ne a politika, hanem a közös ügyek legyen a középpontban" - tanácsolja az ismeretlen listakészítő.
Mindezekből kirajzolódik a kormánypárti módszer és elvárás: indirekt módon kell megkeresni a véleményvezérnek titulált személyeket, a bizalmukba férkőzni, és végül rávenni őket, hogy maguktól terjesszék a fideszes üzeneteket. Vélhetően ellentételezésben sem részesültek az érintettek, akiket sikerült beszervezni. Hasonló módszerekkel az állampárt dolgozott, és a fenti lista felépítését is láthatta már, aki olvasott régi állambiztonsági aktákat.
III/III-as módszerekkel listázza az embereket a Fidesz
A Hír TV igyekezett megtudni, ki tud arról, hogy megpróbálták beszervezni négy évvel ezelőtt, illetve van-e tudomása arról, hogy 2018-ban még mindig szerepel valamilyen adatbázisban. H. István városplébános valószínűnek tartja, hogy szerepelhetett a neve egy hasonló listán. Az egyházi méltóságot az összesítésben szereplő telefonszámán érték el, és egyáltalán nem volt meglepődve, amikor közölték vele, miért keresik. Igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy sikerült-e őt is beszervezni a kampányba.

Kapcsolódó:
NEM CSAK A VAJDASÁGBAN BONTHATJÁK KI A LEVÉLSZAVAZATOKAT AZ AKTIVISTÁKBiztosra mennek: Nem csak a Vajdaságban bonthatják ki a levélszavazatokat az aktivisták (internetfigyelo)
Egy délvidéki magyar nő - aki azt kérte, hogy a neve maradjon titokban - a Lánchíd Rádiónak megerősítette, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái valóban kibontják a határon túli magyarok levélszavazatait, s ha azt látják, hogy nem a Fideszre szavazott, megkeresik és nyomást gyakorolnak rá, hogy változtassa meg a szavazatát. A délvidéki magyar nő így foglalta össze a velük történteket: "Családi ebéden voltunk, vendégségben, amikor jött az aktivista. Családtagom szívélyesen fogadta, hiszen úgysem az ellenzékre szándékozott szavazni. Addig a mi borítékjaink is ott voltak az asztalon, amit a férjem elvett, hogy majd mi elvisszük a borítékot. Ekkor az aktivista szívélyesen felajánlotta, hogy majd ő segít kitölteni. Mi ezt visszautasítottuk, de a házigazda helyett kitöltötte az adatokat, majd odatette elé a papírt, és mutatta, itt a 13-as." Ami arra utal, a listán a Fidesz-KDNP-t is megmutatta neki..."
A börtönben lépett vissza Czeglédy CsabaA börtönben lépett vissza Czeglédy Csaba (mno.hu)
"Meg kellett hoznom egy fájdalmas, de egyben racionális döntést: visszalépek a legesélyesebb ellenzéki jelölt, Nemény András barátom javára" - jelentette be a Nyugat.hu-n megjelent közleményében az előzetes letartóztatásban ülő Czeglédy Csaba, akinek épp ma hosszabbították meg az előzetesét. Czeglédy azt írja, hogy a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az MSZP-párbeszédes Nemény András és az ő támogatói többen vannak, mint a Fidesz jelöltjének szavazói, ráadásul szerinte Neményre az LMP, rá pedig a Jobbik szavazói is átszavaznának, ezért úgy látja, hogy a Fidesz Szombathelyen is legyőzhető.
Bangóné Borbély Ildikó visszalép CsepelenBangóné Borbély Ildikó visszalép Csepelen (24.hu)
Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP-Párbeszéd Csepelt és Soroksárt tartalmazó választókerületi jelöltje szerdán bejelentette, hogy minden alkutól függetlenül, egyoldalúan visszalép a választáson való indulástól. Így Csepelen és Soroksáron a jobbikos Bereczki Miklós mellett Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője és Tenk András LMP-s politikus maradt versenyben. Dukán András a Momentumból már korábban jelezte, hogy visszalép az Együtt politikusának javára, emlékeztet a 444.hu. Ahogy a Közös Ország Mozgalom kutatása korábban jelezte, 2014-ben ellenzéki győzelem született a Csepelt és Soroksárt magába foglaló választókerületben, idén viszont Németh Szilárd lehet a befutó, már ha az ellenzék nem fog össze.
Kétmilliós bírságot kapott a Fidesz az Orbán-plakátok miattKétmilliós bírságot kapott a Fidesz az Orbán-plakátok miatt (mno.hu)
Kétmillió forintra bírságolta a tiszaújvárosi választási bizottság a Fideszt Orbán Viktor jogsértő plakátjai miatt - írja a 24.hu a Momentum közleménye alapján. A párt beadványa nyomán vasárnap mondta ki a Kúria, hogy a csak Orbánt ábrázoló plakátok megtévesztik a választókat, mert nem derül ki, hogy ki rendelte őket: a kormány vagy a kormánypárt? A Kúria döntése csak egyetlen plakátról szólt, és elvi szinten mondta ki, hogy jogsértő. A Momentum ezután 24 órás plakátvadászatot hirdetett, hogy bebizonyítsa: országos kampányról van szó, a Fidesz tömegesen sértette meg a törvényt. Egy nap alatt az ország minden részéből, többek között Bajáról, Nagykanizsáról, Tiszaújvárosból és Budapestről érkeztek be képek a jogsértő plakátokról.
A Fidesz választási programja az, hogy Orbán ViktorA Fidesz választási programja az, hogy Orbán Viktor (index.hu)
A kormányfő az elmúlt két hétben rendületlenül folytatta országjárását, amit ő most már tavaszi hadjáratnak hív. Első cikkünkben azt írtuk: a miniszterelnök elsősorban azokban a városokban, kerületekben jelent meg személyesen, ahol szoros csata várható. Kampányának mostani állomásain az látszik, hogy ha már egyszer a Fidesznek nincs választási programja, ezt a jelek szerint Orbán vidéki fellépései hivatottak pótolni. Ha ugyanis csak a Fidesz utcai plakátjait, tévé- és rádióhirdetéseit nézzük, a Fidesz programja nem áll másból, mint a Magyarországot amúgy elég nagy ívben elkerülő bevándorlók megállításából. Lehet, hogy ez még a legelvakultabb Fidesz-hívőknek is kevés program, talán ők is kíváncsiak lennének arra, mit akar kezdeni ezen kívül az országgal a Fidesz az elkövetkező négy évben.
Megkérdezték Rogánt, lesz-e választási programja a Fidesznek, mire ő közölte, az emberek pontosan tudják, mire számíthatnakMegkérdezték Rogánt, lesz-e választási programja a Fidesznek, mire ő közölte, az emberek pontosan tudják, mire számíthatnak (24.hu)
Rogán Antal hétfőn kitérő választ adott a parlamentben a Magyar Nemzet azon kérdésére, hogy 2018-ban lesz-e érdemi választási programja a Fidesznek, vagy beérik a "folytatjuk" szintű, 2014-ben alkalmazott szlogennel. A Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere szerint az emberek pontosan tudják, hogy mi az, amire számíthatnak, és ennek megfelelően fognak dönteni. A lap emlékeztette őt, hogy konkrét ígéretektől lesz elszámoltatható egy kormány. Erre Rogán úgy reagált, megígérték annak idején, hogy munkahelyeket fognak teremteni, a vállalkozásoknak kedvezőbb környezetet biztosítanak, hogy a családokat támogatni fogják, és hogy az országot minden körülmények között megvédik, ezeket mind megtették. Tehát van a választóknak mi alapján ítélni.
A Fidesz most sem ír választási programot, de pontosan megmutatja, mire lehet számítani Orbán újabb győzelme után
​​
A Fidesz most sem ír választási programot, de pontosan megmutatja, mire lehet számítani Orbán újabb győzelme után
(b1.blog)
Szinte megszokottnak is tekinthető, hogy Magyarország legnagyobb támogatottságú pártja úgy fordul rá a választási kampányra, hogy nem mondja meg, mit tenne győzelme esetén. De azért pontosan lehet tudni, milyen idők jönnének Orbán újabb országlása alatt. "Folytatjuk" - szólt a Fidesz kidolgozott, szofisztikát programja 2014-ben. Ennyi. Pontosabban: ennyike. Ennél részletesebb választási program megalkotását nem tartották fontosnak az állampárt vezetői. Tegyük hozzá: ezt legalább betartották. Valóban folytatták a klientúraépítést, oligarcháik kitömését adószázmilliárdokkal, a nekik nem tetszők dehumanizálását, az ellenségkeresését és kijelölést. 2018-ban talán már ennyit sem kapunk az állampárttól - persze nincs is rá szükség: pontosan látjuk, mik Orbán szándékai egy újabb győzelem esetén.
Hazugságok szezonjaPuzsér Róbert: Hazugságok szezonja (mno.hu)
Választási kampány idején a magyar értelmiség két magatartás közül választ. Az egyik szerint az értelmiségi befogja a pofáját, sunyít, nem terheli a közönségét politikai véleményekkel. A másik magatartás szellemében az értelmiségi beáll valamelyik politikai zászló alá, hogy onnan köpködje a többit, és dicsőítse az Egyetlen és Örök Igazságot. Én valami mást próbálok meghonosítani: a kampány hónapjaiban ugyanúgy alkotok véleményt, mint a parlamenti ciklus további negyvenöt havában - nem mutatok közönyt a közélet iránt, de azt sem hazudom, hogy a démonok hada áll szemben az angyalok seregével.
Orbán: a választás után elégtételt veszünkOrbán: a választás után elégtételt veszünk (hu.euronews.com)
Az esős idő ellenére több tízezren vettek részt a Fidesz és a Civil Összefogás Fórum közös Békemenetén. Az ingyenes buszoztatásnak is köszönhetően az ország minden részéből és a határon túlról is sokan érkeztek Budapestre, hogy a nemzeti ünnep alkalmából kiálljanak a kormány politikája mellett a választások előtt. A Bem téren gyülekezők az Euronews-nak először általánosságban fogalmaztak arról, miért tartják fontosnak, hogy támogatásukról biztosítsák a Fideszt. "Háború van, és harcolni kell az igazságért, a tisztességért a becsületért, hogy gyerekeink és unokáink is szabadon élhessenek", mondta egy magát kanadai magyarnak mondó, hatvanas férfi.
Gyurcsány az elszámoltatás kudarcaGyurcsány az elszámoltatás kudarca (index.hu)
A jobbikos Gaudi-Nagy Tamás a kormány szerint sikeres elszámoltatás sikertelenségéről akarta kérdezni a miniszterelnököt, aki szerint a témában a vidékfejlesztési miniszter volna illetékes, aki viszont a leváltott elszámoltatási kormánybiztost, Budai Gyulát bízta meg válaszadással. Gaudi-Nagy szerint az elszámoltatás elmaradt, ezért talán a népnek kéne elszámoltatni a szocialistákat. Volt szó szemkilövésről is. A lényeg viszont az volt, hogy Gaudi-Nagy amúgy tényszerű meglátása szerint Budaiék egyetlen volt szocialista minisztert és vezetőt sem tudtak elítéltetni. "Gyurcsány Ferenc nem a börtönben éhségsztrájkol, hanem a Kossuth téren. Ez az elszámoltatás kudarca" - mondta. "Egyetért azzal, hogy sikeres elszámoltatásról van szó?" - kérdezte.
BUDAI: SIKERES VOLT AZ ELSZÁMOLTATÁSBudai: sikeres volt az elszámoltatás (fidesz.hu)
Csaknem százmilliárd forintot sikerült visszaszerezni az állami költségvetésnek, ezért sikeresnek nevezhető az elszámoltatás - jelentette ki Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos tatai sajtótájékoztatóján szerdán. Összesen 1442 ügyben indult eljárás, 110 esetről készült nyilvános összegzés, 61 feljelentés született. Jelenleg 30 ügyben nyomoznak, és hét eset jutott el jelenleg a bírósági vádemelésig" - mondta. A Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárként dolgozó politikus az MTI kérdésére elmondta: a minisztérium intézményfenntartóként átvesz több mezőgazdasági szakközépiskolát, köztük a tatait is, mert fontosnak ítélik a középszintű agrárképzés megmaradását.
Na végre ezt is bejelentették: hivatalosan is Mészáros Lőrincé lett az Egerszalóki Hotel SalirisNa végre ezt is bejelentették: hivatalosan is Mészáros Lőrincé lett az Egerszalóki Hotel Saliris (egriugyek.hu)
Az ország pénztárosa kimerészkedett az árnyékból. A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. (Konzum Nyrt.) négycsillagos hotelekkel bővíti portfólióját, a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé szerdán, hogy a Konzum Nyrt. tulajdonába kerül az Egerszalóki Hotel Saliris Resort, valamint két kreischbergi síközpontban fekvő szálloda, az Alpenblick Hotel, valamint a Hotel Relax Resort - közölte a társaság szerdán. A társaság az ügyletek segítségével valósítja meg a 2017. decemberében bejelentett és előzetesen 30 milliárd forintra becsült tőkeemelés második lépését.
5 milliárdért terveztet atlétikai stadiont a kormány Orbán álma miatt5 milliárdért terveztet atlétikai stadiont a kormány Orbán álma miatt (vastagbor.atlatszo.hu)
Bár budapesti olimpia nem lesz, de azért megépítenék az arra szánt atlétikai stadiont, mert Orbán Viktor világbajnokságot szeretne rendezni. A stadionnak csak a tervezése 5 milliárdba fog kerülni. Elkészült annak a közbeszerzésnek az összegzése, amelyet a Budapesti Atlétikai Stadion megtervezésére írtak ki - vette észre a Napi.hu. Az új hiper-szuper atlétikai stadiont - amit eredetileg az olimpiára szántak - Ferencvárosban, a Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre lévő telken építenék fel. A befogadóképessége 15 ezer fő lenne, de nagy eseményeknél 55 ezresre is bővíthetnék. A tervezése 4 milliárd 723 millió forintba fog kerülni. Jól olvasod. 4.723 millió forintba. Egyelőre, mert ez még emelkedhet is. A területet amúgy korábban másik 16,5 milliárdért vette meg a kormány.
Sokkoló: közel 1500 milliárdot toltak Orbánék a sportbaSokkoló: közel 1500 milliárdot toltak Orbánék a sportba (mfor.hu)
Megpróbálkoztunk a szinte lehetetlennel és kísérletet tettünk arra, hogy összegezzük az Orbán-kormány sportra fordított kiadásait. A végösszeg elképesztő lett: egy költségeivel elszálló olimpiát is lehetett volna rendezni ennyi pénzből. A sportot stratégiai ágazatnak kell tekinteni. Amennyiben ez nem történik meg, "Magyarország soha nem lesz a sikeres emberek országa. Az élet minden területén minél több bajnokra van szükség, és akikben van tehetség, azokat támogatni kell, nem pedig elvenni a megmaradt költségvetési forrásokat".
Orbán 251 ezer forinttal növelte megtakarítását egy év alattOrbán 251 ezer forinttal növelte megtakarítását egy év alatt (24.hu)
Orbán Viktor vagyonnyilatkozata törvényes, teljes és hiteles, aki mást állít, hazudik - jelentette ki Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke annak kapcsán, hogy a kormányfő szerdán, a törvényes határidőben leadta vagyonnyilatkozatát. Havasi elárulta: az elmúlt évihez képest Orbán megtakarítása 742 ezer forintról 993 ezer forintra nőtt. Emellett tovább törlesztették a családi házukra felvett hitelt, a tartozás így 4 783 328 forintra csökkent. Anyagi helyzetében más változás nem történt - közölte Havasi az MTI-vel.
Orbán sajtósa szerint nem érdekli a választókat, hogy elloptak-e tizenkétezermilliárdotOrbán sajtósa szerint nem érdekli a választókat, hogy elloptak-e tizenkétezermilliárdot (hirorigo.net)
Titkos országjárást folytat Orbán Viktor, ha nem is úgy, mint Mátyás király, de az azért szokatlan a kampányban, hogy a miniszterelnök megjelenéseit nem jelentik be előre. Berkecz Balázsnak, az Együtt Baranya megyei képviselőjelöltjének mégis sikerült megtudnia kedden, hogy Orbán Vajszlóra látogat, és el is ment a faluban tartott miniszterelnöki utcafórumra, ahol azt akarta megkérdezni, hogy "nem volt-e elég a tizenkétezermilliárd forint, amit elloptak". Berkecz blogján azt írja, hogy ennek hallatára megrángatták, ki akarták venni a kezéből az élő videóközvetítéshez használt telefonját, és azzal fenyegették, hogy megverik, Orbán beszéde után pedig egy fideszes megyei önkormányzati képviselő is lökött rajta egyet.
A cigánykirállyal szövetkezett a Fidesz: 6 milliárd forintos költségvetési csalást engednek el Lázárék a cigányszavazatokért cserébeA cigánykirállyal szövetkezett a Fidesz: 6 milliárd forintos költségvetési csalást engednek el Lázárék a cigányszavazatokért cserébe (althir.org)
Hatmilliárd forintos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a cigányszavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek - derítette ki a Hír TV Célpont című műsora. A tévé szerint milliárdos maffiózók politikai védettségért cserébe azt ígérték, hogy a csongrádi cigányok és a cigánysorokon élő szegények a Fideszre szavaznak majd a parlamenti választásokon. A rendszer főpróbája most hétvégén lesz, a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson és a kiskunhalasi időközi önkormányzati választáson, ami Lázár János szerint felér egy előválasztással. Szijjártó bizonyítékot követel.
Ha most vasárnap lennének választások, nem lennének választásokHa most vasárnap lennének választások, nem lennének választások (figyelszram.blog)
Nem csak a kormánypárt magára szabott választási törvénye nehezíti a választások tisztaságát. A szakemberhiány a demokrácia alapintézményeit veszélyezteti a kérdésben érintett szakszervezetek szerint. A közalkalmazottakat, köztisztviselőket tömörítő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma konföderáció szerint egyes településeken nem lehetne lebonyolítani a választásokat a jelenlegi helyzetben. A probléma elsősorban a kistelepüléseket érinti, de nem kizárólag. A kiváltó ok, hogy a közszférában mára már annyira megalázóan kevesek a fizetések, hogy egyszerűen elhagyják a szakemberek a területet. Több olyan település is van, ahol már az összes olyan munkatárs felmondott, akik egy választást képesek lennének lebonyolítani. Az elmúlt 9 évben az önkormányzati dolgozók bére semmit sem emelkedett, a kormányok nem törődtek a bérfejlesztéssel.
MISKOLCON A FIDESZ KÉPVISELŐI RENDRE KIVONULNAK A KÖZGYŰLÉSRŐL, A JOBBIK KÉPVISELŐJE HELYRETETTE ŐKETMiskolcon a Fidesz képviselői rendre kivonulnak a közgyűlésről, a Jobbik képviselője helyretette őket (internetfigyelo)
Vasárnap szavazzunk a kivonuló fideszesekről is! Több mint két éve annak, hogy Miskolcon a Fidesz képviselői kivonulnak a közgyűlésről, vagyis a munkaadóik, a választók engedélye nélkül elhagyják a munkahelyüket csak azért, mert nem tetszik nekik, hogy a Jobbik képviselőjeként felszólalok. Ha ezt egy átlag dolgozó tenné meg, másnap már nem kéne felvennie a munkát. Ne legyen kivétel a politikus sem! Arra kérem a miskolciakat, vasárnap a szavazófülkében a Jobbik melletti kiállással mondjanak véleményt mindazokról a fideszes képviselőkről, akik azt gondolják, rájuk más szabályok vonatkoznak.
Gyurcsány nem csak a Fidesz-kormányt, hanem a fideszes polgármestereket is kihajítanáGyurcsány nem csak a Fidesz-kormányt, hanem a fideszes polgármestereket is kihajítaná (168ora.hu)
Előrehozott önkormányzati választásokat tart szükségesnek az április 8-i választás után a DK, ha az ellenzéki pártok győznek az országgyűlési választásokon. A DK elnöke szerint a településvezetők egy része nem a településen élőkért van, hanem a Fidesz hatalmi szerkezetének részeként a Fidesz helytartója a településeken. Az új kormánynak ezért fel kell szólítania az önkormányzatokat, hogy nyissanak utat egy előrehozott választásnak. Ha ezt nem teszik meg, akkor arra kell kérni a választókat, hogy közvetlen nyomásgyakorlással kényszerítsék ki az előrehozott választást - hangsúlyozta. Egy ehhez kapcsolódó kérdésre azt felelte, hogy egy választás soha nem káoszt, hanem megoldást hoz. Azt is elmondta, hogy javaslatukról nem egyeztetettek más pártokkal.
Orbán Viktor: a kormánynak nem az a dolga, hogy kormányozzonOrbán Viktor: a kormánynak nem az a dolga, hogy kormányozzon (zarojel.hu)
A Herbál Reality, "A kormánynak nem az a dolga, hogy kormányozzon" című videójában összegyűjtötte a szerintük legidiótább, primitívebb fideszes megszólalásokat. Volt miből válogatniuk. Orbán az idézett sorokat ugyan 2010 előtt mondta, de a szerkesztők aktuálisnak érezték. Számukra úgy tűnt, a mai kormányfő általánosságban beszélt arról, mi egy kormány feladata. Ráadásul, ha az elmúlt nyolc évet vesszük górcső alá, láthatjuk, miniszterelnökként az általa mondottaknak megfelelően járt el. A nagyérdemű gúnyos kacajjal, vitriolos mondatokkal írt az összeállításról. A több száz vélemény közül, csak néhány jellemzőt emelünk ki: "Nagyim Fideszes volt. Megmutattam neki 3-4 videód. Inkább el se megy szavazni."
Egy amerikai szaklap szerint Orbán képes biztosítani Magyarország stabilitásátAz amerikai tőzsdei elit lapja szerint Orbán képes biztosítani Magyarország stabilitását (888.hu)
A Bloomberg szerint a nemzetközi befektetők Orbán győzelmének örülnének. A Bloomberg megjegyzi, hogy a stabilitás a legfontosabb és ez akkor biztosított, ha Orbán nyeri a választást. A lap által megkérdezett alapkezelők mindegyike ezt a forgatókönyvet látja a legesélyesebbnek, ami Orbán számára lehetővé teszi, hogy megőrizze a jelenlegi pénzügyi környezetet és a moderált gazdasági növekedést. A lap által megszólított elemzők szkeptikusak az ellenzékkel szemben, mint mondják: Magyarország gazdasága számára megbicsaklást jelentene az a "szörnykoalíció", amely jelen pillanatban uralja az ellenzéki teret.
Ezermilliárd dollárt nyel el a globális pénzszivattyú éventeEzermilliárd dollárt nyel el a globális pénzszivattyú évente (blog.atlatszo.hu)
Világszerte ezer milliárd, Magyarországról évi másfél milliárd dollárnak megfelelő pénz tűnik el - írja egy átláthatósági szervezet friss jelentése. Ezermilliárd dollár távozik nyom nélkül évente fejlődő országokból és a feltörekvő piacokról - állítja a Global Financial Integrity kedden megjelent jelentése. A washingtoni központú nonprofit szervezet a nemzetközi pénzügyi átláthatóságért küzd és rendszeresen ad ki ehhez hasonló jelentéseket. A mostani, Illicit Pénzáramlások Fejlődő Országokból 2003-2012 című jelentés bevett makroökonómiai modelleket segítségével elemzi a nyom nélkül eltűnő és feltehetően tiltott csatornákon elfolyó pénzek mennyiségét a világban.
Óriási pénzszivattyú lett a közszféra - ezt tette a kormány nyolc év alattÓriási pénzszivattyú lett a közszféra - ezt tette a kormány nyolc év alatt (napi.hu)
Nem lett sem kisebb, sem olcsóbb a magyar közigazgatás, 900 milliárd forinttal többet költünk rá és 90 ezren többen dolgoznak benne, mint 2010-ben. A költségeken nem látszik az államreform. Remélhetőleg legalább a kormányzati működés és az általa nyújtott szolgáltatások minősége javult az elmúlt nyolc év alatt. Dübörög a közigazgatási reform, az elmúlt hónapokban több tucat költségvetési intézmény szűnt meg, ennek ellenére jövőre újra nő a közigazgatásban dolgozók száma, még az idei létszámhoz képest is. Amennyiben a 2010-es közszféra adatokat összevetjük a 2018-as számokkal, akkor a létszámnövekedés meghaladja a 200 százalékot, de szerencsére a helyzet azért nem ilyen rossz, csak a statisztika.

A politikus dolga

*** 

Nekiment a Vatikán Ferenc pápának! Már az egyház is reagált a pápa döbbenetes kijelentésére
2018. április 4. hungaryexpres.com


A pápa kijelentése a fél világot sokkolta. Most a Vatikán emberei is megszólaltak! Nemrég, néhány nappal ezelőtt Ferenc pápa egy megdöbbentő kijelentésre ragadtatta magát, amit azóta sem bán, sőt megmagyarázta, és értelmezte a világ előtt.
Nekiment a Vatikán Ferenc pápának! Már az egyház is reagált a pápa döbbenetes kijelentésére
A Pokolról szóló tanítás egyidős a katolikus egyházzal, ám a gondolat most mintha megrendülni látszana, Ferenc pápa ugyanis a La Repubblica újságírójának, Eugenio Scalfarinak - aki egyébként régi jó barátja, annak ellenére, hogy ateista - azt nyilatkozta a húsvéti ünnep finisében, hogy a Pokol nem létezik, és az elkárhozott lelkek nem kapnak öröklétig tartó büntetés, hanem egyszerűen eltűnnek.
Konkrétan ezt mondta az interjú során: "Azok, akik megbánást gyakorolnak, elnyerik az Isten bocsánatát, és azok közé kerülnek, akik Őt szemlélik, azok viszont, akik nem bánják meg bűneiket, nem nyerhetnek megbocsátást sem, és eltűnnek. Pokol nincs, bűnös lelkek eltűnése van."
Az egész egy óriási port kavart, sőt, botránnyá nőtte ki magát. Ezzel ugyanis Ferenc pápa az egyház évezredes tanításait tűnt felrúgni. Az egyház teológiai állásfoglalása szerint ugyanis a Pokolba kerülnek az emberi lelkek, ahol a büntetésük az örök tűz és kárhozat.

Ezzel szemben ugye Ferenc pápa állítása teljesen más. Nem csoda, hogy az interjúja olyan komoly megrökönyödést eredményezett, hogy most a Vatikán is állsáfoglalást tett az ügyben!
"A Szentatya magántalálkozón látta vendégül a La Repubblica alapítóját Húsvét alkalmából,... Így az említett cikkből vett részletek nem tulajdoníthatóak a Szentatyának."
Hogy a sors fintora-e vagy sem, de az interjú leközlését követően nem sokkal a székesegyház egy részét le kellett zárni, mert elkezdett hullani a vakolat...

Kapcsolódó:
Ferenc pápa: a Pokol nem létezikFerenc pápa: a Pokol nem létezik (24.hu)
Francesco ezt egy interjúban mondta - állítólag. A Vatikán tagad, a vakolat hullik. A Pokolról szóló tanítás egyidős a katolikus egyházzal, ám a gondolat most mintha megrendülni látszana, Ferenc pápa ugyanis a La Repubblica újságírójának, Eugenio Scalfarinak - aki egyébként régi jó barátja, annak ellenére, hogy ateista - azt nyilatkozta a húsvéti ünnep finisében, hogy a Pokol nem létezik, és az elkárhozott lelkek nem kapnak öröklétig tartó büntetés, hanem egyszerűen eltűnnek. Azok, akik megbánást gyakorolnak, elnyerik az Isten bocsánatát, és azok közé kerülnek, akik Őt szemlélik, azok viszont, akik nem bánják meg bűneiket, nem nyerhetnek megbocsátást sem, és eltűnnek. Pokol nincs, bűnös lelkek eltűnése van.
Vatikán: omlik a vakolat a Szent Péter BazilikábanVatikán: omlik a vakolat a Szent Péter Bazilikában (olaszmamma.com)
Fejre vigyázni! Tegnap késő délután a húsvéti hosszú hétvégére idelátogató turistákkal dugig levő Szent Péter Bazilikában egy ponton elkezdett omlani egy oszlop vakolata. Az omlás pont Michelangelo mesterműve , a Pieta közelében esett meg, aminek szerencsére most kutya baja nem történt. Olaszországban járatos magyarok biztos tudják, hogy a Pieta nem úszta meg ilyen könnyen, amikor 1972. márciusában egy arra járó magyar kalapáccsal esett neki. Azóta védi golyóálló üveg a fantasztikus szobrot. A magyar ugyanis száznál is több darabot tört le a féltve őrzött márványszoborból. Kárt okozott Szűz Mária arcán azzal, hogy orrát három darabra törte, valamint a szobor bal karján és kezén is.
Ferenc pápát az 50 legtekintélyesebb zsidó személy sorába emeltékFerenc pápát az 50 legtekintélyesebb 'zsidó' személy sorába emelték (magyarkurir.hu)
Bár tévedésnek tűnik, mégsem az. Ferenc pápát valóban az 50 legnagyobb hatású zsidó származású ember közé sorolták az Egyesült Államokban - tájékoztat a RomeReports. A listát egy amerikai napilap, a Jewish Daily Forward adta közre. Az 50 jelölt közül kettőnek nem feltétlenül kell zsidó származásúnak lennie: elég, ha tisztelik és ismerik a zsidó kultúrát. Köztudott, hogy Ferenc pápa egyik legjobb barátja Abraham Skorka, argentin rabbi. Sőt: egy TV-műsort is vezettek együtt Buenos Airesben, melynek a vallások közti párbeszéd állt a középpontjában. Közös könyvük On Heaven and Earth (A mennyben és a földön) címmel jelent meg.
A történelem legbotrányosabb pápáiA történelem legbotrányosabb pápái (life.hu)
Az utóbbi napokban azok figyelme is a Vatikán felé fordult, akiket kevéssé foglalkoztatnak a vallás kérdései, hiszen XVI. Benedek pápa bejelentette lemondását. Érthető, hiszen mindössze egyszer történt ilyen, az is nyolcszáz évvel ezelőtt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy eseménytelenül telt a pápaság története, sőt: bőven akadnak nem mindennapi, botrányos esetek. A Life.hu most ezeknek járt utána.