Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. április 29., péntek

21.095 - ​Munkáspárti Május elseje – Felvonulás és majális > 2016. május 1., vasárnap


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2016. április 29. 15:24
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2016.04.29.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt hírlevél 2016.04.29.


​​
Munkáspárti Május elseje – Felvonulás és majális

VÁRUNK, GYERE!
HOZD MAGADDAL BARÁTAIDAT, ISMERŐSEIDET!

08.00 Gyülekező a Kodály köröndön
09.00 Thürmer Gyula beszéde
09.30 Felvonulás a Városligetbe
11.00 Thürmer Gyula beszéde a Városligetben
13.00 órától kulturális program

QR-kód

https://www.facebook.com/events/940162256053542/



Ausztria: győzelem a végső győzelem garanciája nélkül

A szabadságpárti jelölt, Norbert Hofer 36,40 százalékkal végzett az első helyen a vasárnap rendezett osztrák államfőválasztáson az előzetes eredmények szerint. A második a Zöldek által támogatott Alexander Van der Bellen lett 20,4 százalékkal, a függetlenként induló Irmgard Griss csaknem 18,5 százalékot ért el. A kormánypártok által indított két jelölt, a néppárti Andread Khol és a szociáldemokrata Rudolf Hundstorfer mintegy 11-11 százalékos támogatottsággal bírt. Az építési vállalkozó Richard Lugner 2,4 százalékot kapott.  Mivel az első fordulóban senki nem szerezte meg a szavazatok abszolút többségét, négy hét múlva második fordulót tartanak, amelyen már csak az első fordulóban a két legtöbb szavazatot kapott jelöltre, vagyis Norbert Hoferre és Alexander Van der Bellenre lehet majd voksolni. (http://mti.hu)

Bővebben...


Szerbia: nem biztos, hogy jól döntöttek

A szavazatok 83 százalékos feldolgozása szerint a szerbiai választásokat a kormányzó Szerb Haladó Párt nyerte meg. A második helyen a Szerb Szocialista Párt végzett. A harmadik helyen a Borislav Seselj vezette Szerb Radikális Párt.  (http://tanjug.rs)

Bővebben...


Merkel már az új amerikai elnökre vár

Németország alapvetőnek tartja az USA-EU együttműködést, és növeli katonai kiadásait. – jelentette ki Merkel Obama németországi látogatása során.  (https://www.bundeskanzlerin.de)

Bővebben...


Egészségügy: a béremelés fontos, de nem minden

Az egészségügyi ágazatban dolgozók bérfejlesztéséről tartott pénteki egyeztetésen közeledtek az álláspontok az érdekvédők és a szakállamtitkárság között, azonban megegyezés nem született. A tárgyalások szerdán folytatódnak. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek a tárgyalások után elmondta, az már biztosra vehető, hogy az idén elkezdődhet a béremelés. (https://szakszervezetek.hu)

Bővebben...


Magyar függetlenség csak az EU és a NATO nélkül lehetséges

Transzatlanti összefogással, az Egyesült Államok és "egy erős Európai Unió" szoros együttműködésével kell választ adni a legsürgetőbb biztonságpolitikai kihívásokra - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Hannoverben Barack Obama amerikai elnökkel, David Cameron brit kormányfővel, Francois Hollande francia államfővel és Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után. Zárt ajtók mögött. (https://www.bundeskanzlerin.de)

Bővebben...


Obama még az idén akarja a gazdasági NATO-t

A TTIP-ról 3 éve tárgyalunk…Ha az idén nem fejezzük be a tárgyalásokat, az előttünk álló nagy politikai átalakulások az USA-ban és Európában azt eredményezhetik, hogy egy ideig nem zárjuk le ezt a megállapodást. …Az idő megérett a TTIP-re, és az USA kész még ebben az évben ambiciózus, átfogó és magas minőségű megállapodásra jutni. – jelentette ki Obama elnök Hannoverben. (https://www.whitehouse.gov)

Bővebben...


Andy Vajna a mi pénzünkből lesz még gazdagabb

Programdíjat kérhetnek ezentúl az RTL Klub és a TV2 műsoráért a két legnagyobb nézettségű országos kereskedelmi tévécsatorna médiaszolgáltatói egy kormányrendelet alapján. Nincs meghatározva a díj, a TV2 és az RTL Klub annyit kér a terjesztőktől (UPC, Digi, Magyar Telekom, stb), amennyit akar illetve amennyit tud. Szakértők szerint ez éves szinten biztosan több milliárd forintos bevételt jelent majd a csatornáknak (és kiadást a terjesztőknek, illetve a tévénézőknek). – olvasható http://privatbankar.hu oldalon.

Bővebben...


Szerbia: kevesebb húst és több kenyeret esznek

Szerbiában egyre kevesebb pénzt költenek az emberek ételre, csökken a kereslet minden élelmiszeripari termék, főként pedig a hús és a tej iránt. A szerbiai háztartásokban családtagonként 61 euró jut ételre, ami naponta 2 eurót jelent a három főétkezésre. Az egy főre jutó frisshús-fogyasztás 2015-ben 39 kilogramm volt, az EU-ban 65,5 kilogramm friss húst fogyasztanak az emberek évente. (http://www.vajma.info)

Bővebben...


Az EU gazdagjai elszívják a legjobb magyar munkaerőt

Kevés a szakmunkás az országban, mégsem fizetik meg őket. Ezért a legmozgékonyabb és nyelvet is beszélő fiatalok külföldre mennek. (http://www.delmagyar.hu)

Bővebben...


Nem kérünk a német katonákból!

Német sajtóértesülések szerint Washington azt kéri Berlintől, hogy a NATO keleti határain erős katonai jelenléttel járuljon hozzá Moszkva elrettentéséhez. A berlini kormánykörökből származó információk szerint a Fehér Ház mindenekelőtt Berlintől és Londontól vár csapaterősítéseket és harci eszközöket a Balti államokba, Lengyelországba és Romániába. (http://www.focus.de).

Bővebben...


Egy fillér állami pénzt se a pártoknak!

2017-ben 3,8 milliárd forintot kaphatnak a központi költségvetésből a pártok és alapítványaik. A Fidesz mintegy 877 millió forintra, a KDNP pedig csaknem 153 millió forintra számíthat. A Jobbik csaknem 476 millió forint, az MSZP 427 millió forint, az LMP csaknem 174 millió forint támogatásból részesülhet a költségvetésből. A frakcióval nem rendelkező pártok közül az Együtt - A Korszakváltók Pártja csaknem 134 millió forintot, a Demokratikus Koalíció (DK) 132 milliót, a Párbeszéd Magyarországért (PM) közel 107 milliót, a Magyar Liberális Párt (MLP) pedig mintegy 71 millió forintot kaphat.  (http://mti.hu)

Bővebben...


Védjük a méheket!

A Magyar Méhészek Egyesületének kezdeményezésére 1994-től április 30-án ünneplik Magyarországon a méhek napját.  (http://mti.hu)

Bővebben...


Kongresszust tart a Koreai Munkapárt

Május 7-én nyílik meg a Koreai Munkapárt 7. Kongresszusa. Az elmúlt hetekben befejeződtek a párton belüli pártértekezletek, megválasztották a küldötteket. Az értekezletek a koreai társadalom további építésére, a KNDK függetlenségének megvédésére adtak megbízást a küldötteknek. (http://www.rodong.rep.kp)

Bővebben...


Két napos általános sztrájkot!

A görög Sziriza-ANEL-kormány 5,4 milliárd euróval, a GDP 3 százalékával akarja csökkenteni a társadalombiztosításra költött összegeket.  A kormány további korlátozó intézkedéseket tervez mintegy 3.6 milliárd euró értékben. A dolgozók két napos általános sztrájkra készülnek. (http://inter.kke.gr)

Bővebben...


Ha nem lesz megállapodás, lekapcsolhatják a világítást

Sztrájkba léphetnek a villamosenergia-ipari dolgozók, ha szakszervezeteik nem tudnak megállapodni a munkáltatói oldallal az általuk javasolt 4 százalékos béremelésről. A munkáltatók korábban 2,5 helyett 3 százalékos átlagos béremelést ajánlottak az ágazatnak, de a szakszervezetek nem fogadnak el 4 százalék alatti emelést. Szilágyi József, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke közölte: ha a bíróság megállapítja a még elégséges szolgáltatás mértékét, akár már május elején sztrájkba léphetnek. (http://hirtv.hu)

Bővebben...


Május elsejére készül a világ

„A munkásosztály erősebb lesz a kommunista párttal!" – adta ki a jelszót a Török Kommunista Párt, Az ország számos városában nagygyűléssel és tüntetésekkel köszöntik a munka ünnepét. (http://haber.sol.org.tr)

Bővebben...


Amerika a világot akarja rendre tanítani

Carter amerikai hadügyminiszter a Szenátus költségvetési vitájában kijelentette: az USA biztonságát öt veszély fenyegeti: Oroszország, Kína, Irán, Észak Korea és a radikális szélsőséges mozgalmak .( http://www.defense.gov/)

Bővebben...


Budapest: átverés a munka ünnepén

Az első negyedévben 208,2 ezer közmunkás volt (ez 32 ezerrel több az egy évvel korábbinál) és 120 ezer olyan volt, aki külföldön dolgozott, ám magyar háztartással rendelkezik. Számuk előző év azonos időszakához képest 15 ezerrel lett magasabb. Ha a 328,2 ezer fővel megtisztítjuk a teljes foglalkoztatotti számot, akkor kiderül, hogy 3,934 millió magyar dolgozott az első negyedévben. Vagyis miközben a kormány rendre kiemeli milyen régóta van 4 millió fő felett a létszám, gyakorlatilag még mindig nem sikerült azt elérni. (http://mfor.hu)

Bővebben...


Párizs: utcai harc a munka ünnepe előtt

Franciaország több városában komoly zavargások kísérték csütörtökön a munkajogi reform ellen meghirdetett tüntetéseket. Az összecsapásokban megsebesült huszonnégy rendőr, közülük hárman igen súlyosan - jelentette be Bernard Cazeneuve belügyminiszter. Május elsejére újabb megmozdulás várható. - Bővebben: http://magyarhirlap.hu

Bővebben...


Csalással az EU-ba?

A Szerb Haladó Párt megmásítja a választópolgárok akaratát és szándékában áll eltulajdonítani az ellenzékre leadott voksokat. Ezt Boris Tadić, a Szerbiai Szociáldemokrata Párt elnöke jelentette ki az ellenzéki pártok közös tanácskozása után. (http://www.magyarszo.com)

Bővebben...