Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 11., péntek

3.367 - Orbán kijelentette, azért vagyunk itt, mert vannak sokan akik láthatják, nem akarunk olyan országban élni, ahol a lopás nem bűn, ahol a hatalmasokra nem vonatkozik a törvény.

Az utolsó betelt pohár...
Orbán: A kormány álljon félre a változás útjából
2009-09-11 16:54 hírTV

Utolsó évadját kezdi meg a politika, az utolsó költségvetését nyújtja be az MSZP. "Ez a dal lesz a végső" - kezdte beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt budapesti országos gyűlésén pénteken. A politikus arra szólította föl a kormányt, hogy vonja vissza a költségvetést.

Videók: Orbán: A kormány álljon félre a változás útjából

Azért gyűltünk össze, hogy megbeszéljük, mik a teendők az elkövetkező időszakra - tette hozzá. A legtöbb figyelmet az önkormányzatokra kell koncentrálni, ezért szólalt fel először Tarlós István, a főváros leendő polgármestere és ezért követte őt Kósa Lajos, az ország második legnagyobb városának polgármestere - mondta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke egy olyan idézettel folytatta beszédét, melyet nemzedéke sokat hallott szüleitől: "Tanulj fiam, mert azt legalább nem vehetik el tőled!" Orbán Viktor szerint ez magába sűríti a 20. századi Magyarország élményét, amikor mindent elvehettek tőlünk, ami csak fontos volt számunkra. Ez torokszorító, lesújtó és úgy érzem - mondta - hogy az emberek megint olyan helyzetbe kerültek, hogy elveszíthetnek mindent. Odajutottunk húsz évvel a diktatúra után, hogy ahhoz hasonló légkör alakult ki az országban. Ez mind az elmúlt hét év terméke, ez a korszak eddig öt brutális megszorító csomagot hozott és senkinek nem adott semmit - hangsúlyozta Orbán Viktor. Az elmúlt hét év olyan kilátástalanságot hozott, mint a 20. század legsötétebb ideje.

Öt szóval lehet lehet jellemezni az elmúlt hét évet: Őszöd, Zuschlag, végkielégítés, megszorítás, offshore. A szocialisták azt az érzetet keltik kormányzásukkal, hogy ők a törvények felett állnak és még a jövő reményét is el akarják venni - folytatta a Fidesz elnöke. Hazug és felelőtlen irománynak nevezte a költségvetés tervezetét, amely veszélyt jelent jövőnkre, gyermekeink jövőjére: "Olyan, mint egy BKV-költségvetés" - mondta. A miniszterelnök úgy érzi, hogy az ország olyan, mint egy vállalat, egy zárt kör, amiben mindenki viszi a magáét. Magyarországon ugyanazt folyt, ami a BKV-nál kiderült - állította.

A polgári kormány miniszterelnöke elmondta, hogy ennek a költségvetésnek a vesztese az ország lesz. A költségvetés következményei között az egészségügyi rendszer leállását, az önkormányzatok összeomlását hozta fel példaként. Elmondta, hogy előfordulhat, hogy a kórházakban megszűnik a betegellátás, óvodák, iskolák zárhatnak be. Eddig az önkormányzatok védték meg az embereket, most pedig ezt a lehetőséget is el akarják venni - tette hozzá. Teljes pénzügyi összeomláshoz vezethet az új költségvetés, az egész ország megbénulhat - érzékeltette a helyzet súlyosságát.

"Magyarország miniszterelnöke most is Gyurcsány Ferenc"

A Fidesz elnöke szerint az újabb költségvetés-tervezet is bizonyítékul szolgál arra, hogy a kormányt ugyanaz a személy irányítja: Magyarország miniszterelnöke most is Gyurcsány Ferenc, csak egy Bajnai nevű dublőr alakítja. A szocialisták képtelenek igazat mondani, csak a válságot mélyítik. Ha nem lennének a hitelek, akkor az ország tönkre menne - fűzte hozzá.

"Vissza kell vonni a költségvetést!"

Amit csinálnak az rossz az országnak, rossz az embereknek - jelentette ki a kormány működéséről Orbán. A Fidesz elnöke kijelentette: "végére kell járnunk, kit milyen felelősség terhel az ország tönkretételéért". "Mindig azt gondoltam, hogy nem azért kell tanulni, hogy ne vegyék el, hanem hogy boldogabb legyek" - tette hozzá. Orbán kijelentette, azért vagyunk itt, mert vannak sokan akik láthatják, nem akarunk olyan országban élni, ahol a lopás nem bűn, ahol a hatalmasokra nem vonatkozik a törvény. A kormány BKV típusú költségvetése kifejezi az egész Gyurcsány-Bajnai korszakot - tette hozzá. Orbán arra szólította föl a kormányt, hogy vonja vissza a költségvetést és álljon félre a változás útjából. "Ha jól tesszük a dolgunkat ezen az őszön, akkor 2010 lehet a magyarok legfontosabb éve lehet" - hangsúlyozta a Fidesz elnöke. Ha véghez visszük azt a változást, amiből talpra állhatunk - zárta politikus.

MNO

Péntek este 23.05-től felvételről sugározzuk Orbán Viktor beszédét, amelyet délután tartott a Fidesz országos gyűlésén. A Fidesz elnökének beszédét szombat este 20 órától megismételjük.

----------------------------------------------------