Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. április 9., hétfő

22.969 - Nyert a Fidesz. > A hegyes orrú cipők és slim fit zakók ideje lejárt. Dolgozni kell.

Nyert a Fidesz.

A megnyugvás ideje jött el. Remélhetőleg vége az időnként végeláthatatlannak tűnő verbális csetepatéknak, vége a kamuhíreknek, vége a karaktergyilkosságoknak.

Legalábbis szeretném ezt hinni.

Demokratikusan, szabadon elmondhatta (ikszelhette) véleményét minden arra jogosult magyar polgár és megszületett a végeredmény. Négy évre kialakult a rend. Most mindenki elemez, kutatgat, szomorkodik, vagy pezsgőmámorban leledzik, de szép lassan visszatérnek a dolgos hétköznapok és tovább kell építeni hazánkat. Apró munka, nem látványos, de jövőbe mutató.

Köszönet az elveik mellett (még ha azok tőlem nagyon távol is állnak) kitartó, hajlíthatatlan gerincű ellenzéki jelölteknek, akiket nem zavart meg semmilyen márki zaja, nem késztetett szembeköpésre taktikai szavazás,

hanem végig mentek az általuk vállalt és őszintén hitt úton. Demokratikusak voltak a szó minden elemében.

Tisztelet és köszönet érte, erőt adtak a demokráciának.

A győzteseknek sem ártana önvizsgálatot tartani, mert azért csak lehet alapja a megannyi kritikának, ha ennyi ember támogatta a berzenkedőket. A hegyes orrú cipők és slim fit zakók ideje lejárt. Dolgozni kell.

De van itt más is.

A választások felfokozott hangulata barátságokat tett tönkre (vajon helyreállíthatóak?), sokak számtalan ismerőse került törlésre a facebookon (vajon van visszaút?), de nem szakadt ketté (ezúttal sem) az ország,

van még helye az emberi hangnak, vélemények ütköztetésének – csak éppen most már nem politikai pártok igényeinek megfelelően, hanem a magánéletben. Emberek emberi szóváltásában.

Egymás közt.

A pártlogók elhagyják az álmainkat.

Ideje lenne erőnket arra összpontosítani, hogy megoldjuk a valóban létező problémákat. Nem a pártharsonák útmutatását követve, hanem a megoldást keresve.

Mégis csak ez lenne az igazi feladat, nem?

És őszintén remélem, hogy a kampány poklából kikerülve minden szereplő egyesíti erejét és a haza védelmére és építésére fordítja.

Lévén politikailag és történelmileg ez a legfontosabb dolgunk e világon.

Az élet visszatérőben a rendes kerékvágásba, nyugalom lesz, ahogy eddig is volt. A nyugodt erő kormányoz, a gazdasági mutatók tovább javulhatnak, a kerítés állva marad, hiába fokozódik a nemzetközi helyzet, Pelikán elvtárs.

De az eredmény – és a kampányban napvilágra került számtalan ügy - azt is mutatja, hogy nincs minden rendben. Ideje most már arra is figyelni. Mert 12 év folyamatos kormányzás után, 2022-ben már nem lehet visszafelé mutogatva „elmúltnyócévezni".