Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 7., szerda

12.154 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Bővültek a Magyarországon élő nemzetiségek kollektív jogai

Ez egy HTML üzenet. Olvasásához kérjük állítsa be levelezőjében a HTML levelek fogadását!
Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dátum: 2012. március 5. 14:37
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2012-03-05
Az elmúlt szűk két évben több minden történt a magyar jogfejlődésben, mint az azt megelőző húsz esztendőben – jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter egy politikai vitaesten. Heti hírlevelünkben beszámolunk arról is, hogy a kormányhivatalok már születésük évében több tízmilliárdot takarítottak meg, a járások kialakításával pedig a közigazgatás átalakításának egyik legnagyobb, történelmi léptékű lépcsőfokához érkeztünk.
Huszonhatan nyertek az Iskola-háló programban

A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását segítő, modellértékű iskolai és iskolához kapcsolódó innovatív programok támogatására kiírt, 275,5 millió forintos pályázatról döntött a KIM Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága. Az „Iskola-háló” néven is ismert programra 114 érvényes pályázat érkezett be, melyből összesen 26-ot részesített támogatásban az államtitkárság összesen 275 205 599 Ft értékben.

Te légy a hangja!

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) tavaly jelentette be a Gyermekbarát Igazságszolgáltatás 2012. programját, melynek keddi nyitóeseményén a jogszabály módosítási javaslatokról tájékoztatót tartott Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

Történelmi vállalkozás a járási rendszer kialakítása

A közigazgatás átalakításának egyik legnagyobb, történelmi léptékű lépcsőfokához érkeztünk – mondta el Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár a Bács-Kiskun megyei polgármesteri fórumon a járási közigazgatási rendszer kialakításával kapcsolatos feladatokról.

Bővültek a Magyarországon élő nemzetiségek kollektív jogai

Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár február 27-én Belgrádban és Szabadkán folytatott megbeszéléseket a magyarországi nemzetiségeket érintő törvényekről. A szerbiai vezetők megértéssel és kedvezően fogadták a magyarországi nemzetiségek kollektív jogait kibővítő új szabályokat.

Navracsics Tibor: jó megoldás fog születni a fővárosi államigazgatásban

A közigazgatási és igazságügyi miniszter a tárcáját érintő aktuális ügyekről adott interjút kedden, az m1 Ma Reggel című műsorában.

A magyar kormány üdvözli a Sapientia erdélyi magyar egyetem akkreditálását

A magyar kormány nagy örömmel értesült a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) keddi akkreditációjáról – mondta Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár a román kabinet döntése után.

Reagálás az ET emberi jogi biztosának átfogó jelentésére

Pozitív fejleményként utal arra hétfőn közzétett átfogó jelentésében Thomas Hammarberg, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa, hogy Magyarország megszigorította gyülekezési törvényét annak érdekében, hogy az a jogellenes és félelemkeltő felvonulásokat megfelelően szabályozza, szankcionálja. A negatív példák mellett pozitív cselekmények kapcsán is említi Magyarországot a biztos – olvashatjuk a KIM Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának közleményében.

A kormány elfogadta a Kincsem Nemzeti Lovas Programot

A kormány mai ülésén megtárgyalta és elfogadta a Kincsem Nemzeti Lovas Programot, amelyet Horváth László, a Nemzeti Lovas Stratégia elkészítésére és végrehajtásának koordinálására kinevezett miniszterelnöki megbízott készített, több éves, széleskörű szakmai konzultáció alapján.

A kormányhivatalok már a születésük évében több tíz milliárdot takarítottak meg

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) területi államigazgatás fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős helyettes államtitkára, Virág Rudolf előadást tartott a Területi Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Győr-Moson-Sopron megyei polgármesteri fórumán, csütörtökön, Beleden.

A megbízható állam kialakítása a cél

Az elmúlt szűk két évben több minden történt a magyar jogfejlődésben, mint az azt megelőző húsz esztendőben – jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter csütörtökön, a Budapesti Corvinus Egyetem Tárcatükör elnevezésű rendezvényén, melyen Gaudi-Nagy Tamás Jobbikos képviselővel vitázott.

Egyszerűsödtek a civil szférára vonatkozó szabályok

A civil szervezetekre vonatkozó új jogszabályok értelmezéséhez és alkalmazásához nyújtott segítséget a civil szervezetek képviselőinek Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár március 1-jén Budapesten.

Navracsics Tibor: Mindszenty hős volt, nem áldozat

Mindszenty József hős volt, nem áldozat, a demokrácia pedig az egyetlen politikai rendszer, amely lehetővé teszi, hogy értékek mentén éljünk – mondta Navracsics Tibor Veszprémben, a bíboros emlékére rendezett konferencián szombaton.