Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. április 29., kedd

18.729 - ​A holokauszt áldozataira emlékeztek vasárnap Budapesten: délelőtt konferenciát rendeztek az antiszemitizmus európai és magyarországi jelenlétéről,...


Feladó: Nemzeti Hirhalo
Dátum: 2014. április 29. 9:49
Tárgy: Bűnösök vagyunk, és azok is maradunk
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

​​Bűnösök vagyunk, és azok is maradunk
2014, április 27 - 21:07 MTI - alfahir.hu

​​
A holokauszt áldozataira emlékeztek vasárnap Budapesten: délelőtt konferenciát rendeztek az antiszemitizmus európai és magyarországi jelenlétéről, délután pedig az Élet menete résztvevői az Erzsébet híd pesti hídfőjétől a Keleti pályaudvarhoz vonultak. A Terror Háza Múzeumnál Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Schmidt Mária főigazgató emlékezett a magyarországi holokauszt 70. évfordulójára.

A felvonulás alatt a Szabad sajtó úttól a Kossuth Lajos utcán, a Rákóczi úton át a Keleti pályaudvarig atrocitás sehol sem történt, senki nem provokálta vagy szidalmazta a vonulókat. A menet kevéssel délután öt óra után érkezett meg a Keleti pályaudvarhoz.


Bűnösök vagyunk

A Keleti pályaudvar parkolójában óriás kivetítőket és nagyméretű színpadot állítottak. Simon Peresz, a napjainkban is fegyverrel gyarmatosító Izrael elnöke videoüzenetében azt mondta, a holokauszt fájdalma felejthetetlen, és nem is szabad elfelejtenünk, ezért leckeként kell felhasználnunk a fiatalabb generációk számára, hogy óvakodjanak beengedni az antiszemitizmust, a gyűlöletet, a rasszizmust az életükbe. Kiemelte: Magyarország történelmében igen sok dicső momentum van, de "a soá eseményei még mindig szégyenként szennyezik be".


Douglas Davidson, az Egyesült Államok külügyminisztériumának antiszemitizmus- és holokausztügyekkel foglalkozó különmegbízott nagykövete arról beszélt, hogy "bizonyosan fájdalmas a magyaroknak bevallani, hogy a nácik nem egyedül hajtották végre ezeket a deportálásokat", hanem "helyi segítséget vettek igénybe rémtetteik végrehajtásához".

Reményét fejezte ki, hogy amikor a magyar kormány új kerettantervet dolgoz ki, illetve emlékműveket és emlékhelyeket épít a 70 évvel ezelőtti eseményeknek, emlékezni fog arra, hogy a holokauszt "azért történt meg, mert személyek és kormányok törvényesítették és aktívan részt vettek a bizonyos csoportok elleni diszkriminációban".

Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete a megemlékezés során az MTI-nek azt mondta, Izraelben kiemelten figyelnek a magyarországi holokauszt megemlékezésekre a 70. évfordulón. Továbbá a nagykövet azt is bebizonyította, hogy valódi tudásanyag nélkül, előítéletekre alapozva végzi munkáját, hiszen álláspontja szerint -amely egyezik az "izraeli állásponttal"- a Jobbiknak "neonáci programja van" (keressen neonáci részleteket, ide kattintva!).

Pofavízit

Az Élet menetén részt vett mások mellett Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Rogán Antal, aki a most záruló ciklusban a Fidesz parlamenti frakcióvezetője volt, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Szanyi Tibor az MSZP EP-képviselőjelöltje, Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, Schiffer András és Szél Bernadett, az LMP társelnökei, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Vadai Ágnes, a DK alelnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, illetve Mécs Imre volt liberális és szocialista képviselő.




Vonat indult Auschwitzba

Egy 600 fős magyar delegáció a rendezvény után vonattal indult Auschwitzba. Csatlakozik hozzájuk a Phiren Amenca (Járj velünk) nemzetközi ifjúsági szervezet koordinálásában 30 cigány középiskolás is.


A délelőtti nemzetközi konferencián a felszólalók azt hangoztatták: minden antiszemita demonstráció és megmozdulás ellen fel kell lépni, a nyugati társadalmaknak együtt, összefogva kell leküzdeniük az antiszemitizmust, amely a legrégebbi és legkitartóbb gyűlöletforma.


Eközben a tel-avivi egyetem vasárnap, az izraeli holokauszt-emléknap előestéjén kiadott jelentésében azt írta, tavaly világszerte csökkent az erőszakos antiszemita támadások száma, de Európában egyre elterjedtebb az antiszemitizmus. A legtöbb, szám szerint 116 támadás a Franciaországban élő zsidókat érte. Kilencvenötöt rögzítettek Nagy-Britanniában, tizeneggyel többet, mint 2012-ben. Szintén emelkedett ez a szám Kanadában, Németországban, Ukrajnában, Oroszországban és Magyarországon, ahol tavaly tizennégy "támadást" -azaz falfirkákat- regisztráltak.
Fotók: BB

Kapcsolódó:
   "Ez a háború minden időkre be fogja fejezni a harcunkat a gójok ellen"
   Élősködők menete: Izraelben is aggódnak a Jobbik előretörése miatt, mert a pártnak "neonáci programja van"
   Őrjöngés a Mazsihiszben - hatalmas rés a cionfalon
   A Fidesz ismét a szocionistáknak adta a nemzetbiztonsági bizottságot (videóval)
   Simon-ügy után a Fidesz az MSZP-t támogatta



Utána

ÍME, a sémi-judeo-monoteizmus képmutató keresztény hajtása, amely megalapozta a judaizmus karriertörténetét és ideológiai diadalútját olyan ősi etno-szociokultúrák felett, amelyeknek eredetileg volt saját teremtéstörténete, legendáriuma és a természettel, az isteni harmónia legfőbb bizonyítékával alázatos viszonyban állt. Azt sem reklámozzák, hogy a szentté avatás előtt egy gigantikus méretű Jézus szobor hatalmas robajjal lehanyatlott és rázuhant a körülötte imádkozó hívekre és egy mozgáskorlátozott a helyszínen a halálát lelte. TALÁN EZ VALAMI JEL VOLT! "Hagyjátok abba a hívságot és a képmutatást" Amiről hallgatnak: 
http://www.spiegel.de/panorama/italiener-wird-vom-kreuz-erschlagen-a-966140.html
(Bodó K. Attila)

Róma - Viva Wojtyla!