Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 17., péntek

2.325 - Kovács István: Kövér László a JOBBIK-ról, én meg az Ő és a FIDESZ eddigi magatartásáról teszem észrevételeimet.

Von: Kovács István
Gesendet: péntek, 2009. április 17. 22:19
An: Kutasi József
Betreff: Kövér László a JOBBIK-ról, én meg az Ő és a FIDESZ eddigi magatartásáról teszem észrevételeimet.

 

Mikor lesz már végre TISZTESSÉGES politikai tevékenység Magyarországon?

Mikor szabadulunk meg a politikát kiszolgáló álságos többségben lévő silány, magamutogató Civil szerveződésektől?

Üdv: Kovács István

 

Kövér a Jobbik szervezőiről: "jóhiszemű, nemzeti elkötelezettségű, türelmetlen emberek"

2009. április 17. 19:45 | Forrás: MTI

Kovács István: pirossal az észrevételeim!

A Jobbik nem barátja, nem szövetségese a Fidesznek, legjobb esetben is csak ellenfele - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke péntek este egy budapesti közéleti fórumon.

 

Ne feledjük, hogy szövetség csak tisztességes pártok, vagy tisztességtelen pártok között jöhet létre.

Fentiek alapján, esetünkben nem hiszem, hogy a Fidesz és JOBBIK között szövetség jöhetne létre.

FIDESZ aktív részese, alkotója volt az elmúlt 20 év semmittevésének, a társadalmat csak szavakban támogatták, tetteik viszont a saját gazdagodásukat segítették. Ezzel fel kell hagyniuk!


Kövér László szerint, akik a Jobbikot szervezik helyben vagy országosan, jóhiszemű, nemzeti elkötelezettségű, türelmetlen emberek. "Ebben az értelemben ellenfelünk" ez a párt - fogalmazott.

Ebben az értelemben sem ellenfél a JOBBIK, mivel a FIDESZ egyáltalán nem jóhiszemű (hisz Orbán ellenkező esetben nem látszat politikát folytatna, és nem menekült volna a Gyurcsány vitában az asztal alá). A FIDESZ nem nemzeti elkötelezettségű (mert akkor feltenné tiltó kezét a zsidó a cigány és a magyar politikai kisebbségi bűnözőkkel szemben), és nem is türelmetlen párt (mert ha az lenne, akkor már rég borította volna az asztalt a nem demokratikusan működő országunkat tönkretevő hatalommal szemben).

A Fidesz jelenleg egy megalkuvó, ügyesen üresen szövegelő, egyben valójában farkát behúzó gyáva párt.


Feltételezve azonban - folytatta -, hogy a Jobbik nem magától csinálja, amit csinál, hanem "küldték őket bizonyos feladatok elvégzésére", akkor erősebb szavak is használhatók rá, mint az ellenfél.

Na, na Kövérkém! Ha jól tudom, az önéletrajza szerint 1988. év márciusa végén megalakult a FIDESZ, melynek Ön is alapítója volt. 8 hónappal később, 1988. év novemberében megalakult a MSZMP-s KISZ-utódszervezet, a MISZOT,  csupa KISZ- és MSZMP-káderrel az élén. Az alapító tagok névsora az alábbi volt: Kövér, Gyurcsány,  Stumpf, Bajnai, Szilvás. A kérdés, hogy a dátumok alapján Kövér László a FIDESZ besúgója vagy az MSZMP besúgója volt? És ma mit csinál?

 

A fideszes politikus úgy vélte, ha az előző két országgyűlési választáson minden jobboldali, nemzeti érzelmű ember a Fideszre szavazott volna, akkor az óta is "egyfolytában" ők kormányoznának.

Ez nem piac, a választások eredménye a társadalom erkölcsi magatartásától függ, az pedig, hogy kire adják le a szavazataikat, az attól függ, hogy mennyire bíznak az általuk támogatott pártban! Valami oka csak volt annak, hogy az MSZP annyi szavazót tudott felvonultatni, hogy a beképzelt, öntelt FIDESZT maga alá gyűrhette!! Ne a választókat, hanem saját nagyképűségüket okolják a választási vereségükért.


Ha a Jobbik bejutna a parlamentbe, kérdés, lehetne-e tőlük olyan korrekt ellenzéki viselkedésre számítani, mint amilyet a MIÉP tanúsított 1998 és 2002 között - mondta, hozzátéve, hogy az akkori radikális jobboldali ellenzék sem nemzeti, sem pedig szociális ügyekben nem akart a Fideszen túllicitálni. Ez Kövér László szerint a Jobbiktól nem várható.

Mitől volt korrekt a MIÉP, mint ellenzéki képviselet? Szomorú hallani, hogy a MIÉP ezek szerint lefeküdt a FIDESZ politikának! Bízom benne, hogy a JOBBIK a programjában megfogalmazott elveket fogja továbbra is képviselni, szimpatizánsainak tábora jelentően tovább fog növekedni, és nem lesz a MIÉP-hez hasonló megalkuvó párt. A FIDESZ nem lesz ellenfél, nem lesz ellenség, ha megszabadul a politikai bűnözőitől, a korrupciót irányítóitól, ha végre tisztességgel, a társadalom érdekit képviselve fog politizálni. Anak viszont örülök, hogy a JOBBIK-ot utánozva az utóbbi időben a FIDESZ átvette e szlogent: lesz számonkérés! Ebben biztos, hogy partnere lesz a JOBBIK!

Szerinte a Jobbik nem tud máshonnan szavazatokat elvenni, mint a polgári szövetségtől. Hozzátette: ha 4-5 százalék körül vesznek el a Fidesztől és a szövetségeseitől, akkor ez nettó veszteség, "ennyit visznek a semmibe". Úgy vélekedett, a fő kérdés nem az, hogy miért kell egy, a Fideszhez képest radikális jobboldal, hanem hogy miért van szükség egy, a MIÉP-hez képest radikális pártra.

Számomra érthetetlen az értelmezhetetlen kérdés: tudjuk, megtapasztaltuk, hogy szükség van a JOBBIKRA a következő parlamentben, hogy a FIDESZ a jelenlegi hamis és különböző beállítottságú politika által sunyi módon támogatott különböző CIVIL Szerveződésekkel együttműködve még csak gondolatban se próbáljon a társadalmi érdekekkel ellentétesen működni. Ha a FIDESZ nyerni akar, akkor az ahhoz szükséges társadalmi támogatottságot korrekt körülmények között szerezze meg!


Azt mondta, hogy nem ott kell kezdeni, mint a Magyar Gárda, hogy "önvédelem címszó alatt beöltözünk fehér ingbe (...), aztán kimegyünk parádézni az ország legszebb tereinek egyikére, a Dísz térre, hogy mi vagyunk a nemzeti önvédelem, hanem ott kezdődik a demokrácia védelme, hogy piszkos göncben, melós kabátban egy óra kocsmázás után még elmegyünk egy kicsit járőrözni a faluba (...) minden felhajtás nélkül. Nem tűzünk semmilyen sávos zászlót a sapkánkra".

Vajon mikor volt piszkos gönc Kövér Lászlón és a FIDESZ politikusain? Mikor látta őket valaki is az elmúlt 20 évbe dolgozni? (a korrupció nem munkavégzés). Miért nem tettek meg a kormányzásuk alatt mindent annak érdekében, hogy a bűnüldöző szervek által is támogatott bűnözői tevékenységet folytatókat visszaszorítsák, és méltóképpen megbüntessék? Ha ez megtörtént volna, akkor nem lenne Magyar Gárda fellépéseire szükség! Ha a FIDESZ kormány életképes lett volna, akkor most lenne tisztességes állam-és közigazgatásunk, hadseregünk, bűnüldöző szervezeteink, bíróságaink, oktatásunk, egészségügyünk és nemzetgazdaságunk! Nincs, mivel a politikusaink zöméből már akkor is hiányzott, hiányzik a tisztesség! És ezért van szükség a JOBBIK-ra


Az SZDSZ-szel kapcsolatban úgy fogalmazott: ha nem lett volna a liberális párt, akkor ma Magyarország nem ott lenne, ahol van, hanem sokkal jobb kondícióban lenne. Véleménye szerint, ha az SZDSZ kiesik a politika vérkeringéséből, az a magyar demokrácia második születésnapja lesz.

Ha jól tudom az önéletrajzból, a rendszer átalakításának a kezdetén Kövér László bizony igencsak harcolt az szdsz támogatásért, és aktívan segítette annak tevékenységét, és szdsz támogatással lett képviselő a körzetében! Amikor az szdsz-t emlegeti nincs véletlenül lelkiismeret furdalása?


Az MDF-fel összefüggésben Kövér László azt mondta: pécsi állásfoglalásukkal - azzal, hogy a fideszes polgármesterjelölt, Páva Zsolt helyett az MSZP-s Szili Katalint támogatják - elmondtak magukról mindent.

Minden pártnak jogában áll úgy döntenie, ahogy az érdekei kívánják. Majd ítél a történelem!  Természeten a döntésük sokak számára sértő, de hogy mennyire az, az majd a választáskor kiderül! Mindenesetre jobban tenné a FIDESZ, ha a politikusai nem gyalázatos, lejárató magatartásukkal, hanem végre tenni akarásukkal hívnák fel a polgárok figyelmét arra, hogy léteznek! Vélem, hogy Kövér László rájön már végre, hogy mások köpdösése a gyávaság a félelm jele!

 

És ne feledje Kövér László és FIDESZ kollégái,  ha nem tudnak tisztességes magatartást tanúsítani, akkor a JOBBIK nem 5-8% között fog bekerülni a parlamentbe!

 

Kovács István, Vácszentlászló, 2009. április 17.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------