Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. június 27., csütörtök

17.281 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Átadták az e-útdíj rendszer ellenőrző járműveit

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2013. június 27. 17:03
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2013-06-27
Államtitkári látogatás a Gönyűi Erőműben

Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár Katona Zoltán, az E.ON Erőművek Kft. ügyvezető igazgatójának meghívására érkezett a Gönyűi Erőműbe, 2013. június 21-én.

Családtámogatások folyósítása egyszerűbben

Az anyasági támogatásra, gyermekgondozási segélyre (GYES-re) vagy más családtámogatási ellátásra jogosult személyek számára fontos, hogy az állami támogatásokat pontosan, a lehető legkevesebb adminisztrációs akadály mellett kapják meg.

Fónagy János: a fűtési szezonig ismét csökken gáz és a villamos energia ára

Legkésőbb a fűtési szezon kezdetéig minimum tíz százalékkal csökken a gáz és a villamos energia ára - jelentette be Fónagy János pénteken Pécsen.

Átadták az e-útdíj rendszer ellenőrző járműveit

Az e-útdíj rendszerben az autópályakezelő 45 új mobil ellenőrző egysége segíti majd a díjköteles úthálózat folyamatos ellenőrzését, a hatósági feladatok támogatását. A jogosulatlan úthasználókkal szembeni fellépés a rendőrség feladata lesz, a szervezet ennek érdekében 50 mobil bírságoló egységet kapott. A járműveket 2013. június 21-én adták át Budapesten. A járműveket Kibédi-Varga Lajos az e-útdíj szóvivője mutatta meg a kormany.hu-nak.

Láthatóság Éjszakája a Hungaroringen

A Közlekedéstudományi Intézet Közlekedésbiztonsági Központja „Láthatóság Éjszakája” címmel minikonferenciát szervezett a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban. A rendezvény a közúti járművek láthatóságát javító eszközök, elsősorban a fényjelző, fényvisszaverő anyagok használatára hívta fel a figyelmet.