Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. április 22., kedd

18.679 - ​Emberi Erőforrások Minisztériuma 16. heti hírlevele

Ez egy HTML üzenet. Olvasásához kérjük állítsa be levelezőjében a HTML levelek fogadását!


Feladó:
​​
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dátum: 2014. április 22. 17:45
Tárgy: Az EMMI 16. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 16. heti hírlevele 2014-04-22
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 16. heti hírlevele
Kampány indul kapcsolati erőszak ellen

Az első Facebook-poszt megosztásával vette kezdetét az Ökumenikus Segélyszervezet (ÖS) kapcsolati erőszak elleni figyelemfelhívó kampánya csütörtökön. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával megvalósuló kezdeményezést Balog Zoltán miniszter és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója indította el a budapesti sajtótájékoztatón.
A kormányzat versenyhelyzetet teremtett az etika és a hittanoktatás között

A kormányzat versenyhelyzetet teremtett az etika és a hittanoktatás között azzal, hogy tavaly szeptembertől a diákok felmenő rendszerben kötelezően választhatnak közülük - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Protestáns tavasz 2014 rendezvénysorozat április 15-i beszélgetésén Budapesten.
Idén is kapnak állami támogatást az önkormányzati fenntartású múzeumok
Több mint 150 millió forintos kiegészítő támogatást nyújt az Emberi Erőforrások Minisztériuma 19 települési önkormányzat számára a fenntartásukban lévő múzeumok működtetéséhez.
Elbúcsúztatták Szabó Gyula színművészt
Családja, pályatársai, barátai, tanítványai és tisztelői április 16-án kísérték utolsó útjára Szabó Gyulát, a nemzet színészét. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színészt, érdemes és kiváló művészt a Farkasréti temető művészparcellájában helyezték örök nyugalomra.
Több mint 160 ezer látogató a Kultúrházak Éjjel-nappal rendezvénysorozaton
A Kultúrházak éjjel-nappal idei rendezvénysorozatához csatakozott 420 művelődési ház több mint 1200 programján országszerte 160 ezren vettek részt február 28. és március 2. között – közölte Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár a rendezvény pályázatainak szerdai budapesti díjátadóján.
Bicikliváros a Néprajzi Múzeumban

A budapesti és a szabadkai kerékpározás történetét mutatja be a Bicikliváros című kiállítás, amelyet Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára nyitott meg a Néprajzi Múzeumban 2014. április 14-én.
Állami művészeti ösztöndíjakat adtak át

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára hétfőn a Műcsarnokban adta át a Derkovits Gyula képzőművészeti, Kállai Ernő művészettörténészi és műkritikusi, Kozma Lajos iparművészeti, Pécsi József fotóművészeti, valamint a Moholy-Nagy formatervezési ösztöndíjak díszokleveleit a pályázó alkotók közül megjelenteknek.