Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 10., szombat

12.207 - (Hungarian-Lobby,75) E heti akcióink visszhangjáról

From: <Liptakbela@aol.com>

Date: 2012. március 10.
Subject: (Hungarian-Lobby,75) E heti akcióink visszhangjáról
To: Kutasi József Antal


Március 10, 2012, Stamford

 

Kedves Kollégák!

 

Azok közül a lobbi társaink közül, akik már elküldék e heti akcióleveleiket a címzetteknek, szokatlanúl sokan nekem is küldtek másolatot. Mivel a levélmásolatok között többet tanulságosnak találtam, ezért, szokásomtól eltérően, pár sort írok azokról:


ÜGYNÖKTÖRVÉNY: A leveleknek cca. fele nem értett egyet az én véleményemmel (öntsünk tiszta vizet a pohárba!) és a FIDESZ jelenlegi álláspontját támogatta, kifejtve, hogy most, 20 év után már késő, most már csak további feszültséget szülne az amúgyis polarizált társadalomban, ha nyilvánosságra hoznák a besúgók neveit.

 

ADATOK A GAZDASÁGRÓL: A Statisztikai Hivatalnak elnökének küldött levelek másolataiból azt vontam le, hogy szükséges ez az akciónk, mert a levelek (pártállás szerint) szögesen ellenkező, gyakran hibás adatokat soroltak fel, nem nevezték meg az adatok forrását és sokan szelektíven használták azokat. Ezért úgy gondolom, hogy a társadalom felvilágosítása megbízható adatokkal hasznos lenne. Különben a jelen és jövő gazdasági folyamatait illetően én az egyik tárgyilagos analízisnek a Hungarian National Review-ben megjelent alábbi cikket tartom:

 

http://hungarianreview.com/article/non_conventional_economic

 

MAGYAR TALÁLMÁNYOK: A magyar találmányok minőségének elbírálására az MTA bevonását javasló akciót többen félreértették: A két példával, azt kivántam igazolni, hogy az átlag szabadalmi iroda laikus tagjainak mennyire egyformának tűnhet egy szélhámosság és egy valódi találmányt ismertető videó és ezért (a magyar találmányok nemzetközi tekintélyének védelmére) szükséges, hogy ezeket olyan hiteles szinvonalon bírálják el és szűrjék meg, mint az MTA.

 

USA KONGRESSZUSI DELEGÁCIÓ: A jelentést illetően egyenlőre még nincs se megköszönni, se tiltakozni való. Beszéltem a State Department egyik Assistant Secretary-jéval és úgy tűnik, hogy a jelentés még el sem készült és azt sem tudjuk, hogy pártállás vagy bármi más alapon megoszlik-e majd kisebbségi és többségi véleményekre. Ezért, ha/amikor megtudjuk, hogy kik álltak mellénk, akkor majd javaslom, hogy azoknak küldjünk köszönő leveleket.

 

JHU-SAIS SZEREPE: Itt egységesek voltak a vélemények: Vitatták azok, hogy Gáti Károly tanár úr mindenkinek 24 órán belül válaszol leveleikre és sajnálták, hogy ő elhatárolódott levélváltásunk nyilvánosságra hozásától, mely többek szerint szolgálta volna egymás jobb megértését és így a „két tábor” közeledést, tehát a magyar érdeket.

 

Szép hétvégét kivánva, Lipták Béla