Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 10., szombat

12.206 - Soros pénzeli a TASZ-t + Videó

www.nemzetihirhalo.hu *************

Soros pénzeli a TASZ-t + Videó 
Hír TV - MNO 
2012. március 09., péntek 21:20 

Soros György, a budapesti születésű tőzsdespekuláns, illetve a hozzá köthető alapítványok a kiemelt támogatói a TASZ-nak, a Társaság a Szabadságjogokért elnevezésű jogvédő szervezetnek - tudta meg a Célpont. 

A Hír TV oknyomozó műsora kiderítette azt is, hogy a szponzorok között Soros György mellett Jaksity György brókerháza, valamint Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség korábbi elnöke is szerepel. A listán megtalálható annak a Virág Attilának az egyik érdekeltsége is, aki a Tocsik-ügy idején az ÁPV Rt. igazgatóságában dolgozott az SZDSZ delegáltjaként. 

A gyöngyöspatai szegregáció ügyét felkaroló jogvédők azt állítják: pártoktól, politikai ideológiáktól és gazdasági érdekköröktől "függetlenül" dolgoznak. Azzal kapcsolatban azonban nem adtak felvilágosítást, hogy ki és milyen mértékben támogatja őket. 

Ismert, a TASZ a Hír TV két műsorát is manipulációval vádolta meg, amiért bemutatta, hogy nincs szegregáció a gyöngyöspatai általános iskolában. A szerkesztők saját szemükkel győződtek meg erről, a TASZ szerint azonban egy tudósítónak nem kell mérlegelnie, hogy mi az igazság. Ezt követően a Hír TV rágalmazás miatt feljelentette a jogvédő szervezetet. (A Keresztmetszet szóban forgó adását itt tekintheti meg.)