Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 9., szerda

3.337 - 2009-09-08 Magyar Hírlap >Minden idők legdurvább, legaljasabb kampányára készül a szocialista párt

Von: Nemzeti Hirhaló
Gesendet: szerda, 2009. szeptember 9. 00:07
An: Kutasi József
Betreff: Lejáratnák a jobboldalt

 

Lejáratnák a jobboldalt
Minden idők legdurvább, legaljasabb kampányára készül a szocialista párt
2009-09-08 Magyar Hírlap

Megkezdődött a jobboldali politikusok, vállalkozók, közéleti személyiségek elleni lejárató kampány. Többüket - így lapunk tulajdonosát, Széles Gábor nagyvállalkozót - már most is megfigyelik, adatokat gyűjtenek róluk - értesültünk. A koordinációs munkát állítólag Ficsor Ádám titkosszolgálati és Draskovics Tibor igazságügyi miniszter fogja össze a kormányon belül.

Széles Gábort, lapunk tulajdonosát is megfigyelik

Létrejött az a hálózat, amelynek alapján a kiszemelt emberekre már rá is állította megfigyelőit az államapparátus. Információink szerint például lapunk tulajdonosára, Széles Gáborra a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felügyeleti osztályának vezetője "állt rá", ő gyűjt róla adatokat. Érdekes egybeesés lehet, hogy Szilvásy György korábbi titokminiszter is az MNV-nél dolgozik, ő vezeti a humánpolitikai igazgatóságot.

A titkosszolgálati miniszter, Ficsor Ádám egyébként, akit májusban neveztek ki, szeptember 14-én távozik posztjáról, hogy az MSZP választási kampányának előkészítésében dolgozzon. Ficsor távozásának augusztusi bejelentésekor a Fidesz szakpolitikusa, Demeter Ervin azt mondta, hogy az MSZP minden idők legdurvább, legaljasabb kampányára készül. Szerinte Ficsor Ádám távozó titkosszolgálati miniszter működése öt hónapja alatt össze tudta szedni azokat az információkat, amelyeket a választási kampányban fel akar majd használni.

Forrásaink szerint a választások előtt ez az utolsó olyan akció, amelyben a kormányoldalon reménykednek. Az MSZP berkeiben egyébként több, a jobboldal elleni "csodafegyverben" bíztak, így a cigány-magyar ellentét kiélezésében, az antiszemitizmus szításában, a melegfelvonulás körül kialakult botrányban. Úgy tűnik azonban, hogy ezek az akciók sikertelenek voltak.

Széles Gábor elmondta, a kormányhivatalokban dolgozó azon munkatársakat, akik nem a munkakörükkel foglalkoznak, hanem azzal, hogy politikai érdekből koncepciós adatokat gyűjtsenek jobboldali személyiségekről, előbb-utóbb peres úton bíróság elé kell állítani. Az új kormánynak törvényt kell hoznia, hogy a baloldalra jellemző ötvenéves bolsevista hagyománynak véget lehessen vetni.

A mostani akció nem újdonság. Emlékezzünk csak rá, hogy Gyurcsány Ferenc (MSZP) ötletére, sugalmazására hogyan forgatták ki Kövér László szavait, ebből lett a "köteles beszéd". És ugyancsak a bukott kormányfő eszelte ki a 23 millió román munkavállalóval való riogatást is. Egyébként az ötvenes években számos lejárató akciót vittek véghez a kommunisták és a kezükben lévő államapparátus. Andics Erzsébet, a Rákosi-rendszer egyik vezető ideológusa és Farkas Mihály akkori honvédelmi miniszter gyártott koncepció­kat, amelyekkel ártatlan embereket sároztak be, tettek tönkre. Ez a folyamat a hatvanas években, a Kádár-rendszerben is folytatódott, és a jelek szerint ma is tart.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------