Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 9., péntek

12.187 - Belügyminisztérium > Köztestületté alakult az Országos Polgárőr Szövetség

Feladó: Belügyminisztérium
Dátum: 2012. március 9. 10:31
Tárgy: A BM hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Belügyminisztérium hírlevele 2012-03-09
Fegyverkereskedelemről, Schengenről és a menekültügyről tárgyaltak Brüsszelben

Az illegális fegyverkereskedelem elleni küzdelem fokozásáról döntött brüsszeli ülésén az uniós országok belügyminiszteri tanácsa.

Húszéves a Közép-európai Rendőrakadémia

A magyar-osztrák kezdeményezésen alapuló Közép-európai Rendőrakadémia (KERA) fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelték hétfőn este Bécsben Pintér Sándor magyar és Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter részvételével.

Felkai László átadta a 2012. évi Szabó András-érmeket

Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára a Belügyi Tudományos Tanács (BTT) ünnepi ülésén átadta a Szabó András-érmeket.

Pintér Sándor csapatzászlót adományozott az NBSZ-nek

Az eredményes szolgálati tevékenység elismeréséül Pintér Sándor belügyminiszter csapatzászlót adományozott a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) állománya részére.

Köztestületté alakult az Országos Polgárőr Szövetség

A kormány célja továbbra is a közbiztonság javítása, amelyhez a polgárőrség a rendőrség mellett kiemelten hozzájárul - nyomatékosította Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) köztestületté alakuló, alapító közgyűlésén.

Társadalmi egyeztetés
Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv gazdasági rendszerének átalakításával összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló BM rendelet tervezete