Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 6., vasárnap

3.267 - Magyar Református Egyház építői Ontario, Kalifornia. > A székelyek megtisztítják az egyházakat a kommunista ügynököktől

Von: false
Gesendet: vasárnap, 2009. szeptember 6. 10:26
An: Kutasi József

Betreff: A székelyek megtisztítják az egyházakat a kommunista ügynököktől

======================================================================================================

 Kiadja: Magyar Református Egyház építői Ontario, Kalifornia.    Email: NyuMaEgy@yahoo.com.                                                                             2009. szeptember 1.     ==========================================================================================================

 

A székelyek megtisztítják az egyházakat a kommunista ügynököktől

 

         A Királyhágómelléki Református Egyházkerület, jelesen Tőkés László püspök a kezdet kezdetétől szorgalmazta a múlt lezárását, úgy az egyházkerületi testületi gyűléseken (közgyűlés, zsinat), mint a nemzetközi fórumokon. 1990–2008 között minden érintett számolhatott azzal, hogy előbb-utóbb sor fog kerülni a múlt feltárására. Ez időszakban egyetlen sikernek az számított, hogy az 1998-as egyházi tisztújításokon minden jelöltnek nyilatkoznia kellett arról, hogy együttmű-ködött-e valaha az ateista diktatúra szerveivel. Ez az iratanyag egyöntetűen azt tartalmazza, hogy mindenki „tiszta"és soha semmi köze nem volt a hírhedt Szekuritátéhoz. Az a tény, hogy az önkéntes átvilágításnak az égvilágon semmi eredménye nem volt, jelzi, hogy a kollaboránsok bíztak az Ortodox Egyház ellenállá-sában és hitték azt, hogy az egyházi embereket soha nem fogják átvilágítani.

         A CNSAS irattárának megnyitásával egyre nyilvánvalóbb lett az, hogy ami késett, nem múlik. Az első részeredmé-nyek megjöttével kiment az utolsó körlevél, melyben felszólítják a volt kollaboránsokat a bűnbánatra és bűnvallásra. Ek-kor még belsőleg rendezhető lehetne a kérdés. Könnyű kitalálni: a körlevelet válaszra sem méltatták, ellenben beindult az a propaganda hadjárat, melynek lényege az, hogy aki ezt az ügyet „piszkálja", az rosszat tesz az egyháznak, nincs megbé-kélés; az a látszat, hogy csak a Református Egyházban voltak besúgók. Ez az ellenreakció döbbenetes!

                A dokumentumok mégis kikerültek. Ami kirajzolódik, az egyszerre félelmetes és egyszerre vigasztaló. Mert kide-rült, hogy voltak lelkészek, akik a Szekuritátéval való együttműködést megtagadták. Akik minden zaklatás és nyomorga-tás dacára megtagadták az együttműködést, azok értelemszerűen hősök. A vonalat valahol itt kellene meghúzni. Eddig még nem történt károkozás, eddig csak a vitézségről formát és a túlélésről példát látunk.

                A baj ott kezdődik, hogy néhányan önként, vagy zsarolhatóságuk miatt jelentettek. Vagy azért, mert pénzt kaptak, vagy mert fajtalankodáson érték őket, s az akkori törvény szerint a börtönt próbálták kikerülni. Ezekre lehet rámondani azt, hogy obscurus homo, amit Szenczi Molnár Albert sehonnai bitang emberként fordított.

                A pénzért jelentő az erkölcstelenségén túl megtagadta lelkészi esküjét („... az általam igaznak ismert református vallást sem félelemből, sem adományért, sem világi gazdagságért, sem egyéb más tekintetekért meg nem tagadom..." – részlet a lelkészi eskü szövegéből). A homoszexualitás bűnébe esetteket lehet, hogy a liberális világ elfogadja, de az Egy-ház nem tagadhatja meg az Igét és nem ismeri el annak természetes voltát.

                Mi történhet? Sok minden és kevés! Úgy érzem, hogy Egyházunk nincs felkészülve a kérdés rendezésére. Az idő szűkössége nem enged teret sem újabb bizonyítékoknak, sem kínkeserves cáfolatoknak. Amennyiben olyan személy kerül vezető tisztségbe, aki még nem lepleződött le, csupán kimaradt az első körből, úgy tisztségbe jutása után nehéz elmozdí-tani. Aki viszont gyanúba keveredett, nem biztos, hogy lesz ideje tisztázni magát, s mire azt megteheti, már nem lesz al-kalma versenybe szállni. Az a véleményem, hogy minden adat összevetésével meg kell rendezni az egyházi kollaboránsok nyilvános „nürnbergi perét. Egyházjogilag nézve három szankcionálási lehetőség van.

                1.     Fegyelmi eljárás beindítása a volt kollaboránsok ellen, mert egyrészt megtagadta lelkészi esküjét, másrészt az 1998-as nyilatkozatában eltitkolta múltját és ezzel becsapta Egyházát.

                2.     Az önként, vagy zsarolhatóságuk miatt jelentők az Egyházat sértve, annak kárára jártak el és a jelenleg érvé-nyes Választási Szabályzat szerint semmiféle tisztségre nem jelölhetők.

                3.     Eklézsiakövetés

Következményeiben beláthatatlan a szekusügy rendezése és lezárása.

                1.     Felvetődik az anarchikus, kaotikus állapotok kialakulásának lehetősége, ugyanis a volt besúgók egyházi tisztségviselését nem lehet elfogadni. Személyesen ki-ki megtagadhatja az engedelmességet, mondván, hogy indítsanak ellene fegyelmi eljárást, csak azért, mert nem hajlandó elfogadni esküjét is megtagadó elöljárója jurisdictioját.

                2.     Amennyiben a vonalat nem tudjuk jó helyen meghúzni, úgy elkezdődhet a „boszorkányüldözés". Természe-tesen itt számolni kell azzal, hogy az önkéntes és zsarolható besúgók be akarnak kerülni az ártalmatlanságokat jelentők kategóriájába. El fog kezdődni a magyarázkodás, melyek szerint azt a pénzt nem is besúgási jutalomként kapták, zsarolha-tóságuk csupán a piros-fehér-zöld lelkületük miatt volt lehetséges stb. Ezek inkább a negatív következmények, de folytat-ható a sor igazán pozitív következményekkel is.

                3.    A szekusügy kényszerű nyilvánosság előtti tárgyalásával Református Egyházunk élen jár a megtisztulás útján, ráadásul nemcsak egyházi, de társadalmi szinten is.

                4.    A múlt lezárásával lehet valós megújulás. A kérdés rendezése nem a múlt okafogyott bolygatása, hanem – következményeit tekintve – a jövő pillére.           Forró László, előadótanácsos

 

Követendő példa

                Óh, mily bölcs, nemes, Isten és embereknek tetsző cselekedet. Vajon mikor lesz a Magyar Reformátusoknak olyan püspöke, mint Tőkés László és olyan előadó tanácsosa, mint Forró László, mikor tisztítják meg az egyházakat az ateista kommunistákat kiszolgáló papoktól, püspököktől? Köztudott, hogy elsősorban a református papok, püspökök szolgálták ki az istentelen kommunizmust. Ismeretes a hírhedt a palástos hóhér, Tildy Zoltán becstelen szerepe, nem tudni hány ártatlant küldött bitófára. Majd Berecky Albert és Péter János püspökök, az utóbbi a Debreceni Kollégiumot a kommunistákat kiszolgáló békepapok nevelőintézetévé változtatta. Vető Lajos, Szabó Imre, Barta Tibor, Dezséri László, Pákozdy Lajos, Hajdú Péter Szamosközi István, Nyáry Pál, Huszti Kálmán nevei lett nyilvánosságra hozva, akik nem Istent és a hívőket, hanem az ateista kommunizmust, a Sátánt szolgálták. Ezek

 az emberi mivoltukból kivetkőzött állati nívó alá süllyedt püspökök, papok irányították a református egyházat és a Debreceni Kollégiumot, ahol az istentelen kommunisták elve szerint nevelték a papokat. A kiválogatott papnövendékeknek marxizmus tanítása volt a fontos, a bibliából csak azt tanították, ami megfelelt a kommunizmusnak. Szerintük Jézus volt az első kommunista. Így az egyházak nagyobb szerepet számítottak a kommunizmus építésében, mint a pártközpontok.

                Húsz évvel a rendszerváltás után a volt kommunista blokkban egyedülálló módon, Magyarországon még mindig nem ismerhető a kommunistákat kiszolgáló egyházi vezetők múltja. A levéltárakból hiányzó iratok egy részét megsemmi-sítették, vagy ellopták, más részét pedig a demokrácia titkosszolgálata tartja vissza. Az 1994-es ügynöktörvény nagyon elfuserált átvilágítást tett lehetővé, ráadásul teljesen alaptalanul és történelmietlenül ezt is leszűkítette a III/III-as csoport-főnökségre. Tehát eleve menlevelet adott a III/I-nek, a III/II-nek, a III/IV-nek. Magyarországon 1945 és 1989 között kb. 200 ezer titkos ügynök működött. Az egyházi felső vezetésben még ma is ott ülnek az egykori békepapok és a pártállamot kiszolgáló püspökök. Ezek ma is, segítik az istentelen kommunistákat a nép kizsákmányolásában. A tények szerint jól dolgoznak, amit a jelenlegi magyarországi helyzet

 igazol. De nem is lehet jobb élet addig, amíg ezek a Sátánt szolgáló álpróféták prédikálnak a templomokban. Az ő szájukból az imádság Isten káromlás. Sajnos, hogy a FIDESZ kormány idejében nem tisztították meg az egyházakat a besúgó ügynököktől, az Istent, vallást megcsúfoló püspököktől, papoktól. Ez is egyik fő oka, hogy elveszte a FIDESZ a választást.

                Ha 200 ezer magyar harcolt volna Mohácsnál, nem vesztettük volna el a csatát. 200 ezer titkos ügynök munkája egy második Mohács. Ezek a lelketlen ügynökök, papok, püspökök, úgymint a kommunisták nem akarnak változást, nekik nem kell a Szent Korona-tan alapján álló alkotmány, nekik megfelel a kommunisták 1949-ben összetákolt alkotmánya. Azon belül tudják változtatni az egyház törvényeit, a 4 éves püspökséget 6 évre. Bölcskei az egyházi törvényt kijátszva bitorolja a püspökséget már 13 éve. Nem tiszta, hogy miért lett Bölcskei püspök Kádár alatt, akit ő hűen szolgált. Az sem tiszta, hogy miért kapta 1986-ban, Bölcskei Gusztáv, a Debreceni Kollégiumban a vallástanári és teológiai oktatói kinevezést. Milyen tudása volt neki, mint a téglási pap. Tudjuk, hogy abban az időben az ilyen kinevezések csak a párt által történhetett, s ilyen kinevezésnek ára volt. Ne legyen senki olyan

 hívő, hogy elhiggye, hogy véletlenül került Bölcskei Gusztáv dossziéjába, hogy „Bölcskei Gusztáv 1986. augusztus 5. napjával a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság III/III. osztályába került, mint titkos megbízott, akit a szolgálat az egyházi reakció elleni elhárítás területén foglalkoztat." Bölcskei Gusztáv nem csak az Istennek, de az embereknek is, el kell számolni a cselekedeteiért. Bűnbánat nélkül nem lehet bűnbocsátás. Adjon választ Bölcskei Gusztáv; miért jött Ontarióba, ki fizette az utazási és szállási költségeit, miért támogatja a bérgyilkos szándékú hamis pap, Szabó Sándor csalásait, lopásait, aki nemcsak az egyházi, de az USA törvényeit is megszegte, s ezen kívül kifosztotta, tönkretette az egyházat.                                                               Ez évben az egyházak 25.6 milliárd forintot kaptak az adófizetők pénzéből. Nem tudni mennyit kapott ebből a Református

 Zsinat, vagy Bölcskei püspök, de a tények szerint az ő munkájuk értéke egyenlő a nullával. A hívők lábukkal szavaznak, üresek a templomok, Jézus követőinek nem kellenek a hamis püspökök, papok. A hívők otthagyják a református egyházakat, klubokba tömörülnek ahol jézus tanításai szerint hamis próféták nélkül békességben élnek.

        A Református Zsinat elnökének illene tiltakozni a szlovák nyelvtörvény ellen, de a melegek felvonulása ellen is. Ugyanakkor, kötelessége az istentelen kommunistákat kiszolgáló papok, püspökök eltávolítása az egyházaktól. Nem, erre nem hajlandó Bölcskei úr. Ellenben a Debrecenből kapott PORNÓ ÉS MESSIÁS írás szerint, Bölcskei püspök részt vett a kiállításon, ahol a pornográfia került művészi magaslatba, a jézusi megváltás gondolatát pedig ugyanezen intézmény süllyeszti a mélybe. Mindezek annak a liberalizmusnak a legvadabb hajtásai, melynek lényege az elvakult nemzet-ellenesség, a hagyományok megcsúfolása, a keresztényellenesség, humanizmus képében az anti-humanizmus. A kiállítás meghívóját egyébként osztották a Nagytemplomban. Sokkal jobban tette volna Bölcskei Gusztáv, ha a magyar katolikus püspöki konferenciára ment volna. Ha már becsalta magát püspöknek, illene

 püspök módra viselkedni. Ha magától nem tudja, hogy mi illő, tanuljon a magyar katolikus püspököktől s kövesse példájukat. Avagy Bölcskeit nem érdekli a családok kilakoltatása, a nyomorogva élő nyugdíjasok élete? Őt nem tartja kötelességének, hogy Jézus és az Evangélium tanítása alapján szót emeljen, a társadalom alapvető értékei és különösen legkiszolgáltatottabb honfitársaink mellett? Fél, hogy az elvtársak, nem adják neki a püspöki fizetést? Bölcskei letette a vizsgát és megbukott, nem alkalmas püspöknek, Tegye le az általa bemocskolt palástot s égessék el, mert az szégyene a magyar reformátusságra. Íme, a példa:

 

                A MAGYAR KATOLIKUS PÜSPÖKI KONFERENCIA  Nyilatkozata 

 

Az Evangélium tanításával és XVI. Benedek pápa megnyilatkozásaival összhangban kötelességünknek érezzük, hogy az aktuális társadalmi helyzet egy szomorú erkölcsi problémájával kapcsolatban szót emeljünk a társadalom alapvető értékei és különösen legkiszolgáltatottabb honfitársaink mellett. Miután püspöki konferenciánk tagjai az elmúlt időszakban többször felszólaltak ezekben a kérdésekben, most együttesen is kifejezzük álláspontunkat. Emberek százezrei kerülnek ma Magyarországon adósságcsapdába, a kilakoltatástól veszélyeztetve, miközben egyes bankok és bankvezetők jelentős profitra tesznek szert. Ebben a helyzetben a Magyar Katolikus Egyház nemcsak azt tartja kötelességének, hogy minden tőle telhető lelki és fizikai segítséget megadjon a kilátástalan helyzetbe került embereknek, hanem azt is, hogy felhívja a felelősök figyelmét az azonnali hatékony cselekvésre.

 Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a gazdasági nehézségek terheit a társadalomkülönböző rétegei nem gazdasági helyzetük mértékében hordozzák, sőt a leggyengébb, legvédtelenebb rétegekre hárul immár elviselhetetlen teher, ami ellentmond a józan erkölcsi értékrendnek. Ezért arra kérünk minden felelős döntéshozót, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt az ellehetetlenült helyzetbe kerülő családokért, otthonaik megmentéséért. Az otthonok megmentése ugyanis a családok megmentését jelenti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------