Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. április 9., hétfő

22.973 - ​Csaba Böjte: ​Öltöztessük igazságunkat szeretetbe és a szeretetünket igazságba, és elérjük közös céljainkat!​


Feladó:
​​
Csaba Böjte
<bojtecsabaofm@gmail.com>
Dátum: 2018. április 9. 22:33
Tárgy: Re: 22.965 - ​Néhány felvetés, amit a szavazóknak jó szívvel magukban meg kell ítélniük! > 2018. április 08. > Magyarország
Címzett: József Kutasi <kutasi2017@gmail.com>


2018. április 9 - Urunk születésének hírüladása! 
Gyümölcsoltó Boldogasszony szép ünnepén, szeretettel köszöntlek, és kisebb testvéri alázattal osztom meg az evangéliummal kapcsolatosan a tegnapi választásokhoz is érintő gondolataimat, Csaba t
Mindannyian, de különösképpen az országgyűlési szavazatokat elvesztő pártok sokat tanulhatnak Gábor angyal és Mária párbeszédéből! A választások hosszú hetei alatt felkorbácsolt indulatokat próbáljuk meg lecsendesíteni, lelkünkben békét teremteni, és nyugodtan elmélkedjük át az egész világot megváltoztató pár perces találkozást! A végtelen teremtő Isten küldötte, a hatalmas angyala felkeresi és megszólítja Máriát, az egyszerű fiatal, falusi lányt, mai szemmel nézve egy gyermeket! Mennyi tisztelet, kedvesség van e végtelen hatalmú angyal és a porszem párbeszédében! Mária nem mindent ért, kérdést tesz fel melyre nyugodt, higgadt, bölcs választ kap és így megszületik a döntés, Mária választ, Isten mellett dönt, bizalommal megfogja Teremtője kezét!

Mint pedagógus, világosan látom, hogy bármilyen igazságot ha eredményesen fel szeretnék kínálni akár a legkisebb gyereknek is, akkor Isten angyalának a nyugodt, kedves stílusával kell azt megtegyem! A legfinomabb levesben is, ha ott úszkál egy - két légy, akkor még ha éhesek is vagyunk, eltaszítjuk magunktól a táplálékot! A gyermeknek kérdései vannak, és ha ezekre a kérdésekre megnyugtató válaszokat kap, akkor az akit én nevelni, oktatni, formálni szeretnék, megfogja a kezemet és együtt elindulhatunk, felfedezhetjük mindazt az értéket, kincset, melyet én mutatni szeretnék!

Mindezt negatívan is meg lehet fogalmazni! Senkit nem lehet jobbá szidni, verni! Ott ahol a bölcs, nyugodt, tisztelettel telt hangot felváltja a durva, erőszakos, türelmetlen kiabálás, ott az emberek lefagynak, elcsendesednek, és bármennyire is értékes az mit nekik te felkínálsz, azt vissza fogják utasítani! Sajnos nagyon sok iskolában, templomban, közéleti helyen azért nem veszik át az üzenetet, mert az riasztó, visszataszító csomagolásban van! Mennyi drága érték, mennyi erőfeszítés, fáradtság elveszik, mert hiányzik világunkból ez a kedves, nyugodt, a másképp gondolkodót is tisztelő, mindenre bölcs megoldást kereső párbeszéd! 

Mária igent mond Isten angyalára, és ez az igen, hiába teltek el évezredek nem kopik meg, nem fakul, mert kölcsönös tiszteletből, bölcs, őszinte párbeszédből született, és mert azóta is őszinte szeretet öntözi szakadatlan!
​​
Öltöztessük igazságunkat szeretetbe és a szeretetünket igazságba, és elérjük közös céljainkat!
​ ​
Szeretettel, Csaba t.