Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. április 18., péntek

18.646 - Magyarország Kormányának Hírlevele


Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2014. április 17. 19:15
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának Hírlevele 2014-04-17
Kampány indul a kapcsolati erőszak ellen (+videó)

Az első Facebook-poszt megosztásával vette kezdetét az Ökumenikus Segélyszervezet (ÖS) kapcsolati erőszak elleni figyelemfelhívó kampánya csütörtökön. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával megvalósuló kezdeményezést Balog Zoltán miniszter és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója indította el a budapesti sajtótájékoztatón.

Húsvétkor is fogyasszunk hazai élelmiszert (+videó)

Válasszunk szezonális magyar termékeket, készítsük húsvéti ünnepi ételeinket kiváló ízű zöldségek felhasználásával, ezzel is segítsük a magyar termelőket, védjük családunk egészségét a biztonságos, magyar termékekkel – fogalmazott Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár egy pestkörnyéki üzletláncban, ahol a magyar termékeket népszerűsítette.

Átadták az első kiváló minőségű sertéshús védjegyeket

Négy hazai sertéstenyésztő, illetve húsfeldolgozó gazdaság kapta meg elsőként a kiváló minőségű sertéshús védjegyet: a használatáról szóló tanúsítványt csütörtökön Derecskén adta át Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke.

Kölcsönösen hasznos a cseh és a magyar hadsereg tapasztalatcseréje

Közös úton halad Csehország és Magyarország, ezért a hadseregek közötti együttműködés és tapasztalatcsere mindkét fél számára egyaránt fontos - állapította meg a két ország hadseregének vezérkari főnöke, Petr Pavel és dr. Benkő Tibor a szerdai, prágai tárgyalások után megtartott sajtóértekezleten.



További hírek



--