Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 3., szombat

12.132 - Elloptak 110 milliárdot a cigányok felzárkóztatása címén, de egy gazembert sem látunk még a rács mögött

 www.nemzetihirhalo.hu *************

Elloptak 110 milliárdot a cigányok felzárkóztatása címén, de egy gazembert sem látunk még a rács mögött 
Hunikum 2012-02-29 18:56:28 

Több mint vérlázító, hogy az utcaseprőtől az egyetemi tanárig mindenkit lehúz az adóhatóság, egy rakás kutyaszart sem lehet az utcán zacskóba tenni anélkül, hogy a szemetes mögül elő ne ugrana valamelyik ügybuzgó sameszük, de 110 milliárdot úgy nyúltak le a romaügyek illetékesei, mint a huzat. 

Az ész megáll. 

2011 februárjában derült fény arra, hogy hiányzik a lé. Addig senkinek sem tűnt fel semmi? Nem merték vagy nem akarták csesztetni a vezércigányokat? És amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy sokak számára átkozottul jó biznisz romának lenni, miért nem vitték be őket bilincsben egy kis mogyorószorongató elbeszélgetésre, mint a párszor 3000 euróért meghurcolt futballedzőt? 

Röhej ez az ország, mégsincs rajta kedvünk nevetni. A nap mint nap gyomorszájon vágó igazságtalanságok elvesznek minden reményt és hitet azoktól, akik itt még jogállamban bíznak. 

110 milliárd... Hányan lopták ezt el? Mert ha tízezren, még akkor is 11 millió a fejadag. Hihetetlen, hogy ebben az adóhatóságok által orwelli módon kontrollált országban ekkora síbolást nem lehetett észrevenni. Bezzeg a számlaadás nélkül dolgozó magántanárok pár ezer forintja, a karikaturista pitiáner stiklije, vagy az utcai zenészek csörgő garasai rögtön szemet szúrtak a NAV embereinek! 

Úgy tartja a mondás: minél nagyobbat lopsz, annál kevésbé valószínű, hogy megütöd a bokád. Ehhez azonban helyzetbe kellett kerülni, és a cigány önkormányzatoknál betöltött ilyen-olyan pozíciók adták meg ennek a lehetőségét. 

Biztosan olyan rossz ma nálunk cigánynak lenni?