Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. április 30., hétfő

23.011 - ​ Április 28-án Budapesten ülésezett a Magyarok Világszövetségének Küldöttgyűlése.



Feladó: MVSZ Sajtószolgálat Dátum: 2018. április 30. 15:22
Tárgy: MVSZ: Küldöttgyűlés a Nemzeti konzultáció Trisnonról jegyében
Címzett: 
​jozsef@kutasi
.eu​

​​

Április 28-án Budapesten ülésezett a Magyarok Világszövetségének Küldöttgyűlése. A bevett szokás szerint egy nappal korábban ülésezett az MVSZ Elnöksége, majd a két Térségi Tanács, a Kárpát-medencei és a Kárpát-medencén Kívüli. A küldöttgyűlést követő éjszakán ismeretlen tettesek betörtek az MVSZ székházába. A kár felmérése folyik, a rendőrség nagy erőkkel helyszínelt.

 

A Nemzeti konzultáció Trianonról volt az MVSZ rendes évi Küldöttgyűlésének központi témája. Határozat született arról, hogy az aláírásgyűjtés mindaddig folytatódik, amíg aláírási hajlandóság mutatkozik. Az elnökség és a Küldöttgyűlés egy sor határozatot hozott, amelyekkel fel kívánja gyorsítani a folyamatot, ide értve a határozott fellépést mindazokkal szemben akik ezt akadályozzák. Az Nk-Trianonról-t érintő további fontos határozatokra sajtószolgálatunk visszatér.

A Küldöttgyűlés egyhangú szavazattal fogadta el az MVSZ 2017. évi közhasznúsági jelentését, amelyet sajtószolgálatunk közzé tesz. Jóváhagyta az MVSZ 2017. évi költségvetésének végrehajtását valamint a 2018. év költségvetését is.

Az MVSZ elnöke, Patrubány Miklós által tartott éves beszámolót  további részletekkel árnyalta Bottyán Zoltán elnökhelyettes, v. Oláh István és Felber Zoltán térségi elnök, valamint Drábik János, az MVSZ Stratégiai Bizottságának elnöke és Fuksz Sándor, az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának vezetője.

Az MVSZ Elnöksége és Küldöttgyűlése egyetértésben összehívta 2018. augusztus 18-ra, a Magyarok Világszövetsége alapításának 80. évfordulójára az MVSZ Ünnepi Küldöttgyűlését, amelyre díszvendégként meghívják az MVSZ összes jelenlegi, szövetségi szintű tisztségviselőjét, miként a még élő, valaha voltakat is.

Az ülés kora esti órákban ért véget.

22 órakor egy héttagú MVSZ- küldöttség élén Patrubány Miklóssal megjelent a közeli Polgári Mulatóban, ahol röviden köszöntötték a „szabadulását" ünneplő Budaházy Györgyöt, aki egyébként az MVSZ Pest megyei küldötte.

 

Valamikor éjfél után ismeretlen tettesek a gazdasági bejáraton keresztül betörtek az MVSZ székházába. Az alagsoron keresztül haladva több irodába és raktárba behatoltak, miként a Széchenyi-terembe is, ahol pár órával korábban még zajlott a Küldöttgyűlés. A rendőrség vasárnap délelőtt kiszállt a helyszínre, és nyolc órán keresztül helyszínelt. Újlenyomatokat vettek és bűntárgyakat foglaltak le. A kár felmérése folytatódik.


MVSZ Sajtószolgálat

9586/180430