Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 14., szerda

21.654 - Nemzeti Hírhaló: Már megint baj van a nyugdíjasok Erzsébet-utalványával


Feladó: Nemzeti Hírhaló
Dátum: 2016. december 14. 5:20
Tárgy: [Lapszemle] Hova lett ötezer forint? Már megint baj van a nyugdíjasok Erzsébet-utalványával - Hoffmann Rózsa: az előző kormány hibája a PISA-eredmény -
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 december 14.

Kedves Olvasó!

A Fülöp-szigetekről folytatom vagy újítom meg a Hírháló munkáját a hiteles és függetelen tájékoztatással. Kérem támogatását az újrakezdéshez amit "nulláról" most indítok. Szabad időmben első lépésben zöldséges kertet készítek.

Az érdeklődő visszajelzések alapján úgy látom ebben a ritka helyzetben - egy magyar független média magyar szemmel a filipinók világáról - megírom a történet egy blogot nyitva a Hírháló honlapján. A bejegyzésekről itt is mindig jelzést adok.

OTPbank: Kovács János
11773463-00412913
Bank pénztári befizetés is lehetséges!
Külföldről: SWIFT KÓD (BIC): OTPVHUHB
IBAN: HU551177346300412913000017

Részletek:
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009554 !)

Köszönettel:
Kovács János
Hírháló mindenes

Pálmák
Szép hely. Van itt is mit csinálni.
Petőfi Sándor életének láthatatlan oldala - Patrubány Miklós decemberi nemzetpolitikai előadása 
17 órakor: Dr. Pais István - A Biblia igazi arca

2016. december 15-én, csütörtökön este hat órakor kerül sor Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke következő nemzetpolitikai előadására az MVSZ Magyarok Házában (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3., Bartók-terem), melynek címe: Petőfi Sándor életének láthatatlan oldala.

Az előadás keretében bemutatják A. V.Tyivanyenko magyar nyelvű könyvét - amely a 29. Magyarságtudományi Füzetként jelenik meg - az MVSZ Petőfi Sándor Bizottsága tagjainak részvételével.
A nemzetpolitikai előadás előtt, 17 órakor A Biblia igazi arca címmel Dr. Pais István filozófiatörténész előadását hallgathatják meg az érdeklődők.
Az előadások követhetők a világhálón is, ide kattintva.
A felvételek utólag is megtekinthetők: Youtube - MVSZ
MVSZ Sajtószolgálat

Patrubány Miklós decemberi nemzetpolitikai előadása: Petőfi Sándor életének láthatatlan oldala
Kapcsolódó:
Kocsis István: Trianon rejtélyei és a történelemhamisításKocsis István: Trianon rejtélyei és a történelemhamisítás (mvsz.hu)
A Szent László Magyarságtudományi Akadémia 2016/2017. tanévének következő előadása december 8-án, csütörtökön, 18 órakor kezdődik az MVSZ Magyarok Háza Bartók-termében (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.). Az előadás címe: Trianon rejtélyei és a történelemhamisítás. Előadó: Kocsis István író-történész. Moderátor: Bottyán Zoltán, a Szent László-MTA ügyvezető elnöke.
Rácz Szabó László: Trianon és 100. évfordulója Délvidék szempontjábólRácz Szabó László: Trianon és 100. évfordulója Délvidék szempontjából (mvsz.hu)
A Szent László Magyarságtudományi Akadémia 2016/2017. tanévének következő előadása december 13-án, kedden, 18 órakor kezdődik az MVSZ Magyarok Háza Bartók-termében (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.). Az előadás címe: Trianon és 100. évfordulója Délvidék szempontjából. Előadó: Rácz Szabó László, az MVSZ Délvidéki Országos Tanácsának elnöke. Moderátor: Bottyán Zoltán, a Szent László-MTA ügyvezető elnöke.

Tisztelt Attila Hotel Baráti Kör

Elkészült a 2016.XII.17 és 18-ai IV. Kerecseny Fényünnep végleges plakátját az időponti beosztással.
Kérlek küldjétek vagy osszátok meg barátaitokkal.
A kétnapos ünnep alatt a másik teremben könyv, CD és DVD vásárt tartunk dedikálással.
Kérlek benneteket az előadok nevében, hogy ezen gyönyörű könyvekkel CD-kel ajándékozzátok meg szeretteiteket karácsonyra. Egy könyv, CD és DVD ajánló is készül.




A vezeték körül 80 védőtávolságon belül minden fát kivágnak keresztben az egész Pilisen
Hevenyészett ábra a transzformátor állomás és a tervezett 400kV-os távvezeték helyéről (a vezeték körül 80 védőtávolságon belül minden fát kivágnak keresztben az egész Pilisen). A szélrózsa minden irányába vezető kisebb vezetékek be sincsenek rajzolva!
Hivatalosan a transzformátor állomás a mi 2600 lakosunk ellátásbiztonsága miatt épül (butaság!), azonban kiderült rengeteg a 400/120kV-os transzformátor állomás az országban - nem véletlenül találkozna minden pont felettünk, tehát a meglevő 120kV, felette a tervezett 400kV és mellettük a transzformátor állomás!!!!!!
(Berajzoltam a 400kV és az állomás lehetséges jövőbeli összeköttetését is, az nem a régi 120-as vezeték...)
Ede Somorjai - Pilisszántó, Placskó


Hova lett ötezer forint? Már megint baj van a nyugdíjasok Erzsébet-utalványával
2016. 12. 13. Alfahír

Hordja ki a posta az utalványokat, de sokan tízezer helyett csak ötezret kaptak, erről az atv.hu számolt be olvasói panaszok nyomán.

HOVA LETT ÖTEZER FORINT? MÁR MEGINT BAJ VAN A NYUGDÍJASOK ERZSÉBET-UTALVÁNYÁVAL

A portál megkereste a Miniszterelnökséget, és megkérdezték, miért csak 5 ezret kaptak a nyugdíjasok, és arról is érdeklődtek, mikor kapják meg a másik felét, ám azt mondták nekik, ez nem az ő hatáskörük, hanem a Postáé.
Megkeresték a Postát is, ahol azt mondták, ez nem az ő hatáskörük, ők csak kézbesítenek.

JOBBIK: SZÓRAKOZIK A NYUGDÍJASOKKAL A FIDESZ
Sneider Tamás a Jobbik alelnöke az eset kapcsán kedden tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a Fidesz az utóbbi időszakban a nyugdíjas társadalmat számos esetben átveri, nem veszi komolyan őket és ígéretével ellentétes dolgokat valósít meg. Emlékeztetett: korábban megígérték, hogy 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehet 250 ezer hölgy, ám a törvény beterjesztésekor ez már csak 180 ezer érintettre vonatkozott. Emellett megszüntették a szolgálati nyugdíjakat és az előrehozott nyugdíjaztatás rendszerét, a 3000 milliárd forintos nyugdíjbiztosítási vagyont pedig eltüntették.
A politikus felszólította a kormányt és a Postát, hogy tisztázzák a félreértést, és adjanak választ arra, hogy hová lett a hiányzó összeg.
Kapcsolódó:
Pokolba a kormánnyal...Ismét átverték a nyugdíjasokatPokolba a kormánnyal...Ismét átverték a nyugdíjasokat (24per7.info)
Az ATV számolt be a hírről, miszerint az olvasóik által beküldött levelek szerint a nyugdíjasokat ismét keményen átverte a kormány. Orbán Viktor büszkén kihúzhatja magát...végül is csak azokat verte át, akik eddig becsületesen fizettek, egy nyugodt nyugdíjas évekért.
Egyedül élek, fűtetlen szobában alszom. Bevallom, kukázásra kényszerültem'Egyedül élek, fűtetlen szobában alszom. Bevallom, kukázásra kényszerültem' (szabadfold.hu)
Egy telefonszámon hívható az alábbi levél feladója, aki egy Csongrád megyei tanyán él: "Ötvenegy százalékos egészségkárosodott vagyok, legalább tízféle betegséggel. Több mint 30 éves munkaviszony után sem kapok semmiféle járadékot, segélyt, juttatást. Tavaly a szüleim meghaltak, majdnem egyszerre. Egyedül élek, fűtetlen szobában alszom. Bevallom, kukázásra kényszerültem.
Képeket merészelt kipakolni az aluljáróban, le is csukhatják a hajléktalan festőtKépeket merészelt kipakolni az aluljáróban, le is csukhatják a hajléktalan festőt (24.hu)
Feladta a leckét Istvánnak a közterület-felügyelet: két hét alatt 130 ezer, vagy elzárás. Pedig már majdnem minden rendben volt. Lementünk az aluljáróba egy kis tárlatvezetésre. Sokkal többet kaptunk. Ő Makula István. Napi tizenkét órát dolgozik szinte szünet nélkül. Festőművész, kedves, közvetlen arc, munka közben sem lehet zavarni. Jelenléte van. Hajléktalan.
FELGYORSUL AZ INFLÁCIÓ: NEHEZEBB LESZ JÖVŐRE A HÁZTARTÁSOKNAKFelgyorsul az infláció: Nehezebb lesz jövőre a háztartásoknak (alfahir.hu)
A magyarországi árszínvonal tartós emelkedésével elkerülhetetlenné válik, hogy az élelmiszerárak nagyobb terhet jelentsenek a háztartásoknak, de hosszabb távon a rezsiköltségek is megugorhatnak. Londoni elemzők szerint a magyar infláció meredek gyorsulása várható a következő hónapokban. A Jövőre 2% körüli infláció jöhet, de az alapvető élelmiszerek és az internet áfájának csökkentése nélkül ez 2,7%-ra is ugorhatna. 2018-ra már 3%-os pénzromlással számol Németh.
A már rég bezárt Herz birodalomA Pick és a Herz márkanév sokunk számára csaknem összekeverhető
(facebook.com)
Pickhez hasonlóan Herz Ármin is terménykereskedő volt, aki 1882-ben hozta létre önálló cégét a budapesti Soroksári úton, s nyomban bejegyeztette "H" betűvel kombinált horgony védjegyét "aszalt szilvát, kolbászt, szalámit és sódart tartalmazó hordóira, ládáira, zsákjaira". Az 1888-ban 25 munkást foglalkoztató céget az alapító fiai vették át és közkereseti társaságként "Herz Ármin és fiai" néven jegyeztették be.
KIDERÜLT, MIRE MEGY A HATÁRVADÁSZOKRA SZÁNT 90 MILLIÁRD FORINT KÖZPÉNZKiderült, mire megy a határvadászokra szánt 90 milliárd forint közpénz (alfahir.hu)
Két héttel Kósa Lajos bejelentése után egy kicsit tisztábban láthatunk a határvadász alakulatok felállításával kapcsolatban, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatásából például kiderül, hogy az erre szánt 90-100 milliárd forint 28 százalékát teszi ki a 3000 határvadászhoz köthető bérköltség.
Egy lepukkant újpalotai panel bérleti díja kerül majdnem annyiba, mint amennyiért a csókosok bérelhetnek lakást fent a VárbanEgy lepukkant újpalotai panel bérleti díja kerül majdnem annyiba, mint amennyiért a csóko sok bérelhetnek lakást fent a Várban (444.hu)
Az Index írta meg, micsoda arcátlanul alacsony áron adja ki az I. kerületi önkormányzat Budapest legpatinásabb környzetében található lakásokat. Mindez ráadásul tulajdonképpen sutyiban történik, mert bár a pályáztatás nyíltnak tekinthető, arról csak nagyon kevesen értesülhetnek, azt pedig, hogy végül ki veheti valóban bérbe az adott lakást, egy titokzatos testület dönti el. Így kapott olcsón lakhatási lehetőséget a polgámester, annak volt felesége.
A Fradi szuperarénája negyedházzal mentA Fradi szuperarénája negyedházzal ment (444.hu)
Idén még nem voltak olyan kevesen Fradi-meccsen, mint most az MTK elleni bajnokin. A 22 ezres stadionban 4 754 futballszerető gyűlt össze, hogy eltöltsenek együtt egy pazar 90 percet, lássanak egy gólt itt, egyet ott. Amióta 2014-ben átadták a Groupamát, azóta csak kétszer voltak ennél kevesebben, igaz, rögtön az átadás évében, ugyanígy november végén, december elején (két nem igazán közönségvonzó, azóta viszont csődbe is ment csapat, a Kecskemét és a Pápa ellen). Azóta eltelt két év, és nem nő a Fradi-tábor.
Mészáros Lőrinc megvette az Echo tv-t Mészáros Lőrinc megvette az Echo tv-t - Széles Gábornál szólt be Molnár F. Árpád (hirarena.com)
- Tudtam én, hogy egy bazi nagy gázlelőhely fekszik az Echo tv alatt, és meg is értem, hogy ezért egy szakemberre volt szükség, aki ért a gázszereléshez - írta az Echo tv tulajdonosának, Széles Gábornak a HírAréna főszerkesztője, Molnár F. Árpád.
ÁPRILISBAN OTT LESZNEK A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEK AZERBAJDZSÁNBAN ÉS KAZAHSZTÁNBANNem állnak le - Áprilisban ott lesznek a letelepedési kötvények Azerbajdzsánban és Kazahsztánban (alfahir.hu)
Nem úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány a közel jövőben kivezetné a letelepedési kötvényeket a piacról. Legalábbis 2017 áprilisában az azerbajdzsáni, valamint a kazahsztáni expókon is ott lesz a VolDan Investments Limited, amely Dél-Afrikában, Kenyában, Azerbajdzsánban, Törökországban, illetőleg Ausztriában kereskedhet a magyar kötvényekkel - letelepedési joggal.
ÖSSZEOMLÁS ELŐTT A METRÓ - MEGSZÓLAL A BELSŐS MUNKATÁRSÖsszeomlás előtt a metró - megszólal a belsős munkatárs (alfahir.hu)
Az N1TV stábja bejutott a metró egyik őrzött szerelőcsarnokába, ahol a szerelők elmondták, milyen életveszélyes körülmények között dolgoznak. A szakszervezeti vezető szerint, ha nem újítják fel a metrót teljeskörűen, az beláthatatlan következményekkel járhat.
Ahogy az Alfahír kérdésére Tarlós István főpolgármester elmondta, nevesíteni tudná a felelősöket a metró jelenlegi állapotáért, de nem teszi meg, mert "nincs értelme most ezzel foglalkozni", a kormányzat és Budapest el kezdett közeledni egymáshoz.
Lopni és lopni hagyni"Lopni és lopni hagyni" (szurkedominancias.blog)
A Puch-Simicska-tengely valójában Simicska-Puch-tengelyként kezdett el forogni az első Orbán-kormány idején. Mong Attila és György Bence Milliárdok mágusai c. könyvéből idézem: "Számos politikussal folytatott háttérbeszélgetésben merült föl... hogy a két nagy párt mögött álló gazdasági érdekcsoportok... 2000-2001-ben paktumot kötöttek, amely szerint az építkezések költségét szándékosan felültervezik, a megmaradó pénz pedig a két nagy érdekcsoport között oszlik meg 70-30 százalékos arányban. A nevezetes paktum létére közvetlen bizonyíték nincs, a politikusok környezetében azonban szinte tényként kezelik...



Hoffmann Rózsa: az előző kormány hibája a PISA-eredmény
2016.12.13. propeller

A PISA-teszten elért botrányos eredményekről beszélt az ATV-nek Hoffmann Rózsa. A volt KDNP-s oktatási államtitkár szerint a Magyar Bálint-éra okolható a rossz teljesítményért, hiszen a tesztet kitöltő gyerekek 2006-2007-ben kezdtek iskolába járni, a fideszes reformok pedig csak hét évvel később, 2013-tól kezdődtek.
Hoffmann Lázár János nyilatkozatával szemben azt állítja "ha csak a tanárokat hibáztatnánk, az kicsit erős volna".
Azt is hozzátette, Magyarországon a gyerekek teljesítményét sokkal nagyobb mértékben meghatározza a családi hátterük, mint más országokban, így hiába teljesít jól a 15 évesek nagyobbik hányada, a hátrányos helyzetű diákok lehúzzák az átlagot.
Hoffmann szerinta a PISA-feladatok nagyon érdekesek, látványosak, de elég távol esnek attól a klasszikus műveltségideáltól, amely a magyar közoktatás rendszerét hagyományosan jellemzi.
Ha ezen országok elküldenék a tanítványaikat egy nagy európai múzeumba, ahol művészettörténeti, történelmi, irodalmi, bibliai vonatkozású ismeretekre van szükség, akkor egy ilyen versenyt a magyar diákok nyernének meg magasabb általános műveltségüknek köszönhetően - fogalmazott a volt államtitkár, és úgy véli, a 2019-es PISA-mérés már nem hoz ilyen rossz eredményt, mert a reformok addigra beérnek.
Kapcsolódó:
Nemsokára a fiúkat is olthatjákNemsokára a fiúkat is olthatják (rtl.hu)
Újra igényelhetik a méhnyakrákot is okozó HPV elleni ingyenes védőoltást a hetedik osztályos lányok szülei. A Tisztiorvosi Szolgálat adatai szerint eddig az érintettek 77 százalékát oltották be, ami kimagasló aránynak számít Európában. És néhány éven belül a fiúknak is elérhető lesz az oltás, legalábbis a tisztifőorvos szerint.