Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 9., péntek

21.628 - Ferenc pápa: Nincs az a vallás a földön, amelynek lényegéből fakadna a háborúskodás.


Feladó: Békekör Magyar
Dátum: 2016. december 9. 10:13
Tárgy: Ferenc pápa: egyik vallás sem háború-párti
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Ferenc pápa: egyik vallás sem háború-párti
Róma-Budapest, 2016. december 9. péntek (MSZF)

     Nincs az a vallás a földön, amelynek lényegéből fakadna a háborúskodás. A vallások fundamentalista eltorzítása késztethet egyes csoportokat háborúzásra. Ilyen csoportok minden vallásközösségben megtalálhatók, a miénkben is – idézte Ferenc pápa szavait a Magyar Békekör pénteken.
      Európának új élettel kellene megtöltenie azt az I. világháború utáni gondolatot, miszerint „soha többé háborút!". Ahhoz, hogy a kontinens előre lépjen, olyan vezetőkre volna szüksége, akik őszintén törekednek a békére, de ők manapság hiányoznak – mondta az olasz Tertio katolikus hetilap kérdéseire válaszolva.
      Ferenc pápa éles szavakkal bírálta a tömegtájékoztatáson elhatalmasodó dezinformálást. „Nem lehet komoly véleményt alkotni, ha a rádió hallgatónak, és a tv nézőnek féligazságokat sugároznak, elhallgatva az igazság másik oldalát. Kárt okoz a szenzációhajhászás, a botránykavarás, a mindenáron való rossz hír terjesztés, még akkor is, ha valós" – vélekedett. A pápa „ürüléketetésnek" nevezte a fenti jelenséget, és szembeállította a komoly tájékoztatás követelményével.
     „Óriási felelősség terheli a véleményformálókat. Nagyszerű építőmunkát végezhetnek, és óriási károkat okozhatnak egyaránt" – figyelmeztetett. A Szentatya az értéképítés szempontjából nagyon fontosnak minősítette a könyörületesség jegyében nemrég befejeződött jubileumi évet, és „az Atya simogató keze" érzésvilágával kialakult mozgalmat a helyi közösségekben. +++
Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371