Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 8., kedd

3.325 - Szucsán Károly: Angela Merkel Kancellárnak írt levelének tartalma, nagyon meghatott, mert igazi magyar szívből íródott kérései a magyarság ...

Von: charles sucsan
Gesendet: vasárnap, 2009. augusztus 16. 21:31
Cc: Kutasi József
Betreff: Angela Merkel Nyílt levél

 

Kedves Köműves Géza Úr,

 

Angela Merkel Kancellárnak írt levelének tartalma, nagyon meghatott, mert igazi magyar szívből íródott kérései a magyarság tragédiájának tarthatatlanságának igazolását fejezi ki, amivel természetesen kétségen kívül egyetértek. Azonban nem csak egyetértek, hanem a tragédiának megszüntetése érdekében barátokkal már több éve tevékenykedünk az Európai hatalmak politikusai felé, követelve szintén az igazságszolgáltatást Magyarországnak és nemzetének.

 

Nem kell mondjam az érdekes tapasztalatainkat, különösen a volt Schröder Kancellárral, akit megijesztett annak idején az "Institutum Pro Hominis Juribus" Beadvány a Hágai Nemzetközi Bírósághoz kérve a Trianoni és a Párizsi szerződések érvénytelenítését, azon az 1947 Nürnbergi Bíróság döntése alapján, hogy "Népet, nemzetet nem lehet büntetni csak vezetőket". ez egyike a sok érvek között.

Az ijedelem óriási lett az európai kancelláriákban négy évvel ezelőtt, amikor szintén elárasztottuk a 180 ENSZ delegátusait  a kérelmünkkel. Schrőder Kancellár lett megbízva Budapestre rohanni és csitítani a magyarokat, hogy "nem jó szemmel néznék a nyugati hatalmak, ha magyarok a Trianon kérdést firtatnák". Kovács László, az akkori magyar külügyminiszter meg Vatikánba repült utána lerohanni a külügyi Kardinálist, miért művel a Pápa égisze alatt működő szervezet politikai akciót  a "béke" szerződésekkel. Megkérdezték Kovács Lászlót:"Maga most Magyar külügyminiszter, vagy Román? Sucsan levelében semmi megvetni való nincs" . Ilyen anekdoták követték tevékenységünket, közbe lelassult tevékenységünk egészen amíg az MVSZ által végre elkészült egy új Petíció, ami tömeges aláírás nélkül hatástalan lesz mint a többi.

 

Az Ön levele Angela Merkelhez azért is jó mert ha hivatalosan nincs szándéka a német politikai hatalomnak a magyarság sorsán siránkozni a felvetés legalább személyében lelkiismeret furdalást okozhat, remélhetőleg. Ennek ellenére igenis, nem csak Merkelt kell felkérni de az egész Nemzetközi Közösség politikusait állandóan figyelmeztetni, hogy a magyarság követeli az igazságszolgáltatást, ha fejlődő EU-t akar a jövőben.

Ilyen tevékenység folytatólagossághoz intézményes szervezést kellene tenni, mert egyéni és kis szervezetek aggodalmaira nem figyelnek fel, azon túl hogy tudomásul veszik egyesek válaszukba. Legtöbbször nem is érdemesítenek válaszokra. Persze az Ön nyílt levelét is a legszélesebb terjesztésével lehetne megingatni a közvéleményt. Ha magyarság nem lesz képes a világ közvéleménye elé lépni követelésivel, a politikusok soha nem fogják figyelembe venni azokat. Ördögi kör, de a tapasztalatunk ezt igazolja. Persze mind ezt a Magyar kormánynak kellene tenni, de a nemzetközi megrögzött helyzet tehetetlenné teszi azt, vagyis a nemzetellenes politikusok.

Nagyon kifejező az Ön nyílt levele és jó volna több nyelvre lefordítani és terjeszteni. Kívánjuk, hogy találkozása Merkellel sikeres legyen, mert soha nem volt ilyen aktuális felvetni a magyarság egyesítésének szükségességét mint a közelmúlt tapasztalatival. Remélem a jövőben egyeztethetjük tevékenységeinket a Magyar Nemzet területi egyesítési követelésünkbe.

Barátságos üdvözlettel,

 

 Charles Sucsan (Szucsán Károly) www.sucsan.ca

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------