Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. június 21., csütörtök

23.089 - ​Nemzeti Hírhaló: ​Trump elrendelte az Amerikai Űrhaderő, mint új katonai ág létrehozását > ​ 2018. június 21.


Feladó:
​​
Nemzeti Hírhaló
 
Dátum:
​​
2018. június 21. 7:26
Tárgy:
​​
​​
Trump elrendelte az Amerikai Űrhaderő, mint új katonai ág létrehozását 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu

2018 június 21.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás
 

Az új államtitkár szerint már most jobb a magyar egészségügyi ellátás, a felszereltsége európai szintű
2018. június 20. HVG - 168óra

Mikor lesz jobb, elfogadhatóbb az egészségügyi ellátás? - ez volt a felütés az új egészségügyi államtitkár, Nagy Anikó első televíziós interjújában, a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában.

A válasz pedig ez volt: "Már az. A magyar egészségügy nemzetközileg is híresen elfogadott, jó ellátást nyújt, a felszereltségünk európai szintű"
Nagy anikó szerint természetesen nagyon sok helyen lehet még mit javítani. De az igazság az, hogy a rendszer "az elmúlt években rengeteget fejlődött".
Ami pedig a kórházi fertőzéseket illeti, szerinte azoknak "arányszámai nemzetközi összehasonlításban több tekintetben jónak mondhatók, ebben a tekintetben is jól állunk".
De azért lesznek további szigorítások, már készül ennek szabályozása - tette hozzá.

1./ Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki
a világ különböző adóparadicsomaiba.
Most akkor ezt forintosítjuk, hogy a nagyságrend még jobban látszódjon: 48, 000, 000, 000, 000, azaz 48 ezer milliárd forintot!!! (200 forintos dollár árfolyamon). (John Christensen, a Tax Justice Network igazgatója. Közgazdász, korábban offshore bankár volt.)
Sajnos hazánk ezzel az eredménnyel a világon a 12. helyen áll a kirabolt országok között. Sokkal korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt is megelőzzük, ezt egy nemzetközi jelentés állítja.

2./ John Christensen anno a Hetek című újságnak elmondta, hogy példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek. Offshore számlákon az államadósság duplája! Ez az államadósság két és félszerese!!!/Gábor László ˇ Neumann János Egyetem Hallgatói Önkormányzat/.
(Facebook)


LMP: A parlament ma leszavazta azt a törvényjavaslatot, amely felfüggesztené a végrehajtásokat a devizahitelesekkel szemben. Kiderült, hogy a Fidesz a magyar társadalom helyett a bankok oldalán áll.

Kapcsolódó:
A lakosság elvárásai miatt adósodnak el a kórházakA lakosság elvárásai miatt adósodnak el a kórházak (24.hu)
Részben ezzel magyarázza Rétvári Bence a problémát. A Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea írásban érdeklődött az emberi erőforrások miniszterétől arról, hogy miért emelkedett a szokásosnál kétszer nagyobb mértékben, hatmilliárd forinttal a kórházak adósságállománya. Az okok: a beszállítói és szolgáltatói árak folyamatos emelkedése, a szükséges béremelések, és a lakosság által elvárt magasabb szinten nyújtott szolgáltatások költségvonzata. Rétvári közölte azt is, hogy a kormány, illetve az egészségügyért felelős államtitkárság törekszik arra, hogy javítsa az ágazatban dolgozók elégedettségét, megtartsa és javítsa a szakemberellátást, a betegellátást, az egészségügyi szolgáltatások színvonalát, és javítsa az ágazat működési hatékonyságát. A jövőben szeretnék csökkenteni a kórházak adminisztratív terheit is, de úgy, hogy pontosabb adatszolgáltatáshoz jusson a kormány.
Sorozatos Halálesetek a Dózsa György úti hajléktalan szállónSorozatos Halálesetek a Dózsa György úti hajléktalan szállón (youtube.com)
Tömeges gyilkosság.
Elfogadták a Stop SorostElfogadtuk a Stop Sorost (888.hu)
Elfogadta az Országgyűlés a Stop Soros törvénycsomagot és az alaptörvény hetedik módosítását a kormány kezdeményezésére, melynek értelmében az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme. Az alkotmányban egyúttal azt is rögzítették, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. Pintér Sándor belügyminiszter kétharmados támogatást igénylő előterjesztését 160 igen szavazattal, 18 nem ellenében fogadta el a parlament.
Ötmillióra emelkedhet egyes miniszterek fizetéseÖtmillióra emelkedhet egyes miniszterek fizetése (index.hu)
Többszörösére emelkedhet a miniszterek fizetése a 2019-es költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslat alapján. Az eddigi gyakorlat helyett, ami a köztisztviselők illetményéhez kötötte a miniszteri javadalmazást, új szabály alapján állapíthatják majd meg a kormánytagok bérét: a miniszter maximum annyit kereshet, amennyit a minisztériuma alá tartozó állami cég vezetője. Ez viszont nem kevés, hiszen az elmúlt években fokozatosan jó magasra tornázták több állami vállaltnál a vezérigazgatók fizetését.
Újabb Semjén botrány: Kiderült, hogy a Buda-Cash brókerház igazgatósági tagja fizette Semjén Zsolt afrikai vadászatát!Újabb Semjén botrány: Kiderült, hogy a Buda-Cash brókerház igazgatósági tagja fizette Semjén Zsolt afrikai vadászatát! (olkt.hu)
A Buda Cash brókerház igazgatósági tagja fizette Semjén Zsolt afrikai vadászatát - értesült a Pirvátkopó.hu. A bűnügyi portál úgy tudja, Orbán Viktor miniszterelnök jobbkeze három hétig a délnyugat-afrikai Namíbiában vadászott 2011 elején. A mintegy 20 millió forintos szafari költségét - beleértve a kilőtt vadállatok után fizetett díjakat is - Semjén jó barátja és vadásztársa, Pál Gyula, a 2015-ben csődbe ment Buda Cash brókerház igazgatósági tagja állta. A kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes belföldön is gyakran vadászott együtt Pállal, a miniszterelnök-helyettes többször vendégeskedett a Buda Cash egyik gazdasági érdekeltségének Békés megyei vadászkastélyában - amely 2017. január óta már Mészáros Lőrinc portfóliójának részét képezi.
Vége a találgatásoknak: Simicska Lajos visszatért OrbánhozVége a találgatásoknak, íme a bomba: Simicska Lajos visszatért Orbánhoz (pestibulvar.hu)
A magyar politika emlékezetes eseménye lesz a G-napnak elnevezett pillanat, amikor Simicska Lajos, Orbán egykori kollégiumi szobatársa, és a Fidesz teljes gazdasági rendszerének a kiépítője összevesztek. "Orbán egy g..i!" - kürtölte tele a sajtót az addig szinte megközelíthetetlen oligarcha, aki aznap még a Kistenyésztők lapjának is adott interjút, ha felhívták. Sokan már az ügy kirobbanásakor színjátéknak vélték az egészet, miközben különböző eszközökkel ment az adok-kapok mindkét oldalról, sokszor nagyon kemény, akár állami eszközökkel is. Simicska az összes médiumát megfordította 108 fokkal, és teljes tűzerővel elkezdte lőni a Fideszt, és elkezdte jelentősen támogatni a Jobbikot. Sokan úgy vélik, a Jobbik néppártosodása volt a feltétele a támogatásnak, belőlük akart "Új Fideszt" faragni az egykori fideszes oligarcha.
Hamarosan meghosszabbítják a felcsúti kisvasút vonalátHamarosan meghosszabbítják a felcsúti kisvasút vonalát (index.hu)
Orbán Viktor már többször utalt arra, hogy a felcsúti kisvasútnak rövid a vonala. A nyilatkozatok, tervek, pletykák alapján eddig annyit tudhattunk, hogy a jelenleg Felcsút és Alcsútdoboz között néhány kilométeren közlekedő vasutat Bicske és Lovasberény irányába bővíthetik. A döntés megszületett, és a vasutat hamarosan Vértesacsa felé meghosszabbítják, a Vál-völgyi kisvasút Vértesacsa felé való felújítása is hamarosan megindul.
MEGVÁLTÁS A DEVIZÁSOKNAK: HÁROMSZOROSA LESZ A FELCSÚTI KISVASÚT!Megváltás a devizásoknak: háromszorosa lesz a felcsúti kisvasút! (hirarena.com)
Végre! És nem csak a hajléktalanok örülnek, hogy betiltja létüket az okos kis vezér, de a kisvasút hírére is örömtáncot járnak. És eddig 300 ezer magyar jelentette be, hogy visszatér Magyarországra, mert végre élhető lett az élet, és a jó hangulatról gondoskodik a grazi pszichiátria Niki Laudája, Vitéz Kavicsbányai Orbán Viktor Orsós Döbrögi. A kavicsos kisembernek mindig a kedvében kell járni, mert így, hogy Vikink több pénzt lop el és nyíltabban a bamba fasz magyar lakosság létezéséből, mint előtte bárki, ez kevés ahhoz, hogy ne hozzon rekord megfigyelési és ellenőrzési kémtörvényt a hülye választói ellen, és kevés ahhoz, hogy ne törje skizofréniaellenes szerekkel szétzilált buksi fejét állandóan a hajléktalanok bebörtönzésén.
MAGYARORSZÁG KÜLFÖLDI TULAJDONBAN VANMagyarország külföldi tulajdonban van - a sztárközgazdász kimondja az igazságot (internetfigyelo)
A sztárközgazdász kiszámolta, hogy több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön. Nem igaz, hogy Magyarország óriási adományokat kap az uniótól támogatások formájában. A francia professzor, Thomas Piketty most kiszámolta, hogy hazánk vált az egyik leginkább külföldi tulajdonú gazdasággá a kilencvenes évek óta. Ez az oka annak, hogy Magyarországról sokkal több profit megy külföldre, mint bármely más közép-európai országból, és annál is több, mint amennyit az ország uniós támogatásként visszakap. A sztárközgazdász a Makronómnak nyilatkozott.
Ismét leszámolt a hatalom egy adóssal.Maga a pokol Magyarországon több százezer adós rabszolgaságban élőnek! (facebook.com)
Ismét leszámolt a hatalom egy adóssal. A szerencsétlensége miatt menekült meg, hogy az utcára kerüljön.
Értsék meg az emberek, hogy egyedül senki nem tudja megvédeni magát. Csak összefogással lesz megoldás.
Rendkívüli: körözést adtak ki Érpatak volt polgármestere ellenRendkívüli becsületsértés: körözést adtak ki Érpatak volt polgármestere ellen (ellenszel.hu)
Orosz Mihály Zoltán, a bukott érpataki polgármester ellen a mai napon elfogatóparancsot adott ki a Nyírbátori Rendőrkapitányság. A körözést elrendelő szerv becsületsértés miatt keresi az "érpataki modell" kitalálóját, aki magát, mint a becsület példaképét mutatta be munkássága idején. Az azonban rejtély, hogy miért kellett nyilvános körözést kiadni Orosz Mihály Zoltán ellen, de ez általában akkor szokott megtörténni, amikor az illető tartózkodási helye ismeretlen, a megkeresésekre, idézésekre nem reagál, vagy ha éppen tudatosan szökésben van.
Komplett választókerületek lépnek át a Jobbikból a Toroczkai-féle Mi HazánkbaKomplett választókerületek lépnek át a Jobbikból a Toroczkai-féle Mi Hazánkba (patriota.info)
Felpörögtek az események a hazafias oldal pártpolitikájában: a Jobbik amortizálódása úgy tűnik megállíthatatlan és a párt létét fenyegeti. Legalábbis a vidéki pártstruktúra teljes elvesztése látszódik, a budapesti vízfej további erősödését előidézve. Komplett választókerületek szűnnek meg vagy lépnek át a Toroczkai László és Dúró Dóra nevével fémjelzett, Mi Magunk kezdeményezésből kinőtt Mi Hazánkba, ami június 23-án bont zászlót Ásotthalmon. Egyre több a Jobbikból kilépő, sorra szűnnek meg a vidéki alapszervezetek.
Csendben megszavazták: az út szélén hagyják a sérülékeny gyerekeketCsendben megszavazták: az út szélén hagyják a sérülékeny gyerekeket (hvg.hu)
112 igen, 56 nem szavazattal átment a "Taigetosz-törvény". A tanulási nehézségekkel küzdők felmentését megszüntető törvénymódosításról az Apáczai végzős diákja nem tudta lebeszélni a szakminisztert, és a civilekkel folytatott egyeztetés is hatástalan maradt. Több tízezer gyermek esélyein ronthat szakmai szervezetek szerint az az oktatást érintő törvénymódosítás, amelyet kedden 112 igen, 56 nem szavazattal fogadott el a parlament.
Most egyezkednek Orbánék arról, mennyi büntetést nyeljen be az ország a vej volt cégének ügyei miattMost egyezkednek Orbánék arról, mennyi büntetést nyeljen be az ország a vej volt cégének ügyei miatt (24.hu)
Elkezdődött az Európai Bizottság és a magyar kormány között az a tárgyalás, amelynek végén kiderül, mennyi pénzt veszít az ország Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a volt érdekeltsége, illetve annak csalásgyanús ügyletei miatt. Az Európai Bizottság megkezdte az egyeztetést a magyar hatóságokkal az Elios Innovatív Zrt. közbeszerzései körüli súlyos szabálytalanságokat feltáró OLAF-jelentésről - értesült a lap brüsszeli forrásokból. A lap szerint az egyeztetés hosszú hónapokig fog tartani.
A főnökök miatt mondanak fel tízezrek a magyar munkahelyekenA főnökök miatt mondanak fel tízezrek a magyar munkahelyeken (napi.hu)
Napjaink egyik legnagyobb munkaerőpiaci problémája az elképesztő méreteket öltő fluktuáció. Mi az oka? Miért vándorolnak ide-oda munkavállalók tömegei? Ezekre a kérdésekre keresett választ a HR-Evolution Kft. reprezentatív fluktuáció kutatása. Megállapították, hogy nem a fizetés, hanem az átverés a fluktuáció fő oka. A munkáltató nem tartotta be, amit ígért a hirdetésben és az állásinterjún, ez a felmondás leggyakoribb oka (42 százalék) az elmúlt két évben munkahelyet váltott feldolgozóipari és kereskedelmi munkavállalók körében - derül ki a több mint 5000 fő megkérdezésével készült kutatásból.
Korrupció? Nincs!Korrupció? Nincs! (lovasistvan.hu)
A liberális ellenzék napi szócsöve, a Népszava hirtelen leállt a korrupciós vádakkal. A Népszava a választásokig, a címlapjától kezdve ki tudja hányadik oldaláig, tele volt a kormánypárt tagjai által szerinte elkövetett korrupciós ügyekkel. Konkrét és olyan általános vádakkal, hogy a Fidesz-kormány szétlopta és szétlopja az országot. Amihez hasonló módon hozzátehetnénk, mit is lophatott szét a korábbi szocialista-szabad demokrata koalíciók után, amikor az országból semmit nem hagytak, kivéve az égbe szökött államadósságot, lemaradásunkat Szlovákia mögött, valamint hatalmas médiafölényüket.
Csend van,... Oda a LelkesedésCsend van,... Oda a Lelkesedés (facebook.com)
... Belenyugszanak az Emberek a FIDESZ Diktatúrába, a Lopásokba, a Csalásokba, Hazugságokba, a Kilakoltatásokba, a Magyar Emberek Hazájukból való Elüzésébe,... Az Ellenzék is tovább "Dolgozik" a Parlamentben, Pénzt keres, s talál is, Bólogatással,... Látszat Ellenzék, Korruptak,... Minden a Régi,... Mindenki Közömbös,... Szégyen,... (István Erdős)


Szeszák Gyula főügyész a jezsuita világrendről és a pápákról nyilatkozott

Dr. Szeszák Gyula megyei főügyész a jezsuita rendekkel és a Vatikánnal, valamint pápáival kapcsolatban így nyilatkozott:

- Na most az a helyzet, hogy Orbánnak kifejezetten a jezsuita renddel kapcsolatairól nem tudunk; annyit tudunk, hogy Orbán Viktor belterjes jó viszonyban van a római katolikus esztergomi bíboros érsekkel, Erdő Péter úrral, aki a jelek szerint kedvence Ferenc pápának; annak a Ferenc pápának, aki valóban a jezsuita rendből került a pápai trónra. A jezsuita rend tulajdonképpen minden szervezeti megoldásában, célkitűzéseiben egy az egyben megfelel egy maffiaszervezetnek, évszázadokon keresztül követhető a tevékenysége, mérhetetlen sok irodalmi forrás utal a jezsuita rend gátlástalan, adott esetben gyilkosságoktól sem visszariadó módszereire, és hát igen nagy meglepetést keltett minden normális emberben és bennem is, hogy a katolikus egyház élére éppen egy jezsuita került, egy olyan jezsuita, akiről megalapozott hírek keltek szárnyra arról, hogy amikor Argentínában egy katonai junta uralkodott, amely emberek ezreit likvidálta, akkor ez a bizonyos Ferenc pápa Bergoglio bíborosk ént szor osan együttműködött a katonai juntával és talán még a papjait is arra kötelezte, hogy a gyónási titok megsértésével szolgáltassák ki a juntának a gyónási titkokat.


Ezt nem én mondom, ezt a jelenlegi világsajtó körözi a pápa őszentségéről és hát nekem erről az a véleményem, hogy egy jezsuita kerülhetett a római katolikus egyház élére, ez azt jelenti, hogy az egyháznak az egyébként is hát meglehetősen erkölcstelen működése most már egy szervezett bűnöző apparátus képét mutatja kívülről is és természetesen belülről is. Na most a pápa őszentsége sietett kijelenteni, hogy nem Isten, hogy elítélje a homoszexualitást, például, és a pápa őszentsége szerintem XVI. Benedeket azért váltotta fel és azért tartják XVI. Benedeket gyakorlatilag házi őrizetben, mert XVI. Benedeknek volt egy olyan programja, hogy a papi pedofiliát, ami a legundorítóbb bűnözési jelenség a világ történetében, ezt a papi pedofiliát hát igyekszik visszaszorítani, mert hiszen felszámolni ezt nem lehet, ez átszőtte az egész kegyes egyházat, de mindenesetre hát próbálkozott ezzel és ezért történt az a pápai állam történetében hát tulajdonképpen példátlan eset, hogy ezt az e mbert le mondatták és utána egyházi gyámság alá helyezték, a pedofília pedig tovább virul a katolikus egyház kebelében, a legnagyobb - hogy így mondjam - dicsőségére, mindennek, ami szent, amit ezek az ájtatos emberek lépten-nyomon hirdetnek.
(hirarena)



Börtönlevél - Tommy Robinson megindító, vágatlan sorai
2018-06-19 pestisracok.hu

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Tommy Robinsont letartóztatták május 25-én, mert az utcáról tudósított egy feltételezett muszlim erőszakbanda ítélethirdetését megelőzően. A letartóztatás óriási visszhangot keltett világszerte: több országban demonstrációkra került sor, politikusok, neves személyiségek szólaltak fel Tommy érdekében. Mindeközben a fősodratú média természetesen hallgatott; a legtöbb, amit olvasni lehetett náluk az ügyről, hogy gyűlöletkeltő vagy szélsőjobboldali megmozdulásoknak titulálják a Tommy érdekében szervezett demonstrációkat.


Tommy Robinson hivatalos Facebook oldalának kezelői június 17-én tették közé Tommy kézzel írott levelét, amelyet a június 9-i masszív londoni felvonulás után írt a hulli börtönben június 10., 11. és 12-én. Ekkor még arról számolt be, hogy biztonságban van és háláját fejezte ki támogatóinak, továbbá jövőbeli terveiről is szólt. Másnap, június 11-én kedden egy másik börtönbe szállították, ahol a hulli intézményhez képest, a börtönpopulációban aránytalanul magas a muszlimok aránya. Az új fogvatartási helyen elzárásban tartják, napi 23 és fél órát tölt a cellájában, fél órát egy ketrecben a szabad levegőn, mert csak így tudják garantálni a biztonságát. Az alábbiakban Tommy levelének magyar fordítását közöljük, a fordítói magyarázatokon kívül az írás szó szerinti fordítás, a nagybetűs kiemelések is az eredeti angol szöveget követik.
PolgárPortál publicisztika

Nos, vágjunk bele újra! Vasárnap este van, 2018. június 10., folyamatosan szivárognak hozzám a hírek a tegnapi csodálatos jelenetekről. De mielőtt a tegnapi demonstráció pozitívumaival foglalkoznék, hadd kezdjem néhány negatívummal. Hadd osszam meg veletek a feleségem levelének egy részét, amit tegnap kaptam meg:
"Ma felhívtak az iskolából mielőtt dolgozni indultam és elmondták, hogy Spencer nagyon kiborult a suliban, hogy őszinte legyek, nem kezeli jól ezt a helyzetet. Sam mondta neki, hogy ő az apukájával futja az 5k-t (kicsit több mint 3 mérföldes futóverseny - ford.), mire Spencer válaszolt, hogy nos, ő nem tudja az apukájával futni, majd sírva elszaladt. Esténként álomba sírja magát. A párnáddal alszik és naponta ötvenszer megkérdi tőlem, hogy melyik nap jössz haza. Még egy megközelítőleges dátumot sem tudok neki mondani, hisz nekem sem mondtak semmit! Csak reménykedem és hajtogatom neki, hogy már nem sokára, hogy semmi sem fog változni és hogy bátran kell viselkednie, hogy büszke légy rá. Tegnap éjjel azt mondta nekem: "Valami rossz dolgot fogok csinálni, hogy engem is börtönbe csukjanak apával, akkor legalább vele leszek majd."
Nem fogok hazudni, meghasadt a szívem, ahogy ezeket a sorokat olvastam. A börtön eltávolította a feleségem telefonszámát (értsd, a rendszerből nem hívható a szám - ford.) több mint egy héttel ezelőtt, úgyhogy azóta nem tudtam beszélni a gyerekeimmel sem. Az is felzaklat, hogy a fiam fejében az van, hogy az apja valami rosszat csinált és ezért került börtönbe.
(...folytatás a honlapon)

Kapcsolódó:
Guy Verhofstadt többek között a magyar kormány leváltását is követeli az uniótólGuy Verhofstadt többek között a magyar kormány leváltását is követeli az uniótól (libsifigyelo.hu)
Verhofstadt szerint Európa "képes lenne egy nemzetté válni". Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti vezető tegnapi felszólalásában azt követelte, hogy az unió váltsa le a tagországaiban megválasztott "populista" kormányokat. Verhofstadt szerint Európa "képes lenne egy nemzetté válni": "Az Európai Unión belül árulók vannak a sorainkban. Putyin vezérszurkolóinak hívom őket: Farage, Le Pen, Wilders és barátaik is itt ülnek. Valójában csak egyetlen dolgot tesznek: elfogadják a Kreml pénzét, a Kreml hírszerzői [hálózatát] használják".
Muszlim gyermekházasságok NémetországbanMuszlim gyermekházasságok Németországban (napimigrans.info)
Újabb témával ismerkednek a németek a menekültválság kapcsán: a gyermekházasságokéval. Az iszlám világban természetesnek számító frigy európai viszonylatban kényszerházasságnak minősül, mivel a lányok fiatal életkora törvényileg zárja ki a házasságkötést. Bár az adatok egyelőre átláthatatlanok, a kereszténydemokraták parlamenti frakciója országos szinten ezer gyermekházasságot emleget. A német politikusok és az igazságszolgáltatás helyzete nem irigylésre méltó, már csak azért sem, mert a külföldön kötött gyermekházasságok elvileg Németországban is érvényesek. Ezen a helyzeten akar változtatni a CDU-CSU szövetség. A kereszténydemokraták kizárólag a törvényes szabályozásban látják a lehetőséget arra, hogy maradéktalanul felszámolják a kiskorúakat érintő visszaéléseket. Egy ilyen törvény azt is megakadályozná, hogy a saríán alapuló jog a Jordániából, Libanonból, Irakból, Szíriából érkező menekültekkel együtt teret nyerjen Németországban.
MERKEL ELISMERTE, HOGY VANNAK NO-GO ZÓNÁK NÉMETORSZÁGBAN, ÉS MEGÍGÉRTE, MINDET FELSZÁMOLJÁKMerkel elismerte, hogy vannak no-go zónák németországban, és megígérte, mindet felszámolják (azonnali.hu)
Bajorországban nincsenek no-go zónák, Németország más részein azonban vannak - ismerte el a német kancellár a bajor CSU hétvégi kongresszusán. Azt is megígérte: azon lesznek, hogy felszámolják ezeket, és mindenhová be merjenek menni a rendőrök és a tűzoltók.
Bayer Zsolt: A migránsok lábát mosó Ferenc pápa a legnagyobb farizeusBayer Zsolt: A migránsok lábát mosó Ferenc pápa a legnagyobb farizeus (pestisracok.hu)
Ferenc pápát ostorozza legfrissebb publicisztikájában Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap főmunkatársa. A publicista véleménycikkében sorra veszi, hogy a Szentatya milyen jelzőket aggatott Európára, és miként vádolt meg egyes politikusokat szívtelenséggel, kegyetlenséggel és érzéketlenséggel, amiért az amúgy az unióban kisebbségben lévő döntéshozók nem akarnak mindenkit befogadni és nem akarják megnyitni a migránsok előtt Európa kapuit. Bayer nyomatékosítja, "Ferenc pápa az idegenség fejét simogatja, az idegenség lábát mossa, az idegenséget gyámolítja, pedig az idegenség soha nem fog megtérni az ő egyházához, hanem, amint lehetősége lesz rá, elpusztítja majd azt". A publicista véleménye szerint a pápa viselkedése, "nagy jóindulattal csak öntetszelgésnek, farizeusságnak, magamutogató és hamis "szentferenckedésnek" nevezhető".
Ferenc pápa ismét nem hajlandó letérdelni az oltáriszentség imádata alattFerenc pápa ismét nem hajlandó letérdelni az oltáriszentség imádata alatt (gloria.tv)
A Vatican News az oltáriszentség imádatán készült képeket publikált, ahol a Rómától nem messze lévő Aricciába ment a Római Kúria. A résztvevők mind térdelnek a szentségtartó előtt, kivéve Ferenc pápát, aki áll. A pletykák, miszerint Ferenc pápának térdproblémái vannak nem valódiak, hiszen már többször is letérdelt menekültek előtt nagycsütörtökön, vagy amikor meglátogatta az ugandai anglikán szent helyet 2015 novemberében.


Trump elrendelte az Amerikai Űrhaderő, mint új katonai ág létrehozását
6/19/2018 ujvilagtudat.blog

Donald Trump amerikai elnök elrendelte a Pentagon számára, hogy hozzanak létre egy űrhaderőt, mint az amerikai hadsereg hatodik ágát. Számos kezdeményezést jelentett be, beleértve az "állandó jelenlét" létrehozását a Holdon, szem előtt tartva egy emberes Mars küldetést.


De a legnagyobb bejelentése egy új katonai ág létrehozása, amely az elnök elnevezése szerint a "tiltott égbolton" fog szolgálatot teljesíteni.
Trump kijelentette, hogy Amerika "elsőként repült a Holdra" és "mindig is az első lesz az űrben".
Azt azonban nem tisztázta, hogy lehetett az első mesterséges műhold (Szputnik), az első állat, amely a Föld körül keringett (Lajka kutya), az első Föld körüli pályára juttatott ember (Jurij Gagarin), az első ember, aki űrsétát tett (Alekszej Leonov) és az első Föld körüli pályán keringő nő (Valentyina Tyereskova) amerikai.
"Nem elég az amerikai jelenlét az űrben. Amerikai dominanciára van szükségünk," - jelentette ki Trump, és mindezt nemzetbiztonsági kérdésnek nevezte. E célból Joseph Dunford tábornok vezérkari főnök utasítást kapott arra, hogy kezdje meg az űrhaderő létrehozásához szükséges felkészülést, amely "különálló de egyenrangú" katonai ága lesz az amerikai hadseregnek a földi haderő, a légierő, a haditengerészet, a tengerészgyalogság és a parti őrség mellett.

Egyes kritikusok nem tudtak ellenállni ennek a kifejezésnek, amely szerencsétlen másodlagos jelentéssel rendelkezik az Egyesült Államokban, amivel évtizedek óta indokolják a faji elkülönítést.
Mások túlzottan is ellenzik az űrhaderő létrehozását és azzal érvelnek, hogy az űrt meg kellene hagyni a tudósoknak.
A legtöbb esetben azonban az űrhaderő létrehozásának ötlete tökéletes lehetőséget teremtett a tudományos fikciós filmek és tévéműsorok, a Star Wars és a Star Trek, valamint az Avatar és a Starship Troopers mémek megszületésének.

Még akkor is, ha a Pentagon fénysebességgel hajtja végre Trump irányelveit, két dolog még mindig akadályt fog jelenteni.
Az egyik a jogi része. A Világűr Szerződés, amelyhez az Egyesült Államok 1967-ben csatlakozott, megtiltja a különböző államok számára, hogy fegyvereket teszteljenek a világűrben, vagy katonai bázist hozzanak létre a Holdon és más égitesten. Továbbá tiltja a tömegpusztító fegyverek Föld körüli pályájára telepítését. Az Egyesült Államok azonban a legtöbb esetben egyoldalúan kivonul a nemzetközi szerződésekből, és Trump Palpatine császár módjára kijelentette: "Törvényessé fogom tenni".
Az azonnali probléma azonban az, hogy az űrhaderő nem rendelkezik űrhajókkal. Az amerikai űrsikló program 2011-ben leállt. Azóta az amerikai űrhajósok csak az orosz Szojuz-MS űrhajó fedélzetén juthatnak az űrbe. Még ha Oroszország valamilyen módon hajlandó volna szállítási szolgáltatásokat nyújtani az amerikai hadsereg egyik ága számára, az amerikai törvények tiltják a katonai együttműködést Moszkvával.

Ez Trumpot egy másik Sidious-féle megoldásra kényszerítheti, vagyis, hogy az űrhaderő kezdetben droidokból és drónokból fog állni. Ahogy az amerikai elnök oly gyakran mondja, "lássuk, mi történik".

(1) - https://hu.wikipedia.org/...
(2) - https://www.rt.com/.../

Kapcsolódó:
Az Egyesült Államok kilép az ENSZ Emberi Jogi TanácsábólAz Egyesült Államok kilép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából (komlomedia.hu)
Jelentette be kedden Washingtonban Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet, aki szerint a tanács nem méltó a nevére. Nikki Haley leszögezte: a kilépés nem jelenti azt, hogy az Egyesült Államok ne tartaná be korábbi emberi jogi kötelezettségvállalásait. "Világossá akarom tenni, hogy ez a lépés nem azt jelenti, hogy feladnánk elkötelezettségünket az emberi jogok terén" - fogalmazott. A külügyminisztériumban Mike Pompeo tárcavezetővel közösen a sajtó elé álló diplomata bírálta a világszervezet genfi székhelyű testületét, és azt hangoztatta, hogy a szervezet "álszent és öncélú", és valójában "gúnyt űz az emberi jogokból".

*

150 éve született Horthy Miklós, Magyarország volt kormányzója
ELTER TAMÁS 2018.06.19. Origo

A 20. századi magyar történelmet hosszú időre determináló, az első világháborút követő bő két évtized eseményei elválaszthatatlanok az osztrák-magyar flotta utolsó főparancsnoka, az 1920. március elsején Magyarország kormányzójának megválasztott Vitéz nagybányai Horthy Miklós altengernagy személyétől. Noha az admirális nevével fémjelzett Horthy-korszak már több mint hét évtizede véget ért, a történelmi távlat ellenére is e két évtized és Horthy személyének mindenfajta aktuálpolitikától mentes, tárgyilagos megítélése még várat magára.
"... Aki csak valaha is szerepet vitt a közéletben, jól tudja, hogy a pártoskodó gyűlölködés vagy kedvezés egyoldalú megítélésével szemben senki sem számíthat mentességre. A tárgyilagos ítéletmondás a történelem feladata..."
(Vitéz nagybányai Horthy Miklós)

Egy nem mindennapi életút első lépései
Horthy Miklós ősi, székely eredetű birtokos nemesi család sarjaként látta meg a napvilágot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen, 1868. június 18-án, Horthy István és Halassy Paula ötödik gyermekeként.
Apja főrendiházi tag és tekintélyes középbirtokos volt.
Gimnáziumi tanulmányait szülőhelyétől távol, a soproni német tannyelvű Lähne-tanintézetben kezdte meg 1878-ban

Az Osztrák-Magyar Monarchia hadiflotta későbbi főparancsnoka és egyik legsikeresebb tengerésztisztje a sors különös fintoraként egy tragikus családi haláleset okán került a flottához.
Béla bátyját - aki a fiumei tengerészeti akadémia növendéke volt -, hadapróddá avatása előtt két hónappal hadgyakorlat közben halálos baleset érte. Az ifjú Horthy, a család akaratával szembeszegülve, Béla bátyja emlékének adózva nyújtotta be jelentkezését a fiumei tengerészeti akadémiára. 

Az elit intézmény rendkívül szigorú felvételi követelményeit jól mutatja, hogy az 1882-es tanévben jelentkezett 612 jelölt közül csupán negyvenketten nyertek felvételt a patinás tanintézménybe, köztük Horthy Miklós is.
A németül és franciául anyanyelvi szinten beszélő ifjú Horthy fiumei kadétévei alatt folyékonyan megtanult olaszul és horvátul, de angolul is kifogástalanul beszélt.


A Tegethoff-osztály csatahajói a pólai (ma Pula, Horvátország) hadikikötőben

Haditengerészeti karrierjét - miután sikeres záróvizsgát tett - 1886 októberében kezdte meg az osztrák-magyar flotta II. osztályú tengerész hadapródjaként.

Látogatóban a szultánnál, és világ körüli úton Horthy Miklós életének több mint a felét az általa hőn szeretett hadiflottánál töltötte el.

Az igen ambiciózus fiatal tengerésztiszt nemcsak hogy öt nyelven beszélt, és kitűnő eredményeket mutatott fel a sportokban (első osztályúan lovagolt, vívott, teniszezett és vitorlázott), hanem könnyed és fesztelen modora, valamint jó megjelenése és tánctudása miatt kitűnő társasági embernek is számított, akit mindig szívesen láttak a "felsőbb körök" estélyein és báljain.
(...folytatás a honlapon)

Kapcsolódó:
Román zászlóba öltöztetné a háromszékieket Cucu prefektusRomán zászlóba öltöztetné a háromszékieket Cucu prefektus (itthon.ma)
A Kovászna megyei prefektus Románia nemzeti zászlaja napját megelőzően, közleményben arra kéri a háromszéki lakosságot, hogy június 25-én és 26-án, jövő hétfőn és kedden öltözzenek a román trikolór színeibe, azaz piros-sárga-kékbe. A közleményben a prefektus azt is pontosította, hogy a háromszékiek öltözzenek egyszerre mindhárom színbe vagy legalább egyikbe. A Kovászna megyei prefektúra kétnapos, nagyszabású ünnepséget szervez Románia nemzeti zászlójának napja alkalmával, Sepsiszentgyörgyön az Állomás negyedi román katona szobránál. Sebastian Cucu közleménye szerint jövő hétfőn a katonaszobor melletti árbocról levonják a román trikolórt, amelyet elvisznek sepsiszentgyörgyi katonai laktanyába, felvonják és megszentelik a kápolnában.
Megünnepeltetik a délvidéki magyarokkal TrianontMegünnepeltetik a délvidéki magyarokkal Trianont (szekelyfold.ma)
Ezentúl a délvidéki magyarság november 25-én ünnepelheti a Vajdaság Napját. Azon a napon kéne örömünnepet ülniük, ami a terület 1918-as Magyarországtól való elcsatolásának dátuma. "Megtörtént a magyarellenes gyalázat." - fogalmazott a Délhír, miután kedden délután a VMSZ teljes frakciója - Pásztor István, Kormányos László, Bagi Bojan, Patyi Lajos, Pelt Ilona, Erdély Lenke, valamint a tartományi kormány tagjaként Nyilas Mihály - támogatta a magyarokat sértő ünnepnapról szóló javaslatot.