Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 6., kedd

21.616 - Mesébe illő képek a karácsonyi fényekbe borult Szegedről > 2016. december 05.

Mesébe illő képek a karácsonyi fényekbe borult Szegedről
Vásárok, Mikulásjárat, adventi séták, szalmalabirintus, koncertek és persze hamisítatlan ünnepi hangulat van az Alföld fővárosában.
Szeretlek Magyarország 
2016. december 01.

Fotók: Papdi Balázs

A Szegedi Karácsonyi Hetek idén is több helyszínen vár benneteket:

A Széchényi tér újra megtelt mintegy félszáz kiállítóval, rengeteg ajándékötlettel, forralt borral és kulináris különlegességekkel.

A Dóm tér ad otthont a kézműves adventi kirakodóvásárnak, Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusának és a gigantikus méretű Mesés Kastélynak is, melyben találkozhatunk Csukás István „életnagyságú" hőseivel.

A Fogadalmi Templom előtt látható az óriási adventi koszorú, az adventi gyertyákat vasárnaponként öt órakor gyújtják meg.

A Dugonics téren pedig megint megcsodálható a hat méteres világító szarvas.

A város felfedezésére is lehetőség lesz az Adventi séták keretében (december 3., 7., 10.). A séták a Dugonics téri Tourinform irodától indulnak délután öt órakor.

Útnak indul a Szegedi Városnéző Kisvonat Mikulásjárata is, december első és második hétvégéjén, délután 14 és 18 óra között félóránként lehet rá felszállni. Indulás és érkezés a Dóm térről.

Szombatonként pedig különféle kézműves foglalkozások lesznek az Alsóvárosi Napsugaras Tájházban.

Zenei programokból is válogathatunk: az IH Rendezvényközpontban fellép Boban Marković Orkestra, Zséda, Demjén Ferenc, Honeybeast, Szalóki Ági, Lajkó Félix és Zenekara.