Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 8., csütörtök

12.175 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > A MÁV Zrt. előszerződést kötött a Resti Zrt. többségi tulajdonrészeinek megvásárlására

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 

Dátum: 2012. március 8. 16:13
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-03-08
Parlament előtt a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényjavaslat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által az Országgyűlés elé benyújtott személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényjavaslat szabályozási oldalról alapozza meg a közösségi közlekedés megújítását. Az egységes jogszabály fő beavatkozásai területei a szakmai közmegegyezésben hosszú ideje elfogadott irányokhoz illeszkednek.

Nyáron Magyarországra látogat a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) Kormányzó Tanácsa (KT) 2012. március 5-8. között tartja soros ülésszakát. A bécsi székhelyű szervezet politikai döntéshozó testületének jelenleg Magyarország is tagja. A magyar küldöttséget Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára kormányzói minőségben képviseli.

Vietnami atomenergetikai szakemberek továbbképzése Magyarországon

Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár fogadta a vietnami Oktatási és Szakképzési Minisztérium Tran Quang Quy tudományért, technológiáért és környezetvédelemért felelős miniszterhelyettes által vezetett küldöttségét 2012. március 6-án, Budapesten. A látogatás célja a két ország közötti szakképzési együttműködési lehetőségek felmérése volt az atomenergetika területén.

A MÁV Zrt. előszerződést kötött a Resti Zrt. többségi tulajdonrészeinek megvásárlására

A MÁV Zrt. és a Resti Zrt. többségi tulajdonosai: a Lázár és Fiai Kft., a Resdan Invest Kft., valamint a Kiron Invest Kft. a mai napon előszerződést kötöttek, amelynek értelmében a Resti Zrt. 85,58%-os részvénycsomagja a MÁV Zrt. számára kerül értékesítésre, így a MÁV Zrt. meghatározó állomási területei mentesülnek a megörökölt haszonélvezeti szerződéstől, így azok fejleszthetővé és hasznosíthatóvá válnak. A megállapodás nyomán megindulhat az üzletrészek részletes vagyonértékelése, majd erre alapozva a tranzakció lezárása.

Módosuló európai szabályozás az állami támogatások terén

Az állami támogatásokra vonatkozó európai szabályozás korszerűsítésével foglalkozó stratégiai tanácskozáson vett részt Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára 2012. március 6-án, Brüsszelben.

Népszerű a MÁV 20 várost érintő Beszállítói Roadshow-ja

A MÁV Csoport által 2011 decemberében elindított országos MÁV Beszállítói Roadshow célja, hogy a kis- és középvállalkozások minél nagyobb arányban vegyenek részt a vasúttársaság beszerzési eljárásaiban. Ennek hozadékaként több szegmensben alakulhat ki élénk verseny, ami megtakarítást eredményez a MÁV Zrt. és hatékonyságjavulást a beszállítók számára. 
A roadshow eddigi állomásain összesen 250 fő vett részt; a partnerség iránt a legtöbben Szegeden és Győrben érdeklődtek. A MÁV Beszállítói Hírlevélre feliratkozott vállalkozások száma az elmúlt év során megduplázódott.