Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 5., hétfő

21.613 - Mire lesz elég a béremelés? > Munkáspárt Információs Iroda > 2016. december 5. 10:54

Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2016. december 5. 10:54
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2016.12.02.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt hírlevél 2016.12.02.


Miért nem tesz semmit a kormány?

Tíz éven belül az ország nagy részében megszűnhet a gyerekgyógyászati alapellátás, mivel lassan nem lesz, aki az idős házi gyerekorvosok praxisát átvegye - hívta fel a figyelmet a problémára Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke. (http://www.origo.hu)

Bővebben...

A magyar kormány a Habsburgokat ünnepli

Schmidt Mária, történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Habsburg György, IV. Károly király unokája, Magyarország utazó nagykövete és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes avatta fel IV. Károly osztrák császár és magyar király mellszobrát. (http://mti.hu)

Bővebben...

Oroszország Kuba mellett

Vjacseszlav Vologyin, az Orosz Állami Duma elnöke vezeti az Oroszországi Föderáció küldöttségét Fidel Castro temetésén. A küldöttség tagja többek között Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes, Ivan Melnyikov, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának (KPRF) alelnöke, az alsóház alelnöke, Dmitrij Novikov, a KPRF elnökségének tagja, a Duma külügyi bizottságának első elnökhelyettese. A KPRF vezetése a moszkvai kubai nagykövetségen tisztelgett Fidel emléke előtt. (http://tass.ru)

Bővebben...

Kína Kuba mellett van

Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista Párt főtitkára, a Kínai Népköztársaság elnöke részvétlátogatást tett Kuba pekingi nagykövetségén és tisztelettel adózott Fidel Castro emlékének. (http://prensa-latina.cu)

Bővebben...

Nyugdíjasok: még messze a Kánaán

1, 6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak jövőre és fejenként 10 ezer forintot kap idén karácsonyra minden nyugdíjas Erzsébet-utalványban - jelentette be Orbán Viktor. További jó hír lehet a kispénzű magyar családoknak, hogy néhány élelmiszer áfája is csökkenhet. (http://www.penzcentrum.hu)

Bővebben...

Mit keresünk Koszovóban?

Koszovóban szolgáló magyar katonáknál kezdte év végi hadszíntéri látogatását dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök. A vezérezredest és kíséretét a koszovói Slatina katonai reptéren Korcsák Tibor alezredes, rangidős nemzeti képviselő fogadta november 29-én, kedden. Ezt követően dr. Benkő Tibor vezérezredes a KFOR Parancsnokságon szolgálatot teljesítő, egyéni beosztású magyar katonákkal találkozott. (http://www.honvedelem.hu)

Bővebben...

Polgármestert választanak vasárnap Csarnótán

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a dél-baranyai Csarnótán, miután a települést korábban vezető független Panta László szeptemberben lemondott tisztségéről. A  polgármesteri posztért négy jelölt - Nőth Lenke, Pécsi Anett és Violáné Gáti Zsuzsanna (valamennyien függetlenként), valamint Inhof Éva (Magyar Munkáspárt) - indul. (http://www.pecsiujsag.hu)

Bővebben...

Zsukov marsallra emlékezünk

120 esztendővel ezelőtt, 1896. december 1-én született Georgij Konsztantyinovics Zsukov, a Szovjetunió marsallja, a második világháború legkiválóbb szovjet hadvezére. (http://m.belta.by)

Bővebben...

Fejtsük meg a kínai sikerek titkát!

Kína 2015-ben 8,9 százalékkal növelte a K+F-re (kutatás-fejlesztés) költött kiadásokat. Így Kína K+F kiadásai a GDP 2.09 százalékát teszik kik. Abszolút összegben Kína költi a legtöbbet ilyen célra az USA után, de még GDP-arányosan nem éri el a 3 százalékot, ami a fejlett vezető országokra jellemző. (http://www.globaltimes.cn)

Bővebben...

Magyar-román vita: hol van ilyenkor az EU?

A román állam pedig az elmúlt száz esztendőben rengetegszer gondoskodott arról, hogy az országban élő magyarok ne másként ítéljék meg 1918. december elsejét, mint ahogy most. A száz évvel ezelőtti ígéreteket nem tartották be, ezért szerintem az a normális reakció, hogy meg kell ugyan adnunk egymásnak a tiszteletet, de ez nem jelenti az, hogy kölcsönösen tudunk örülni egymás ünnepeinek. Azt várom a román államtól, hogy az 1918-as nagygyűlésen elfogadott dokumentumok követően, az akkori ígéreteket – lefordítva a 21-ik századra – betartsa. És ha betartja, akkor biztos eljön az idő, amikor 1918-ra is másként tekintünk, mint most. De ismétlem: ehhez kell tennie valamit annak, aki az ígéreteit nem tartotta be. Ezen senkinek nem kell felháborodni, őszinte, tisztességes beszédre van szükség ebben a kérdésben. Ebből kiindulva talán el lehet indulni egy olyan úton, amelynek végén változhat 1918 magyarok általi megítélése. (http://www.maszol.ro)

Bővebben...

Mire lesz elég a béremelés?

Lehet, hogy a nagyobb fizetéssel és nyugdíjjal jövőre bemegyünk a boltba, és azt látjuk, hogy nem vehetünk több kenyeret, húst és tejet, mint idén. A sertéshús kisebb hullámvasútra emlékeztetett idén, az év elején 27-ről 5 százalékra csökkent az áfája, ami lejjebb vitte az árát, az év második felére azonban ebből a vásárló már semmit sem érezhetett. Az idei áremelkedés ugyanis legalább 10 százalékos volt, vagyis körülbelül ugyanott vagyunk, ahol voltunk. (http://hvg.hu)

Bővebben...

Portugál KP: miénk a jövő!

Ma kezdődik a Portugál Kommunista Párt XX. Kongresszusa. A fórum összegző az elmúlt időszak tapasztalatait, dönt a párt előtt álló feladatokról és megválasztja az új pártvezetést. (http://www.avante.pt)

Bővebben...

GE Current: na, most mit tesz a kormány

Mintegy 300 embert rúgnak ki a GE Current magyarországi részlegétől - értesült az Index csütörtökön. Úgy tudjuk, a Current hazai fejlesztési részét teljesen leépítik, tíznél kevesebb mérnök és néhány tucat egyéb kiszolgáló tarthatja meg a pozícióját. (http://index.hu)

Bővebben...