Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. április 26., csütörtök

23.000 - ITT AZ ÚJ KORMÁNY TELJES NÉVSORA > 2018.04.25., szerda.

​ ​

ITT AZ ÚJ KORMÁNY TELJES NÉVSORA

Hírek 
Deák Dániel

FRISSÍTÉS: Simicskó István sem marad miniszter, helyét információink szerint várhatóan Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök veszi át.
Szintén miniszter lesz a korábbi felsőoktatási államtitkár, Palkovics László is. A mostani kormányban innovációs és felsőoktatási miniszterként fog dolgozni.Sok új miniszterrel bővül ugyanakkor a kormány az elkövetkezendő négy éves ciklusra. Már biztos, hogy a 2016 óta postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztosként dolgozó Bártfai-Mager Andrea lesz a fejlesztési miniszter. Bártfai-Mager 2001-től előbb a Magyar Nemzeti Banknál, később a Gazdasági Versenyhivatalnál, 2010 után pedig a Magyar Közlönynél dolgozott, később az MNB Monetáris Tanács tagja lett, mielőtt átvette volna a kormánybiztosi pozíciót a nyugdíjazott Németh Lászlónétól. Férje, Bártfai Béla az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára volt, most a vagyonkezelő felügyelő bizottságát is ő vezeti.

Földművelésügyi miniszternek Nagy Istvánt kérte fel Orbán Viktor. Ő 2006-től 2010-ig Mosonmagyaróvár alpolgármestereként dolgozott, a választásokon önkormányzati képviselő lett, majd 2006-tól a megye 4-es számú választókerületének elnöke is. 2010-ben Mosonmagyaróvár város polgármesterének választották és országgyűlési mandátumot is szerzett még ez év tavaszán. Dolgozott a Számvevőszéki és költségvetési Bizottságban, és tagja volt a szocialista kormányok intézkedéseit vizsgáló albizottságnak is, s 2013-tól tagja lett a mezőgazdasági bizottságnak. 2013-ban – ugyancsak tagként – vállalt munkát a mezőgazdaság hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását figyelemmel kísérő albizottságnak. 2014. április 6-án választókerületében parlamenti mandátumot szerzett.

Mint arról a Figyelő korábban már beszámoltKásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az EMMI élén. Kásler Miklós 1986-ban lett az orvostudomány kandidátusa. 1992-ben lett az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa. 1994-től egyetemi tanár, 1998-tól tanszékvezető. Tudományos tevékenysége során 4 orvosi szakkönyvet, 65 könyvrészletet, több mint 250 Magyarországon és külföldön publikált közleményt jegyzett. Hazai és nemzetközi kongresszusok százain tartott előadást.

A Fidesz frakcióvezetője pedig Kocsis Máté lesz, akit 2009. november 22-én először választottak meg Józsefváros polgármesterének az időközi választáson, majd 2010. október 3-án másodszor is elnyerte a tisztséget, 2014. október 12-én harmadjára is megválasztották.

FRISSÍTÉS: Semjén Zsolt is marad a helyén mint miniszterelnök-helyettes.

Borítókép: MTI