Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. április 15., kedd

18.623 - [polgari_hirszemle] NYÍLT LEVÉL GYURCSÁNYHOZ


Feladó: Hirszemle
Dátum: 2014. április 15. 6:00
Tárgy: NYÍLT LEVÉL GYURCSÁNYHOZ
Címzett:

​Kutasi József Antal



​​
NYÍLT LEVÉL GYURCSÁNYHOZ


Ezt a nyílt levélnek felfogható cikket Amerikából kaptuk, de aki írta, pár éve még bennfentes volt, Toller László baráti köréhez tartozott, tudta, mi zajlik a politika boszorkánykonyhájában.

Ez a cikk messze van a "nem elegáns földön fekvő emberbe rúgni" közmondás definíciójától.  Három éve mondom barátaimnak amit itt olvasni fogsz; akkor "rúgtam volna földön fekvő emberbe" ha a választás előtt publikálok.  Ugyanis szerény véleményem szerint Te Öszöd óta egy "földön fekvő ember" vagy.

Ferikém, Te és én Toller Laci társaságában először 2003-ban találkoztunk egy ebéden.  Te hívtál meg.  Akkor még Medgyessy tanácsadója voltál.  Ezt követően még háromszor láttalak; minden esetben Laci társaságában.

Az első ebéd első három percének élménye a mai napig bennem él; egy étteremben találkoztunk a parlamenttől nem messze levő irodaépületben; bejöttél, majd a bemutatkozásod utáni első mondatod így hangzott: "Tudod kié ez az épület ahol most vagyunk?" "Nem" – volt a válaszom. "Az enyém." Ebből ott helyben le tudtam szűrni a fő emberi tulajdonságaidat.
Ferikém, öt másik baráttal, én Laci legbelsőbb köreihez tartoztam. Laci felhívott aznap, mikor Ő, Te és Hiller elhatároztátok Nyugatszenterzsébeten Laci pincéjében, hogy megbuktatjátok Medgyessyt. Az ötlet jó volt; ami nem volt jó, hogy Rád bízták a miniszterelnöki posztot. Mi hatan (mellesleg: Laci azért szeretett minket, mert egyikünk se függött Tőle akár egy forint erejéig sem), sírva könyörögtünk Lacinak, hogy vállalja el.  Az Ő indokára is tisztán emlékszem: "Nézd, én tudom, hogy Gyurcsány nem okos, de én hátulról jobban tudok irányítani, mivel kevesebben lőnek ram.  Gyurcsany azt fogja mindig mondani, amit mi súgunk". Így is lett.  Az ezt követő két évben háromszor ültem Laci kocsijában, amikor fültanúja voltam, ahogy Laci Téged lerámol, mert megint valami marhaságot mondtál előző nap.  A dolog működött.
Láttam egy rövid, mostanában készült videót, amin Te a 2006-os választásokkal dicsekedtél.  Ferikém, Neked ahhoz annyi közöd volt. mint kakasnak a hajnalhoz.  Ott komoly vesztesre álltatok; ha Laci nem találja ki az "országjárást" és nem dolgozik 20 orát egy nap az utolsó 2 hónapban, azt Tőled elvesztettétek volna.

Utána jött Öszöd.

Hogy ott mit mondtál, mindenki tudja.  Hogy az egy jó beszéd lett volna ha az összes "mi"-t kicseréled "az összes kormány 89 ótá"-ra, az teny.  De nem cserélted ki. Neked "Öszöd" másnapján le kellett volna mondanod. Én azt akkor mondtam. Nem tetted. Ha nem láttad mennyire tönkreteszed az MSZP-t, akkor Tollernak volt igaza; Te tehetségtelen vagy. Ha láttad, de az egód nem engedte, akkor a helyzet meg rosszabb. Bárhogyan is, Te az MSZP-nek egy napi szintű negatív reklámot szereztél azzal, hogy a Fidesz mindennap kivonult mikor Te beszéltél (hogy ez a viselkedés helyes volt vagy nem, az egy másik beszélgetés).  Te egyszál egymagad elintézted, hogy Magyarország minden nap emlékeztetve legyen arra: a baloldali miniszterelnök bevallotta, hogy pártja hazudott.  Ferikém, ezzel Te egyedül tetted tönkre a baloldalt. Olyannyira, hogy ez a mai napig kihat.

Aztán jött 2014 április 6.  A baloldal teljes csődjenek két, egymással szorosan összefüggő része van. Az egyik a "vezetők" (ha már annak kell Benneteket nevezni) minősége.  Mert vessünk rá egy gyors pillantást. A baloldal képviselve volt általad (aki pár nappal a választás előtt olyan kifejezéseket használt mint "alamuszi nyuszi". Ferikém, Neked teljesen elment a józan ítélőképességed? Ilyen nyelvezettel Te tényleg komolyan gondoltad, hogy Téged valaki majd komolyan vesz?), Mesterházy által (aki azzal tette magát híressé, hogy úgy tud táncolni mint Michael Jackson, utána pedig mindenfele nyomdafestéket nem tűrő stílusával tűnt ki), és Bajnai által, aki szegény annyira szürke, hogy hozzá képest a "született szürke" Herman van Rompuy egy Winston Churchill.  Gondolom Ti is ereztetek, hogy vékony a csapat, mivel hoztatok "erősítést"; Fodor Gábort, aki már padlóra vitte az SZDSZ-t.

A másik rész az elsőből következett: ez a "briliáns" csapat mindössze hetekkel a választás előtt tudott valami minimális fércművet összehozni, ami mindenre emlékeztetett, csak koalícióra nem.  Azonban "ez" a csapat ennél többre nem volt képes.

Ferikém, én tudom, hogy van néhány ember, aki Téged többnek gondol mint ami vagy (a lista élén Te Magad állsz), de Feri Te egy fordított Midas vagy: amihez hozzányúlsz az megszűnik, leég, elmálik, megbukik, megbüdösödik …gondolom érted mire gondolok. 2006-ban majdnem megbuktatok, Öszöd utáni években padlóra vitted a magyar baloldalt, azzal, hogy még mindig a Magyar politika körül tüsténkedsz, csak összezavarod a helyzetet.

A szomorú politikai realitás, hogy a mindenkori politikai kampánynak sajnos számításba kell venni "A nép az Isten adta nép" szellemi kapacitását is. Mivel én már az USA-ban élek, had mondjak Neked egy példát, csak hogy lásd mire gondolok "összezavarod" alatt: a mostani republikánus part első számú jelöltje Jeb Bush. Jeb Bush nem volt egy "fordított Midas", Ő nyolc évig nagyon sikeresen kormányozta Florida államot.  Emellett azonban a "Bush" névnek olyan csengése van, hogy teljesen kizárt, hogy Jeb Bush képes legyen megverni bármelyik demokrata jelöltet 2016-ben. Csak remélem, hogy több esze lesz annál, hogy induljon.

Nálatok a csapatban az egyetlen koponya Bokros volt, azonban a "Nép" szerepe itt is játszik. Garantálom Neked, hogy 100 emberből aki átkozza a "Bokros Csomagot", 98-nak fogalma sincs, mi volt a Bokros Csomag. De átkozza, mert ezt hallotta. Pedig Bokros Lajos egy zseni (és nem egy fordított Midas). A Te neved míg a világ világ, össze lesz kötve Öszöddel, ennélfogva bármilyen részvételed a magyar politikai életben káros. Neked nemcsak a magyar politikából, de szerintem Magyarországról is el kellene tűnni pár évre. Míg a kedélyek meg nem nyugszanak.

Oláh László