Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. június 22., szombat

17.232 - Tharan Marianne > Illés György: Mielőtt valaki propagandát terjeszt, legyen olyan kedves és ellenőrizze le a hírt.


Feladó: Tharan Marianne
Dátum: 2013. június 22. 15:23
Tárgy: A gengszterváltás óta most a legszegényebb a magyar
Címzett: Illés György 


Kedves Illés úr,

Ahogy mondják, könnyű a sivatagban aszkétának lenni, próbálja meg valaki a kuplerájban.
Vagyis: könnyű a kibicnek, könnyű a nézőtérről beszólogatni, az ítélje meg a dolgokat, aki itt él, nem a nyugati jómódban.
Azon magyarok közül, akik az általános iskolát vagy azt sem végezték el, 40 % él szegénységben, - ugye, tudja, kik nem végeztek általános iskolát? Egyébként analfabéták hol szoktak a leggazdagabbak lenni?
A vizsgálat 2010-2012 időszakra becsült árindex 115,9%-os és az 4 százalékos reálcsökkenést jelent - nem lóg itt ki a lóláb? Miért a 10-12 közötti időszakot vizsgálják? És így tovább…
Mielőtt valaki propagandát terjeszt, legyen olyan kedves és ellenőrizze le a hírt. Így lehet az embereket ugyanis megtéveszteni.
Kérem, tegye meg most. Én megtettem, és ott ez áll: Nincs ilyen hír.
A többit kérdezze meg a főijesztgetőtő, a Nemzeti Hírhálótól!
Üdv.
Tharan Mariannekönnyű


From: Illés György
Sent: Friday, June 21, 2013 12:31 AM
To: Árgyelán János; Árpád Vaik/Horváth J.; B. Nagy Ottó; Bàcsy Györgyi; Bácsy Jordan Schwartz; Bangó Jenö; Barna Tomka; Beregszàszi Judit; Csernus Ildikó; Cseszneki Zoltán; Dakai Zsuzsanna; Dàn Ádàm; Dàvid Rozàlia; Debreczeni Emilia; Dr Kàllay Oszkàr; Éva Lisztes; G.Gyula; Galambos Istvàn; Ida Piros; Katafay Tamàs; Klement Nàndor; Kovàcs Béla; Kovàcs Jóska; Krivànszki Miklos; Kutasi József; Magyar Élet; Manyi-Huba; Màtyàs az igazsàgos; Molnàr Lajos; MVSz-Vallónia; Nàdasdi Istvàn; Nagy Ernö; Nagy Lajos; Oszkàr dr Kàllay; Pünkösdi Jutka; Reidelbach Karcsi és Mària; Sass Ferenc; Sass Pista bàcsi; Sebök Ferenc; Szakolczay Cecilia; Szakolczay Cecilia; Tharan Marianne; Tharan Marianne; Tököly Csaba; Tóth Aladàr; Toth Szilvi; Vàrkonyi Zsolt
Subject: A gengszterváltás óta most a legszegényebb a magyar

A gengszterváltás óta most a legszegényebb a magyar 
2013-06-20 07:28:41 fovarosi-hirhatar.hu

A második világháború óta nem volt ennyi szegény ember, 2009 és 2012 között jelentősen nőttek a jövedelmi egyenlőtlenségek. Az egy főre jutó jövedelmek legfelső és legalsó jövedelmi decilisei közötti ráta 7,2-ről 9,0-ra emelkedett. A magyar népesség 46,6 %-a él szegénységben és társadalmi kirekesztettségben az EU által definiált mutatószám szerint!

Tavaly a teljes népességen belül 17 % volt azok aránya, akiknek háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem nem haladta meg a havi 66 ezer forintot. Ez a legnagyobb mértékben a jövedelem eloszlás alját érintette: a legalsó tized részesedése az összes jövedelemből 3,1%-ról 2,5%-ra csökkent. A legfelső decilis aránya viszont növekedett.

A jövedelemelosztást jellemző valamennyi mutató (beleértve az ún. Gini-együtthatót) statisztikai értelemben szignifikáns növekedést mutat. Az alsó és felső jövedelmi tizedben élők jövedelme közötti különbség több, mint kilencszeres. A felső három jövedelmi tizedben élők összes jövedelme négyszer akkora, mint az alsó három jövedelmi tizedben élők összes jövedelme. A felső jövedelmi tizedben élő egymillió ember jövedelme több, mint az alsó négy jövedelmi tizedben élő négymillió ember teljes jövedelme. Az alsó jövedelmi tizedben élők jövedelme a 2007-es válság előtti utolsó év 24205 Ft/fő/hó-ról, 21820 Ft/fő/hó-ra csökkent (az infláció 5 év távlatában kb. 24%)! A felső jövedelmi tizedben élők jövedelme a 2007-es 163.955 Ft/fő/hó-ról, 2012-ben 196.625 Ft/fő/hó-ra növekedett!

Erősödtek a rendszerváltást követő időszak nagyobb részében is megfigyelt tendenciák:
- a társadalom szegmentálódása,
- a szegénységben és kirekesztettségben élők társadalmi demográfiai profiljának élesebbé válása
- a szegénység és társadalmi kirekesztettség generációk közötti újratermelődése.

A jóléti ellátásokban bekövetkezett változások erősítették ezeket a folyamatokat. Az intézkedések a sérülékeny társadalmi csoportokat érintették negatívan. Ez látszik a készpénzes transzferek szegénységcsökkentő potenciáljának visszaesésében. Valamint az érintett társadalmi csoportok relatív szegénységi kockázatának átlagosnál jelentősebb mértékű növekedésében.

Igazán jómódúnak csak 752 ezer fő tekinthető (9%-a társadalomnak), akik a mediánjövedelem kétszeresénél több jövedelemmel rendelkeznek havonta, fejenként.

A fiatalok különösen veszélyeztettek: a 17 éven alattiak körében a szegénység 26%, a 18-24 évesek közt 23 %. A szegények 28 %-a gyerek, és 42%-uk 25 év alatti. Az idősek valamivel jobban élnek: a 65 év felettiek szegénységi kockázata mindössze 8 százalékos.

Azon magyarok közül, akik az általános iskolát vagy azt sem végezték el, 40 % él szegénységben, ugyanez a diplomások közt csupán 2 %-os. Azokban a háztartásokban, ahol a háztartásfő roma, jóval magasabb a szegénységi kockázat, körükben a 2009-ben mért 70 %-os szegénységi ráta maradt 2012-re is. 2012-ben a szegénységben élők 34 % roma. Ebből következik, hogy a szegények 2/3-a nem roma.

A három- és többgyerekes családok is, 41 %-a él szegénységben. A gyereküket egyedül nevelők 30 %-a szegény. A magyar háztartások 2012-ben havonta átlagosan 152 096 forintot költöttek, mely 75 141 forintnyi egy főre jutó fogyasztást jelentett.

A vizsgálat 2010-2012 időszakra becsült árindex 115,9%-os és az 4 százalékos reálcsökkenést jelent. Csakúgy, mint a korábbi években a háztartás létszáma és fogyasztása között negatív az összefüggés, azaz minél kisebb a háztartás, annál magasabb a fogyasztás szintje. A legmagasabb fogyasztási szintet a legmagasabb jövedelmi ötödébe tartozó, diplomás és szellemi munkát végző illetve vállalkozóként dolgozó háztartásfővel rendelkező háztartások érik el. Ezzel szemben a legalacsonyabb fogyasztási szintet az alacsonyan képzett (érettségi alatti végzettségű) illetve inaktív háztartásfővel rendelkező, legalacsonyabb jövedelmi ötödbe tartozó, legalább négyfős háztartások körében találtunk.

Az élelmiszerfogyasztás összes fogyasztáson belüli aránya szoros összefüggésben áll a háztartás gazdasági-társadalmihelyzetével: A magasabb életszínvonalon élő háztartások saját büdzséjükön belül kisebb arányban költenek élelmiszerre, mint az alacsonyabb státuszúak.

Az elmúlt szűk évtizedben folyamatosan nőtt a lakásfenntartással kapcsolatos kiadások aránya: - 2005-ben ez a tétel a háztartások kiadásainak 23%-át tették ki, - 2012-ben ez az arány már a kiadások 34%-át.

Valamennyi társadalmi-demográfiai tényező összefüggést mutat e kiadási aránnyal:
- a fiatalabbak,
- a magasabb iskolai végzettségűek,
- a szellemi, önálló illetve vezetői munkát végzők,
- a városokban illetve községekben élők és a
- három főnél nagyobb háztartások az átlagosnál kevesebbet költenek lakásfenntartásra.

A rendszerváltás óta most a legszegényebb a magyar! 
Itt található: Kutasi József Antal:
www.jozsef-kutasi.de
http://kutasi.blogspot.com
http://h.kutasi.eu/polhirfut.pdf
http://jozsef-kutasi.de/blogger/polhirfut_cel.pdf
http://kutasi.blogspot.de/p/tartalomjegyzek.html
https://www.facebook.com/kutasi.jozsef.antal.blog https://plus.google.com/photos/116669017447106737214/albums
https://www.google.hu/search?q=Kutasi+J%C3%B3zsef+Antal&oq=Kutasi+J%C3%B3zsef+Antal&aqs=chrome.0.57j60j65l2j62l2.15070j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8
https://www.google.de/search?q=kutasi+j%C3%B3zsef&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zJufUKynE5P34QSr3IHAAw&ved=0CDsQsAQ&biw=1920&bih=955


ERRE A CÍMRE: <jozsef@kutasi.eu> KÉREM A FELIRATKOZÁST, AZ ÜZENETEKET, ÉS AZ ANYAGOKAT A KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR - oldalára!