Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. június 26., szerda

17.259 - Nőket és gyermeket vertek, közben a bankokat védték a rendőrök


Nőket és gyermeket vertek, közben a bankokat védték a rendőrök 
2013-06-25 20:33:13 Alsóörsi Hírhatár 

Rendőri brutalitással fejelte meg a kormány, a Kúria töketlenségét. 
Tudósítás: Domján Tibor, 2013.06.25., Budapest - Fotók: Kálmán Rezsny 


Egy több éve húzódó és több százezer ember sorsát érintő devizahitel ügyben, a legfelsőbb bíróság ismét képtelen volt ítéletet hozni. 
Az elégedetlen tüntetőket megtámadták a rendőrök. 
A pert, az OTP Bank ellen indították a devizahitelesek, melyben a hitelfelvevő a szerződés semmisségének kimondását kérte, mert a bank sem az árfolyamrés, sem pedig az átváltás költségét nem tüntette fel a hitelszerződésben. 
A 2012 februárjában kezdődött pert a Pesti Kerületi Bíróságon, már áprilisban elutasították, másodfokon viszont, a Pesti Központi Törvényszék jogerősen kimondta, hogy a szerződés érvénytelen. A Kúriához ismét az OTP nyújtott be felülvizsgálati kérelmet, melynek ítéletét közel ötszázan várták a Kúria épülete előtt ma délelőtt. 


A Koppány Csoport és az Otthonvédelmi Tanács több szervezete, igen komoly létszámban képviseltette magát, de számos, az otthonvédőktől független civil aktivista is jelen volt helyszínen, ahol becslések szerint megközelítették az ötszázas létszámot. 
A Kúria, a felek felszólalása után, talán éppen saját függetlenségének teljes hiányára célozva, no és persze a politikai utasítást pedig, közel egy órás tanácskozási szünetnek álcázva, július 4-ére halasztotta a döntést. 
A döntést, melyet a PSZÁF (valamelyik állami maffiainézmény által egyszer már csúnyán fejbekólintott) elnöke, Szász Károly igyekezett nyilatkozatával hivatalból is befolyásolni, természetesen a bankok számára kedvező módon. 


A precedens ítéletre váró, ás egyébként Magyarország működő immunrendszerét jelképező (illetve majdnem összegző is egyben) demonstrálók körében, értelemszerű felháborodást váltott ki, hogy az állam ismét csak az időt akarja húzni, noha éppen az ország kirabolt polgárai nyerhetnének végre egy igazságos és jogszerű ítélettel. Valójában egyenlőre nem is többet, mint némi levegőt. 
A kormány azonban, a közpénzmilliárdos marketing kapmányaival ellentétben, valójában megveti a lakosságot, a szegények az elesettek és a bajbajutottak elleni intézkedéseiből pedig egyértelműen a gyűlöletet lehet érzékelni. 
Az otthonvédő demonstrálók, miután a Kúria bejelentette a semmit, spontán elindultak a belváros felé. Néhányan közülük menet közben bevetették, az úgynevezett "véres kézlenyomat a bankkirakaton" performansz több verzióját, ami lemosható festék lévén valójában semmiféle anyagi kárt nem okoz. 


Ellentétben bárhol máshol, a világ szinte összes országában, a magyarországi devizacsaláshoz mérten, ha nem is huszadrangú, de helyi - csetepaték miatt vonulnak utcára az elégedetlen emberek, ott szemeteskukát állítanak a kirakatüvegekbe, üzleteket, autókat és utcákat gyújtanak fel és akár több napra blokkolják a városrész működését, közben akár számos súlyos sérülés sok esetben pedig haláleset történik, és persze borzasztó anyagi károk. 
Nálunk nem! Nálunk éppen arra a tüntető jogvédőre, aki minden idejében elsősorban éppen a jog eszközeivel próbál küzdeni az állami és banki maffiakartell hatalmas erőfölényével szemben, majd ma egy vörös, de lemosható festékcsíkot fúj egy a bankkirakatra, nos arra úgy veti rá magát a rebiszpatkányhorda, mintha minimum most lőtte volna főbe a fiók igazgatóját, vagy éppen Csányi Sándort. 
Az Oktogonnál még több száz fős békés vonulást, pillanatok alatt csatatérré változtatták rebiszék, nyilván nem saját jószántukból, hanem elmebeteg vezetői utasításra, és ez onnan látszott leginkább, hogy sem gyermeket, sem időst sem nőket nem kíméltek, mikor azok megpróbálták az indokolatlan rendőri brutalitással kiemelt Zomborszky Fehér Zsoltot a Devizahitelesek Mentőöve szervezet vezetőjét megvédeni. A jogvédő aktivistát később elő is állították a valamelyik VI. kerületi rendőrőrsön, állapotáról egyelőre nincs információnk. 


Miközben egy-kettő óra tájban, a belváros számos bankja bezárt ijedtében, addig a Zomborszky-t védő demonstrálók közül egy tíz éves gyerekhez is mentőt kellett hívni, mert számos ütést és rúgást gyűjtött be, az információink szerint senkire tekintettel nem lévő, vérszemet kapott brutális rendőridiótáktól, de több más aktivista (főként nő) szenvedett könnyebb sérüléseket. 
Az Alsóörsi Hírhatár információi szerint, az operatív erők szervezték Balogh Béla (Koppány Csoport) és Póka László (Nem adom a házam mozgalom) kiemelését is, a tüntetők azonban a megfelelő helyezkedéssel ezt meg tudták akadályozni. 


Az sem zavarta a rendőröket, hogy jelen esetben számos média, premier plánba vette az akciójukat, mintegy demonstrálva, hogy eltökélten szolgálják a milliárdosokat, legyen az Csányi vagy Pintér Sándor, még ha rövidebb is lesz a románcuk mint gondolnák. 
A demonstrálók, az összecsapás után - ahol információink szerint egyébként már rendőrök is megsérültek - tépetten és fáradtan de tovább vonultak a Margit híd pesti hídfőjénél található Képviselői Irodaház elé, ahol még számos beszéd elhangzott Balog István (a Koppány Csoport alelnöke) moderálásával. 
Néhány TV itt rövid interjúkat is készített, melyek lényege és mondanivalója borítékolhatóan nem fog adásba kerülni, sőt a hírigazgatók eddigi teljesítménye alapján, bizonyára ismét egy túlbiztosított piknik hangulatával találkozunk a hiradókban, egy dunaparti parkból, de az is lehet, hogy megérezték a puskaporszagot a levegőben. 
Délután öt óra tájban, a demonstráció a Vértanúk Teréhez vonult, ami az otthonvédők állandó bázisául szolgál majd, legalább a Kúria , a(z amerikai) függetlenség napján bejelentett döntéséig. 
Az akciók ugyanis folytatódnak! 
Kapcsolódó: 
   Lógni fogtok! - Belvárosi bankoknak mentek neki a tüntetők 
   Teljes havi fizetésüket is elvenné a jobbikosoktól a sértődött Latorcai