Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 7., szerda

12.167 - Bevédjék-e az egyház ügynökeit? Fellázadtak Lázár ellen a fideszes képviselők > 2012. március 05., hétfő, 20:33 hvg.hu

 www.nemzetihirhalo.hu *************

Bevédjék-e az egyház ügynökeit? Fellázadtak Lázár ellen a fideszes képviselők 
2012. március 05., hétfő, 20:33 hvg.hu 

A kijelölt napirendtől elrugaszkodva, a fideszes frakcióvezetőt bírálva vették elő a kormánypárti parlamenti képviselők a két héttel ezelőtt a Fidesz és a KDNP többsége által leszavazott ügynöktörvényt a hétfői frakcióülésükön. 

A tanácskozás végén parázs vita alakult ki, ahol több forrásunk szerint az egyik felszólaló azt mondta, a párt sem a saját, sem az egyház soraiban lévő egykori ügynököket vagy titkosszolgálati tartótiszteket nem védelmezheti, a Fidesznek mindenáron fel kell vállalnia a múlttal való szembenézést. 

"Nem emlékszem olyan estre ebben a ciklusban, amikor egy napirenden kívüli témáról lett volna ilyen heves vita. Eddig is voltak vitáink, de mindig egy beterjesztés előtt álló törvényről, és ezeket rendszerint a frakcióvezető hozta elénk" - jellemezte a hétfői konfliktust a hvg.hu-nak egy neve elhallgatását kérő kormánypárti forrás. 

Több forrásból is megerősített információink szerint a fideszes és kereszténydemokrata politikusok a délelőtti frakcióülésen - melynek hivatalos témája a víziközművek és a hulladékgazdálkodásról szóló törvény volt - ismét felhozták a február 20-án leszavazott, LMP által beterjesztett törvénytervezetet. A javaslatot még december elején nyújtotta be az ellenzéki párt azóta lemondott frakcióvezetője. Az LMP a törvénnyel teljes egészében megismerhetővé akarta tenni az 1989 előtt készült állambiztonsági aktákat. 
(...)