Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 5., hétfő

21.607 - A Magyarok Világszövetsége Elnökségének Nyilatkozata 2004. december 5. tizedik évfordulóján

Feladó: MVSZ Sajtószolgálat <sajtoszolgalat@mvsz.hu>
Dátum: 2016. december 4. 20:55
Tárgy: December 5. - A Magyarok Világszövetsége Napja - az MVSZ Elnöksége, Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Kövér László nyilatkozata
Címzett: Kutasi József Antal


Két évvel ezelőtt, 2004. december 5. tizedik  évfordulóján a  Magyarok Világszövetségének Elnöksége 19/2014. (XII. 6.) számú határozatával december 5-ét a Magyarok Világszövetsége és a Magyar Nemzet Oszthatatlansága Napjának nyilvánította. Sajtószolgálatunk az MVSZ Napjáról az Elnökség határozatának, valamint Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes valamint Kövér László, az Országgyűlés elnöke december 5-re vonatkozó nyilatkozatának közzétételével emlékezik meg.  
A Magyarok Világszövetsége Elnökségének Nyilatkozata 2004. december 5. tizedik évfordulóján
1. A 2004. december 5-i népszavazás a 2. világháborút követően a trianoni-párizsi nemzetgyilkossági kísérlet felszámolásának sorskérdése először törte át a világhatalom által uralt közbeszéd falát.

2.  A népszavazást kezdeményező Magyarok Világszövetségének a pártok által a kampányból való kirekesztése és a leleplezett, de eltusolt masszív szavazatszámlálási csalások ellenére a nemzeti újraegyesülés akarata többséget kapott, győztek az IGEN-ek.

3. Erre támaszkodva az Országgyűlés törvényerőre emelte a magyarság oszthatatlanságának állampolgári jogon való demokratikus kinyilvánítását.
Mindezekre tekintettel az Elnökség december 5-ét a
Magyarok Világszövetsége és a Magyar Nemzet Oszthatatlansága Napjának
nyilvánítja.

2016. szeptember 12-i parlamenti válasz-felszólalásában a kormánypártok által ritkán hangoztatott alapigazságot mondott ki, és aratott nagy tapsot Orbán Viktor miniszterelnök: a 2004. december 5-én az IGEN-ek győzelmével végződött népszavazás nélkül nem született volna meg 2010-ben a magyar állampolgárságot a külhoni magyarok számára is elérhetővé tevő törvény! 

„December 5-én a magyar emberek többsége igennel szavazott, és az ő politikai akaratuk természetes küldetést és kötelezettséget jelent számunkra, hogy ennek a politikai akaratnak megfelelően is ezt a törvényt meghozzuk" – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országgyűlésben 2010-ben, az állampolgársági törvény indoklása során.

„2004. december 5-én új korszak kezdődött a magyarság életében" – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Duna TV-ben, 2010-ben.

MVSZ Sajtószolgálat
9077/161204