Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. április 17., csütörtök

18.637 - Magyarország Kormányának Hírlevele > ​2014. április 16. 21:17


Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum:
​​
2014. április 16. 21:17
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2014-04-16
A választók igent mondtak az új gazdaságpolitikára (+ videó)

Az országgyűlési választáson az emberek igent mondtak az új gazdaságpolitikára, amelynek célja egy munkaalapú, nem pedig "spekulációalapú" gazdaság felépítése - értékelte a tíz nappal ezelőtti választást Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének záróünnepségén.

A visegrádi négyek, valamint Románia és Bulgária összehangolják fejlesztési stratégiájukat (+ videó)

A visegrádi országok (V4), valamint a kezdeményezéshez csatlakozó Románia és Bulgária közös területfejlesztési stratégiája jó kiindulási pontot jelent ahhoz, hogy az Európai Unió 2014-20-as időszakában az érintett országok ez alapján együttműködve fejlesszék a térséget, és hogy az EU-nál hatékonyan képviseljék a közös érdekeiket - egyebek közt ezt állapították meg a hat ország területfejlesztési minisztereinek keddi budapesti tanácskozásán résztvevők.

Az Eximbank megállapodása újabb lendületet ad a magyar exportnak Fehéroroszországba (+ videó)

Az Eximbank megállapodása újabb lendületet ad a magyar exportnak Fehéroroszországba - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán a Parlament épületében abból az alkalomból, hogy 10 millió dolláros bankközi vevő-hitelkeretről írt alá megállapodást a fehérorosz fejlesztési bank és a magyar Eximbank.

A nap képe (+ videó)

A gazdaságnak arra van szüksége, hogy a megtermelt jövedelmet a hazai körforgásban tartsuk, a pénz a termelői láncban hasznosuljon, eljusson a termelőkhöz, őstermelőkhöz - mondta Varga Mihály az óbudai Kolosy téri őstermelői piac megnyitásán. Fotó: NGM.