Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. április 23., hétfő

22.993 - Orbán Viktor: új kormány jön, új emberekkel, új struktúrával!


Feladó: József Kántor
Dátum: 2018. április 22. 15:36
Tárgy: Fwd: [Lapszemle] A magyarországi választási csalás Erdélyben kezdődött - Orbán Viktor: új kormány jön, új emberekkel, új struktúrával - A 2018-as országgyűlési választások kormányzati országos szintű elcsalása - A magyar nemzet legnagyobb alkotása: a Szent Korona Országa
Címzett:

2018 április 21.

Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás
A magyarországi választási csalás Erdélyben kezdődött
Pálmai Tamás 2018-04-12 ZiarHarghita.Ro - varosikurir.hu

A ZiarHarghita.Ro portál egy cikkében már március utolsó napján igyekezett riadót fújni, mert látták milyen óriási és szervezett csalással készülnek meghekkelni a magyar országgyűlési választást Erdély szerte.

A választási csalás felépítése
Ami Romániában történik, a hatóságok megengedő tekintete vagy behunyt szeme előtt, az minden elképzelést felülmúl - írta akkori cikkében a portál, majd így folytatta:
A magyar parlamenti választások március 8-án elkezdődtek. De nem a szomszédos országban (Magyarországon, a szerk.), hanem Romániában. A szavazás hazánkban egy hónappal a magyarországi, április 8-án sorra kerülő, választások időpontja előtt kezdődött. Semmi baj ezzel, bár ez a megközelítés megkérdőjelezhető, de ha a szomszédos ország törvényhozói így döntöttek, ám legyen.
A későbbiekben arról ejt szót a portál, hogy óriási választási csalás történt az Orbán Viktor vezette FIDESZ javára. A magyar miniszterelnök már időben személyre szóló levelet küldött minden romániai magyarnak, és azt kérte, hogy a folytonosságra szavazzanak. Vagyis szavazzanak a FIDESZ-re, és regisztráljanak. Sokan megtették.
Kibiztosítva a választási bomba
Azok, akik megtették postai úton megkapták a szavazólapot tartalmazó borítékot, ettől a ponttól kezd érdekessé válni a dolog. Lássuk ismét mit ír a lap:
A magyar állampolgárok, köztük a kettős állampolgársággal rendelkező romániai magyarok is, a magyarországi választási törvény értelmében csak Magyarország konzulátusain vagy nagykövetségén szavazhatnak bárhol a világon. A romániai törvények is nagyon világosan mondják, hogy a szavazat leadása csak a konzulátuson vagy nagykövetségen történhet. Romániában azonban sem a magyar, sem a román jogszabályok nincsenek betartva.
A FIDESZ létrehozta az Erdélyi Magyar Néppárt, az EMNP ernyője alatt működő ún. demokráciaközpontok hálózatát, amelyeket az utóbbi alaposan meg is finanszírozott. Az EMNP-t még nem rég Tőkés László vezette, de Orbán Viktor félreállította, mert nem teljesítette a parancsokat.

Figyelem, a csalás lényege

A romániai magyarokat arra biztatják, olvasható a román portál cikkében, hogy ezekbe a központokba vigyék a szavazólapjaikat, innen pedig majd eljuttatják azokat Magyarországra.

Azt viszont senki nem garantálja a naív magyar szavazónak, hogy nem piszkálnak bele szavazataikba és azokat ugyanúgy továbbítják Magyarországra mint ahogy ők leadták.
Ezek a központok nem rendelkeznek jogi minőséggel a szavazás biztosítására. Nincs biztosítva a szavazás titkossága sem. Azt kérik a magyar embertől, hogy hagyja ott a szavazatát, anélkül, hogy minimális bizonylatot kapna, hogy átvették a szavazólapot. Ráadásul ragaszkodnak ahhoz, hogy a szavazat ott maradjon, és ne menjen a polgár a konzulátusra.
Ily módon minden átadott szavazólapot gyorsan kicserélhetneka központokat finanszírozók, a FIDESZ javára. Ez magyarázza a Romániában leadott korábbi szavazatok 99%-os arányát a FIDESZ javára.
Óriási választási csalás, amiről senki nem tud semmit?
A magyarországi ellenzék sem tud semmit, ellenkező esetben reagált volna. Hacsak nem adta meg ő is magát, mint a romániai ellenzék.
Ami ebből a szempontból történik, az nagyon súlyos. És még súlyosabb, hogy egyetlen romániai hatóság sem foglal állást ezekkel a dolgokkal szemben.
ZiarHarghita.Ro cikke tökéletes pontossággal írta le - mint az feljebb kiderül már a választásokat megelőzően - azt a nagyon kifinomultnak tűnő, ugyan akkor faék egyszerűségű manipulációs rendszert, amit a FIDESZ Romániában is bevetett. Kár, hogy a portál előzetes jelzésére senki nem figyelt a demokratikus oldalon.
(Forrás: ZiarHarghita.Ro)



A 2018-as országgyűlési választások kormányzati országos szintű elcsalása
2018. ÁPRILIS 13. MIÉP KÖZLEMÉNY

A Magyar Igazság és Élet Pártja Elnöksége a 2018-as országgyűlési választások kormányzati országos szintű elcsalása miatt a nemzetközi választási megfigyelőkhöz, az Európai Unióhoz, az ENSZ Biztonsági Tanácsához és az EBESZ-hez fordul. A MIÉP Elnöksége megállapítja: az Orbán-kormány a választások központi elcsalásával elveszítette legitimitását, és azt egyes választási körzetek részeredményeinek korrekciójával már nem lehet orvosolni. A MIÉP a hozzá csatlakozó nemzeti pártok és szervezetek, - Betyársereg, Erő és Elszántság, Magyar Gárda, Nemzeti Motorosok - vezetőivel és tagságával, valamint további 56 országos nemzeti szervezettel közösen kijelenti: új országgyűlési választás kiírására van szükség Magyarországon, immáron nem a kormányoldal, hanem független nemzetközi szakértői gárda közreműködésével.

A központi számítógép-rendszerben több mint három órán keresztül történt beavatkozás az egész országban közfelháborodást keltett, különösen azért, mert hamis volt a választási törvényre való hivatkozás. A néhány szavazókörzetben sorban állókra ugyanis nem lehet törvényesen hivatkozni, ahogy azt az Országos Választási Iroda tette, mert ilyen kitétel nem szerepel a választási törvényben. Hamis volt a Választási Iroda indoklása, és időközben a MIÉP-nek a központi épületben tartózkodó munkatársai arról is tájékoztatták a párt Elnökségét, hogy valótlan a számítógép-rendszer leállásáról, az internetes rendszer összeomlásáról szóló hír. Több forrás megerősítette, hogy a központi számítógép-rendszerbe négy önmagát informatikusnak nevező "szakember" avatkozott be, így a média élő tudósítása a kígyózó sorokról, egy előre megtervezett választási manipuláció és a máig titkolt beavatkozás hamis indoklása volt.

A választási részeredmények nyilvánosságra kerülésének megakadályozás a legsúlyosabb választási csalás, amihez országosan több ezer ismertté vált, és még nagyobb számú kivizsgálásra váró eset csatlakozik. Mindez egy országosan megszervezett afrikai és dél-amerikai típusú csalássá állt össze. A nagyvilágban a választási csalásoknak külön tudománya van, amit Magyarországon rendszer-szinten a Ron Werber-féle előre megtervezett csalással a 2002-es választásokon alkalmaztak először. A Fidesz ezt követően ismerkedett meg a választások törvénytelen befolyásolásának széles nemzetközi eszköztárával. A 2010-es hatalomra kerülés után immáron rendszer szinten történt a 2013. évi XXXVI. törvény megalkotása, immáron minden változtatást a kormánypárt győzelme érdekében tettek, kifejezetten az ellenzék kárára. A szavazókörzetek határainak tendenciózus átrajzolása és a hozzá tartozó módosítások önmagukban megsértették a törvény alapelveit:

a) a választás tisztaságának megóvása,
b) önkéntes részvétel a választási eljárásban,
c) esélyegyenlőség a jelöltek és a jelölő szervezetek között,
d) a fogyatékossággal élő választópolgárok joggyakorlásának elősegítése,
e) jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás,
f) a választási eljárás nyilvánossága.

A Nagy-Britanniában és számos országban működő egyenesen arányos választási törvény helyett addig csűrték-csavarták a magyar választási törvényt, hogy 2018-ban 48 százalék hamis eredményből kétharmadot meghaladó további húsz százalékos torzítás született a kormánypárt javára, az ellenzék és a parlamenten kívüli pártok kárára. Mindehhez a legprimitívebb helyi beavatkozások tömege társult, több szavazókörzetben a listás szavazócédulákat kivétel nélkül a kormányoldal javára írták, számos feltárás mutatja a láncszavazás, a pénzzel, élelmiszerrel történő megvesztegetés, valamint a külföldön élő szavazók rendszer-szintű, a Fidesz szervezésében történt utaztatását.

A Magyar Igazság és Élet Pártja Elnöksége amikor megállapítja, hogy a választások rendszer-szintű elcsalása után nincs esély az önkorrekcióra, akkor a hatalmi patthelyzet beálltával a törvényes rend helyreállításáig rendkívüli intézkedést követel. Tekintettel arra, hogy az ellenzéki pártok legitimitása erősen megkérdőjelezhető, hiszen a pártállami egyeduralkodó terrorpárt, az MSZMP egyenes ági jogutódai, az MSZP és a DK, valamint szatellit Soros-pénzből fenntartott társaik, az LMP és Momentum, továbbá a Simicska Lajos által ellopott állami pénzből kampányoló, ezért az Állami Számvevőszék által 660.000.000 forinttal elmarasztalt Jobbik nem jelent törvényességi ellensúlyt a visszaélő hatalommal szemben. Ebben a helyzetben a közhatalom törvényes gyakorlása Magyarországon lehetetlen. Szükség van nemzetközi megfigyelőkre és rendfenntartókra.

A Magyar Igazság és Élet Pártja tisztában van azzal, hogy a szélsőségesen liberális, szocialista irányítás alatt lévő Európai Unió, és a kényszerített bevándorlás és fajkeveredés legfőbb szószólójaként tevékenykedő Egyesült Nemzetek Szövetsége önmagában nem alkalmas a választások tisztaságának megteremtésére, ezért nemzetközi különbizottság felállítását követeljük, melybe az ENSZ Biztonsági Tanácsának minden tagja arányosan delegáljon tagokat, szakértőket, felügyelőket és ellenőröket az elkerülhetetlen törvényes választás megtartásáig, a rend helyreállításáig.

Ennek megfelelően az ENSZ BT állandó tagjai, az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Kína és Oroszország mellett a 2018 végéig ideiglenes tagként jelenlévő Bolívia, Etiópia, Hollandia, Kazahsztán és Svédország diplomáciai és választási szakértőinek azonnali bevonását követeljük. Az átmeneti időszakban a közrend és az állami szervek működésének zavartalansága érdekében szükséges a parlamenti és parlamenten kívüli legnagyobb tíz párt, így a Magyar Igazság és Élet Pártja bevonásával az átmeneti szakértői kormány felállítása egészen a törvényes rend helyreállításáig.

Tiszaeszlár, 2018. április 12-én.
Nagy Tibor
a MIÉP elnöke

Kapcsolódó:
A CSALÁS RENDSZERE - KUBÍNYI TAMÁS -                              Álmos Király TelevízióA CSALÁS RENDSZERE - KUBÍNYI TAMÁS - Álmos Király Televízió (youtube.com)


Orbán Viktor: új kormány jön, új emberekkel, új struktúrával
2018. április 10. Infostart

Megkezdi a kormányalakítási tárgyalásokat Orbán Viktor, de jelezte, a mostani kormány munkája véget ért, új ciklus kezdődik.

A támogatottságunk egyértelmű, erős felhatalmazást kaptunk a választáson - mondta Orbán Viktor kormányfő a Parlamentben tartott nemzetközi sajtótájékoztatón. Úgy ítélte meg, hogy a választók kijelölték a legfontosabb témákat: ez bevándorlás és a nemzeti szuverenitás kérdése. A választók azt mondták ki, csak ők dönthetik el, hogy kivel akarnak együtt élni, valamint a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát. Ezek után a magyar kormánynak a nemzetek Európája mellett, és nem az európai egyesült államok mellett kell kiállnia - fejtette ki.

Orbán Viktor bejelentette, hogy a Fidesz elnöksége felhatalmazta a kormány megalakításához szükséges munka elkezdésével. A KDNP-vel megkezdi az egyeztetéseket, más koalíciós partner bevonása nem indokolt - tette hozzá.
A miniszterelnök bejelentette: az előző kormány munkája véget ért, köszöni a miniszterek és az államtitkároknak a munkát. Hozzátette: le kell vonni az elmúlt négy év kormányzati tanulságait.
"Nem folytatni fogjuk a kormányzást, hanem új kormány jön létre"
- jelezte, és szólt arról is, jelentős változások, jelentős módosítások várhatók, "nagy részben új emberekkel, új struktúrákkal" készül kabinetet alakítani. Neveket nem árult el, azt mondta, három-négy hétre van szüksége az egyeztetésekhez.

Egy másik kérdésre válaszolva azt mondta, a következő időszak kormányzásának demográfiai súlypontja lesz.
A kormányfő kiemelte: Matolcsy György jegybankelnöknél megérdeklődte a pénzpiacok reagálást a választási eredményekre, és megnyugtató választ kapott.
Orbán Viktor beszélt arról is, hogy telefonon gratulált neki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, akit meg is hívott Magyarországra. A látogatás egy-két héten belül megtörténhet.

Megköszönte mindazoknak, akik részt vettek a választás lebonyolításában, a kampányt pedig erőteljesnek és intenzívnek nevezte, amelyben minden üzenetet eljuttattak a választókhoz. A kormányfő kérdésre válaszolta azt mondta, hogy nem gratulált neki az ellenzék, ám ő egy másik iskolához tartozik. Megköszönte az EBESZ jelenlétét a választáson.

Arra a felvetésre, hogy vasárnapra ellenzéki tüntetés szerveződik, azt mondta:
az emberek döntöttek.
Egy másik kérdés a Fidesz fővárosi szereplésére vonatkozott. Orbán Viktor azt válaszolta: azon fognak dolgozni, hogy több, nagyobb bizalmat érdemeljenek ki.
A Magyar Nemzet bezárásáról azt mondta, hogy sem ő, sem a kormány nem foglalkozik pénzügyekkel, a tulajdonos dolga, hogy eldöntse a lap sorsát.

Megkérdezték az elnöki rendszerről is, és erre azt mondta: korábban eldöntötték, hogy nem változtatnak a berendezkedésen, és ez így marad a jövőben is.

Kapcsolódó:
Lázár: A Miniszterelnökséget                              befejeztem, a kormányon kívül is van életLázár: A Miniszterelnökséget befejeztem, a kormányon kívül is van élet (index.hu)
Hétfőn megy Orbán Viktorhoz Lázár János, de már most bejelentette, hogy befejezte a munkát a Miniszterelnökség élén, és a jövőben nem akar kormánytag lenni, hanem visszatér a hódmezővásárhelyi választókerületébe. Lázár János nem kíván kormányzati tisztséget vállalni Orbán Viktor következő kormányában. Orbán Viktor péntek reggel beszélt arról a Kossuth rádióban, hogy más kormányszerkezet lesz, jelentős részben új emberekkel fut neki ez a kormány. "Inkább az agyközpontját szeretném átalakítani a kormányzásnak, amit Miniszterelnökségnek neveznek. Itt más típusú vezetést szeretnék" - mondta Orbán. Várható tehát, hogy nem Lázár folytatja a Miniszterelnökség élén, és hogy erről szót ejt a pénteki interjúban.
Pénzszórás bejglimámorban: csaknem 200                              milliárdot oszt szét a kormányPénzszórás bejglimámorban: csaknem 200 milliárdot oszt szét a kormány (hvg.hu)
Százmilliárd forintot juttatott a kormány az egyházaknak az év végi közlönyök alapján, miközben durván visszavettek a közmunkaprogram forrásaiból, elmaradt Paks II. tőkeemelése és a lakástámogatásokra is 40 milliárddal kevesebbet költ a tervezettnél az állam. Az átcsoportosítások között mazsoláztunk. Több mint száz oldalon keresztül sorolja a szerdán kiadott négy és a csütörtöki Magyar Közlöny az év végi költségvetési átcsoportosítások tételeit. Csaknem 8 milliárd jut például kulturális célokra, ennek nagy részét a 2017-ben létrehozott Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) kapja - kétmilliárdot például a Nemzeti Színház felújítására -, 1,45 milliárdot pedig az Erdélyi Médiatér Egyesület érdemelt ki médiaprogramja támogatására.
A NYOMOZÁS ÉRDEKÉBEN NEM HOZZÁK                              NYILVÁNOSSÁGRA AZ OLAF-JELENTÉSTA nyomozás "érdekében" nem hozzák nyilvánosságra az OLAF-jelentést (alfahir.hu)
A Legfőbb Ügyészség arról tájékoztatott, hogy az OLAF megállapításainak teljes körű nyilvánosságra hozatala "a bűncselekmények üldözésének érdekeit sértené" - írja a kormánypárti Magyar Idők. Korábban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság indított vizsgálatot Tényi István Elios-ügyben tett bejelentését követően. Az eljárásban a legfőbb ügyész, Polt Péter arról adott tájékoztatást, hogy az OLAF főigazgatója 2017. december 22-én tett javaslatot arra, hogy Magyarország Ügyészsége költségvetési csalás miatt indítson eljárást a (korábban Tiborcz István érdekeltségébe tartozó) Elios Zrt. által megvalósított, az Európai Kohéziós Alapból támogatott magyarországi közvilágítási projekt miatt.
Még szexshop is uniós támogatásból lett                              KisvárdánMég szexshop is uniós támogatásból lett Kisvárdán (24.hu)
Seszták Miklós fejlesztési miniszter szűkebb pátriájába ömlik a pénz. Kisvárda lett az egyik legnagyobb haszonélvezője a kormány által tavaly év végén rendezett nagy költekezésének. Akkor az év utolsó napjaiban hirtelen 6,8 milliárd elkölthető forintot találtak a költségvetésben Kisvárdának, ebből negyedmilliárdot kifejezetten a miniszter szavazókörzetének csinosítására szántak. Kisvárdára azonban külföldről is jön a pénz. Különösen a brüsszeli forrásokból. A kisvárosban uniós pénzből hoztak létre egy konferencia-központot, és az Európai Unió 15 millió forintját fordították a városközpont nyilvános illemhelyének kialakítására is.
300 ezer forintnál is magasabb az                              átlagkereset300 ezer forintnál is magasabb az átlagkereset (hvg.hu)
A bruttó átlagkereset 306 ezer forint a KSH friss adatai szerint, az átlagos nettó kereset pedig 203 ezer forint fölött van. Idén februárban a bruttó átlagkereset 306 500 forint volt, 11,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással. Az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 203 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 212 300 forintra becsülhető.
A nyomorgó falu, ahol mindenki a                              Fideszre szavazottA nyomorgó falu, ahol mindenki a Fideszre szavazott (24.hu)
A Fidesz nagyon jól teljesített a legszegényebb településeken az április 8-i választáson. A Borsod megyei Fájon nagyjából 30 ezer forintból élnek az emberek havonta. Ezen a 400 fős településen a szavazatok 99 százalékát szerezte meg a kormánypárt: listán 216 szavazóból 214 a Fideszt választotta, az egyéni jelölteknél 217-ből 211 szavazat érkezett a fideszes Demeter Zoltánra. Megkérdeztük a helyieket, mi változott a Fidesz kormányzása alatt Fájon, és miért nincs esélye más pártnak labdába rúgni.
Ha az a százezres tömeg ott marad ülve                              a Parlament előtt...Ha az a százezres tömeg ott marad ülve a Parlament előtt... (fuhu.hu)
"Valami új, az eddigiektől eltérő taktika kell. Például, ha az a százezres tömeg ott marad ülve a Parlament előtt...annak talán lenne hatása. Mahatma Gandhinak is volt..." - fejtegeti Juhász Péter. Az Együtt elnöke a Független Hírügynökségnek közvetlenül azután adott interjút, hogy átadta a párt belvárosi irodáját a bérbe adónak. Ennek ellenére derűs és nyugodt volt, mint mondta, azért, mert a lelkiismerete tiszta és hihetetlen szolidaritás veszi őt, a közösségét körbe. "Az erkölcsi győzelem a mienk...megéri becsülettel politizálni." - véli. Azt is mondta: "Nem gondolom, hogy érdemes fenntartani a pártot...Ma túl sok párt gondolja magáról, hogy neki kell lennie az Orbán-klánt leváltó néppártnak, azonban nép csak egy van. Szerintem nem további pártokra van szükség, hanem kitartó munkára."Állítja, alulról kell építkezni, s összefogás kell az ellenzéki oldalon.
Friss! Őrizetbe vették Gyárfás Tamást                              egy gyilkossági ügybenFriss! Őrizetbe vették Gyárfás Tamást egy gyilkossági ügyben (hungaryexpres.com)
Előállították a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei Gyárfás Tamást a Fenyő gyilkosság felbujtásának gyanújával, értesült a Bors. Az Országos Rendőrfőkapitányság a PestiSrácok.hu-nak megerősítette a hírt. A portál azt írja, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökének kihallgatása jelenleg is folyamatban van. A hatóság gyanúja szerint Gyárfás húsz évvel ezelőtt adott volna megbízást Portik Tamásnak, hogy likvidálja legnagyobb üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost. Mint ismert, az 1998-as Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság megrendeléséért már jogerős büntetését töltő Portikot március 22-én gyanúsították meg a bűncselekménnyel. A gyanú szerint az ő közvetlen parancsára lőtte agyon Fenyőt az ügyben már elítélt szlovák bérgyilkos, Jozef Rohác.
Orbán Viktor nem kíván az országban                              lenni a szombati tüntetéskorOrbán Viktor nem kíván az országban le nni a szombati tüntetéskor (facebook.com)
Ezért újra elhagyja Magyarországot, ezúttal Svájcba fog utazni. Elutazása előtt ennyit mondott az őt megkérdező újságírónak: "Sürgős teendőim Svájcba szólítanak ami nem is baj, mert nem kívánok részese lenni egy olyan az ellenzéki pártok által gerjesztett kitalációkra és elméletekre épülő tüntetésének, ami a kormányom és személy szerint ellenem irányul! Szerda délután minden párt a kezébe vehette valamennyi szavazóköri jegyzőkönyvet. Ezek ellenőrzését megkezdték és hamarosan be fogják látni, hogy minden a törvényeknek megfelelően zajlott. Az ország döntött!".
Felmentéssel felérő hatályon kívül                              helyezés a Budaházy-Hunnia ügybenFelmentéssel felérő hatályon kívül helyezés a Bu daházy-Hunnia ügyben (facebook.com)
A diadalittas hazafias közönség előtt közel egy órán kerül ismertette dr. Lassó Gábor a másodfokú határozatot, amely ízekre szedte és megsemmisítette az elsőfokú ítéletet. A négy hatályon kívül helyezési ok közül egy is elég lett volna, de így együtt a négy mindenben visszaigazolja a védelem és a nemzeti jogvédők álláspontját arról, hogy példátlan justizmord született Budaházyék ellen.
Bíróság elé állhat Orbán Viktor: a vád                              mindennél súlyosabbBíróság elé állhat Orbán Viktor: a vád mindennél súlyosabb (ellenszel.hu)
Simicska Lajos hosszú idő után megtörte a csendet és hosszú interjúban számolt be az RTL Klubnak arról, miként határozták el annak idején a kollégiumi szobában, hogy gyakorlatilag megpuccsolják a Magyar Köztársaságot. Mivel a nyilatkozatban elég egyértelmű állítások hangzanak el, könnyen elképzelhető, hogy egy feljelentés megállja a helyét. Erre gondolhatott Berkecz Balázs (az Együtt politikusa), aki a Simicska-interjút követően feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. Mint írja: "Az RTL Klub által készített riportban arra történt utalás, hogy bizonyos személyek 1990 és 2015 közötti tartamban megállapodást kötöttek, hogy szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket (maffiaállam létrehozása) követnek el. Az interjúból az is megállapítható, hogy a megállapodásban részt vevők közül egy személy később önként elállt a bűncselekmény illetve bűncselekmények elkövetésétől."



A Magyarok Világszövetsége elnökségének ajánlata a keresztény országok számára: a magyar nemzet legnagyobb alkotása: a Szent Korona Országa
ELHANGZOTT: 2018. április
​1​
8-án.
- 83. tévécsatorna, neve: "Hatoscsatorna", - "Tea Glóriával" című műsor, benne: "Mai idő"

Geszty Glória: - Ebben a blokkban megpróbálunk különleges látásmódot adni problémáknak, jelenségeknek, amik éppen most körülvesznek minket. Beszélgetőtársam nem más, mint Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, s a címünk egy különleges ajánlás, mégpedig: "Ajánljuk a Szent Korona Országát". Kedves Miklós, nagyon örülök, hogy eljött.

P.M.: - Kézcsókjaim! Szeretettel köszöntöm a nézőket is!

G.G.: - Érdekes ez a felajánlás. Kinek ajánljuk?

P.M.: - Elsősorban magunknak, a ma élő magyar nemzedéknek, amelyik úgy tűnik, hogy megfeledkezett arról, - amit nyugodtan nevezhetünk a magyar nemzet sokezer-éves története legnagyobb teljesítményének, - arról az állammodellről, amelyet tömören úgy hívunk, hogy a "Szent Korona Országa". Másodsorban, - és azt hiszem, inkább ennek van aktualitása most, - másodsorban ajánljuk Európának. S ez nem az én ötletem, nem "Patrubány Miklósnak az ajánlata", hanem a Magyarok Világszövetsége elnökségének az ajánlata, amelyik tömören így hangzik, hogy:

        Ajánlatunk Európának a nemzetállamok alkonyán: a magyar nemzet legnagyobb alkotása: a Szent Korona Országa. - Tömören úgy jellemezhetnénk, ahogy azt két jeles cseh értelmiségi tette, egyiküket Frantisek Palackýnak hívták, ő a 19. század legnagyobb cseh történésze volt, - a másik Rudolf Kučera -, aki ma is élő cseh politológus, ő a "Charta 77" egyik aláírója volt, Václav Havellel együtt, nos, más-más időben, de egybecsengően, oly módon, hogy Rudolf Kučera idézi a maga, Közép-Európáról írott könyvében Frantisek Palackyt, - kijelenti, hogy a történelmi magyar alkotmány a maga mélységes demokratikus berendezkedésével, a maga autonómiákat szülő szerkezetével, a maga osztott hatalmával, király és az országgyűlés között megosztott hatalmával egy olyan modell, amit nyugodtan nevezhetünk a legtökéletesebb állammodellnek, amelyet minden iskolában tanítani kéne, és más országokban is alkalmazni kéne.

        Ha belegondolunk, hogy voltaképpen két olyan értelmiségiről van szó, akiket akár cseh ideológusnak is nevezhetnénk, márpedig Csehország volt a legnagyobb mozgatója a magyarság trianoni szétszaggattatásának, - Masaryk elnök és a későbbi Benes elnök, ők munkálkodtak a legtöbbet azon, hogy a történelmi Magyarországot ízeire szedjék, - nos, azt mondhatjuk, hogy ennél nagyobb elismerés nem létezhet, - minthogy az "ellenségünk", amelyik az I. világháború után hatalmas területet, többmilliós magyar népességet (több, mint egy millióan magyarok voltak) örökölt, - hogy ők ilyen szép szavakba foglalják a történelmi magyar alkotmányt.

Most Európa jelenleg súlyos válságban van, ezt a válságot elsősorban az a migráns-áradat okozza, amely most már pár éve meghatározója az egész Európai Unió, de nevezhetjük: az egész földrész életének, mert azokat az országokat sem kíméli ez a folyamat, amelyek nem tagjai az Európai Uniónak, - a Magyarok Világszövetségének elnöksége úgy érezte, és úgy érzi ebben a pillanatban is, hogy fel kell mutatnunk ezt az állammodellt, fel kell ajánlanunk ennek az értékeit Európa minden állama és minden nemzete számára, - mondjuk úgy, hogy minden olyan ország számára, amelyiknek keresztény gyökerei vannak, - hiszen ezek a keresztény gyökerek egy értékrendet képviselnek, és ez az, ami leginkább jellemző a mai Európára, hogy van egy kétezer éves kulturális, szellemi, erkölcsi öröksége. Meggyőződésünk, hogy a kor kihívásaira ez az állammodell adja meg a választ.

Ezért elkezdtünk egy előadássorozatot, illetve, kiadványsorozatot is, amelyet elsősorban német nyelvterületen, majd ezt követően lengyel nyelvterületen, majd folytatólag dél felé: horvát és olasz nyelvterületen kívánunk bemutatni, - azért, hogy felkeltsük ezeknek az országoknak és az ott élő embereknek, a létező politikai erőknek, az értelmiségnek az érdeklődését ez iránt a felvetés iránt. Tehát ezért, így Húsvét hetében, azt hiszem, nincs jobb pillanat erre, hiszen amikor Jézus urunk megfeszíttetésének hetében vagyunk, akkor mi, magyarok nem tehetünk úgy, hogy ne jusson eszünkbe Magyarország trianoni keresztre-feszíttetése, - és ezt követően történelmi alkotmánya elveszejtésének hatályon kívül helyezése. Ez azért tragikus, mert úgy, ahogy a Magyarok VIII. Világkongresszusa már 2012-ben megállapította és kimondta, hogy: - A történelmi alkotmányunkon kívül nincs - és nem is létezhet - életképes magyar nemzet!

        Márpedig ez súlyos intelem. Ez azt jelenti, hogy minden egyéb politika, vagy közjó érdekében kifejtett cselekmény, amely nem arra irányul, hogy elsősorban helyreállítsa a történelmi alkotmányunk jogfolytonosságát, az lényegében nem szolgálja a magyarság érdekét, hanem egyfajta tévelygés, egyfajta útkeresés, de annak esélye nélkül, hogy ez valóban segítse országunkat és nemzetünket ebben az egész emberiség számára nehéz korszakban.

G.G.: - Akkor egy mondatban csak a történelmi alkotmányról. Mit tekintenek Önök annak?

P.M.: - Én a történelmi alkotmányunk lényegét három elemre bontottam a magam számára, és ezt megosztom szívesen Önökkel, a nézőkkel is. A három elem, amelyek közül az első, és elsődleges az értékrend. Az az értékrend, amelyet ez az alkotmány megtestesít. És ez az értékrend: az Isteni értékrend. Tehát tovább boncolgatva: az Istennél van az abszolút igazság, Isten az abszolút jóság, és Istennél van az abszolút méltányosság is. Tehát minden, ami fölülmúlhatatlan, emberi ésszel föl nem fogható, ember által utol nem érhető. Tehát ezt az értékrendet behozza a földi élet kormányzásába. Tehát: az első elem az Isteni értékrend.

        A második elem: az emberi és a társadalmi kapcsolatok alapja. A Szent Korona Országában az emberi kapcsolatok alapja: minden egyes ember egyenlő méltósága. - Nincs más egyenlőség. A francia forradalomnak a sokat hangoztatott "liberté, égalité, fraternité" hármas jelszavából az égalité, az egyenlőség: hamis állítás, hiszen semmiben nem egyenlő két ember, sem megjelenésében, sem képességeiben, sem lehetőségeiben, sem erejében, sem gondolkodásában, - semmiben nem vagyunk egyenlők. Egyetlen dologban vagyunk egyenlők: ez a méltóságunk, - mert hiszen Isten a maga képére teremtett mindnyájunkat, és ezért egyforma a méltóságunk, bármilyen fajú, bármilyen vallású vagy nemzetiségű ember lett légyen. Tehát ez az emberi kapcsolatok alapja, - és éppenséggel a Szent Korona Országának, a történelmi Magyarországnak ez volt az utolérhetetlen fölénye minden más európai állammal szemben. Tessék egy pillantást vetni Franciaországra, vagy Angliára, a hol rákényszerítették a központ, a hatalom gyakorlóinak a nyelvét az ország összes népére. Így vesztette el anyanyelvét ötmillió oxitán Franciaországban, kétmillió breton és még ki tudja, hány millió más nemzetiség, - Angliában így feledtették el a velsziekkel, az írekkel, a skótokkal az anyanyelvüket, hiszen az angol nyelvet rájuk kényszerítették. Ezzel szemben Magyarországon minden nép, minden ide bevándorló nemzetiség, népcsoport, megőrizhette nemcsak nyelvét, megőrizhette azonosságát is, gyarapodhatott közösségként, boldogulhatott nemcsak egyénileg, hanem közösségi jogokkal rendelkezett eleve. - 1224 óta, amióta II. András királyunk kibocsátotta az úgynevezett Andreánumot, a szászok szabadságlevelét, az Erdélybe letelepedett és letelepített szászok szabadságlevelét, amelyik 800 éven keresztül lehetővé tette, hogy ez a nép ott gyarapodjék, erősödjék, szaporodjék. Úgyhogy, amikor Erdélyt elcsatolták, 1920-ban, akkor kb. 800 ezer német ajkú létezett ott, - tessék ma megnézni: nem h iszem, hogy lenne Romániában még tízezer német ajkú! - Íme, itt tetten is érhetjük a különbséget: a Szent Korona Országa és a nemzetállam közötti különbséget! Ugyanis, az, ami Romániában felépült, az egy klasszikus nemzetállam, - a francia forradalom után megszületett intoleráns, türelmetlen, egy nyelvet mindenkire rákényszerítő, egynyelvű nemzetállam, - ugyanaz, amit a franciák és az angolok műveltek korábban, ezzel szemben a Szent Korona Országában 800 éven keresztül gyarapodhattak a német ajkúak, és elérhették a hazájuktól több ezer kilométerre elszakítva, megőrizve teljes azonosságukat és nyelvüket, elérhették az egymilliós lélekszámot, - míg a nemzetállam Romániájában egy évszázad alatt felszámolódtak, eltűntek nyom nélkül. Hát ennyit az emberi méltóságról, mint a társadalmi kapcsolatok alapjáról. Ez volna a Szent Korona Országának második eleme, amint kifejtettem.

        A harmadik eleme a Szent Korona Országának: az élet primátusának az elve. Az élet elsőbbségének az elve. Ez azt jelenti, hogy ebben az állammodellben minden törvény, amit meghoznak, olyan kell legyen, hogy ha két változat közül dönteni kell, és választani kell, - bármilyen kérdésben, lett légyen az földkereskedés, vagy föld-zálogjog, vagy a szekerek elzálogosítása, vagy kitalálhatnánk mai, korszerű helyzeteket is, - azt a változatot kell választani, amelyik jobban teret nyit az életnek. Hiszen az életnek abszolút elsőbbsége kell legyen - az Isteni szándék szerint!

Az Isten teremti ezt a világot, megteremtette a világmindenséget, ebben nyilván az embert is a maga szabad akaratával, - de ha nem az élet élvez elsőbbséget, akkor odajutunk, mint ahova jutott Európa, körülbelül az elmúlt nyolc évszázadban. Legalább is innen, Magyarországról nézve és magyar szemmel nézve, de akár Dante Isteni színjátéka felől nézve is, azt látjuk, hogy az 1300-as években kezdődik az az elhajlás a pénz hatalma és uralkodása irányába, amelyik végül is az élet elsorvadásához vezetett, - ez a mai európai népesség - annak a zöme -, mert nemcsak hitehagyott és hitét vesztette: formális kereszténységben él, - hanem az életet is rendre utolsó helyre helyezi, a mai induló párkapcsolatokban a gyermek vállalása nem elsődleges, hanem ki tudja, hányadlagos, - előbb el kell végezni valamilyen egyetemet, utána meg kell ismerni a világot, aztán gyarapodni kell: egy házat, még egy házat, vikendházat, egy kocsit, ezt-azt-amazt, mire odajutnának, hogy gyermeket vállaljanak a mai em berek, addigra 30 évesek - jó esetben -, és akkor csodálkozunk, hogy nincsenek utódok, hogy elöregszik ennek a földrésznek a népessége, és hogy kénytelenek ilyen aberrált eszközökhöz nyúlni, mint rátelepíteni ide idegen kultúrájú, a mi kultúránkat semmibe vevő, azzal szemben, annak a megsemmisítésére erőszakosan és deklaráltan törő tömegeket.

        Hogy példát is hozzak: lehet, hogy sokan meglepődnek, és meg is hőkölnek ezen: létezett egy magyar ősiségi törvény. Amit a reformkorszakban - nagy diadalként ünneplünk mai nap: - hogy a reformkorszak megszabadította a magyarságot ettől az ősiségi törvénytől, - amelyik megtiltotta a föld birtokosainak, azoknak a családoknak, akik addig a nemzet gerincét adták, a nemességnek, hogy a földjüket elzálogosítsák. Hiszen pontosan tudta történelmi tapasztalatából ez az állam, hogy az a politikus, akinek nincs vagyona, az kiszolgáltatottá válik, és nem szabad akarata szerint cselekszik, hanem a felkínálkozó lehetőségek szerint...

G.G.: - Ma megélhetési politikusnak hívjuk...

P.M.: - ...és akkor megtiltotta ezt. Amint ezt a törvényt eltörölték, úgy el is tüntették ezt a társadalmi osztályt, de ebbe ennél mélyebben nem megyek bele... Ennél érdekesebb kis példát is hozok: például, gondoljunk egy parasztemberre, aki elzálogosíthatná a szekerét. Erre is akadt egy törvény, ami ezt megtiltotta, mert azt mondta, hogy: neked, ahhoz, hogy a paraszti életedet élhesd, az a szekér nélkülözhetetlen. Tehát nem tesszük lehetővé, hogy azt elzálogosítsd, és alkalmasint megfoszd magadat az élet lehetőségétől. Persze, ez a gondolat a mai napokra átültetve, az élet primátusának az elve... azt még ki kell gondolnunk. És az egész feladat az, hogy jóllehet, ezernyi történelmi példával rendelkezünk a magyar nemzet, - nevezzük csak úgy, hogy ezeréves, általunk ma jól látható történetében, - voltaképpen sokezer éves történelmének a tapasztalata szűrődik itt le, - de a mai élet helyzeteire meg kell adnunk a válaszokat.

Példát hozok fel arra, hogy hogyan lehetne a mai élet helyzeteire a Szent Korona e három elemére, tehát az Isteni értékekre, az egyenlő emberi méltóságra és az élet primátusának elvére alapozva egy mai konkrét kérdésre választ adni: az elöregedés kérdésére, a folyósítható nyugdíjak kérdésére ma Magyarországon és Európában. A Szent Korona Országa jegyében ez egyetlen mondatba foglalható lenne. Nem mi találjuk ki, hanem Váralljai Csocsány Jenő professzor, aki az oxfordi egyetemen tanított demográfiát, ő fogalmazta meg ezt a kulcsmondatot, márpedig ez így hangzik:

Az államilag szavatolt nyugdíj legyen mindenkor arányos a kitanított utódok számával!

Érthető? Tehát nem a megszült vagy az örökbefogadott utódok, hanem a kitanított utódok számával legyen arányos a nyugdíj. Hát ez elsősorban elbátortalanítana mindenkit, aki abból próbálna megélni, hogy gyermekeket gyárt, majd aztán tartsa el valaki őket. Tehát a felelős szülői magatartást ösztönzi, mert tudja, hogy csak akkor jár majd érte nyugdíjban testet öltő társadalmi elismerés, hogyha kitaníttatja azt a gyermeket, vagy azt az utódot. Nem kell mindenkinek egyetemet végeznie, hanem lehet, hogy egyesek csak valamilyen szakmát tanulnak - de ki vannak tanítva. Márpedig az utódok számával való arányosság azt is jelzi, hogy boldogan vállalhat mindenki minél több gyermeket, egy általa életében fenntartható gyermekszámot, hiszen azzal arányos lesz majd az ő nyugdíja.

G.G.: - De mi lesz azokkal, akik esetleg nem tudnak gyermeket szülni?

P.M.: - Fogadhatnak örökbe utódot! Éppen azért fogalmaz így ez a mondat, hogy nem a gyermekére, hanem a kitanított utódára. Bárki fogadhat gyermeket örökbe, hacsak nem akar hedonista életmódot élni, hogy magamnak juttassak, a kényelmem meglegyen, nem vesződöm én a gyermekekkel, és azoknak a nevelésével, nem vállalok értük felelősséget, - utazom ehelyett, tanulok ehelyett, művelem magamat... Tehát ezek olyan, a mai európai életben gyökeret vert gondolatok és értékek, amelyek szembe mennek az élet primátusának elvével, és ezért nincs gyermek, ezért nincs szaporulat.

        Hát úgy gondoltam, hogy ítt Húsvét hetében ezt az ajánlatot kell megtennünk. A cél az volna, hogy Európában több állam megismerje ezt, és vállalja fel ezt az állammodellt. Mert ha ezt elérnénk, hogy akár Európa összes állama, a mai, bukásra ítélt, nemzetállami koncepció helyett ezt az államkoncepciót fogadja el, akkor azzal biztos, hogy sokezer évet nyernének a keresztény emberek, a saját és a mi magyar nemzetünk életében. És úgy gondolom, hogy Húsvét hetében ezt el kellett mondanom, hogy meg is osszam a Magyarok Világszövetségének a szándékait, mert valahogy úgy vagyunk vele, hogy a történelmi alkotmányunk nélkül körülbelül akkora jövőnk van, mint amekkora jövője lenne a kereszténységnek Krisztus urunk feltámadása nélkül. Kiürülne.

G.G.: - Hát, ezek kemény szavak, - és nagyon köszönöm Patrubány Miklósnak ezeket a gondolatokat. Én azt hiszem, hogy az egyetlen gond, hogy van-e erre befogadó ország. De ez majd egy következő beszélgetésünk lehet...

P.M.: - Én köszönöm a lehetőséget, - és Jézus urunk feltámadására várva, és készülve az azt követő Húsvéti ünnepekre, búcsúzom.

A tévéműsorban elhangzottakat lejegyezte: Kincsesné Salca Mária