Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 17., kedd

2.044 - Orban Éva: A hatalom nem akarta, hogy békésen fejeződjön be az ünnep. - Az erőszak és az önkényeskedés a rendőrség lépéseire volt jellemző

Von: Orbán Éva
Gesendet: kedd, 2009. március 17. 17:42
An: Kutasi József
Betreff:
Morvai Krisztina feljelentést tesz:

Megfélemlítés és példastatuálás

„Politikai merénylet felsőbb utasításra”

 

A Nemzeti Kávézóban tartotta meg sajtótájékoztatóját dr. Morvai Krisztina, EU-képviselő-jelölt, dr. Gaudi-Nagy Tamás NJSZ, és Vona Gábor Jobbik-elnök, a nemzeti ünnepen történt újabb rendőrségi durva túlkapásokkal kapcsolatban.

Általános mozgósításra van szükség az emberi méltóság és az emberi jogok visszaállítására

 

Ezért Morvai Krisztina feljelentést tesz:

-  „felbújtói minőségben” Draskovics Tibor  és Gyurcsány Ferenc ellen, „ hiszen miniszteri felhatalmazás nélkül e bűncselekményekre nem kerülhetett volna sor, …mivel a diktatórikus rendőrséget végső soron mindenki számára nyilvánvalóan ez a fődiktátor irányítja”.

- Levélben tájékoztatja az Európai Parlament elnökét arról, hogy képviselőjelölti minőségében, az EP választási kampány nyitónapján a kézivezérelt rendőrség a nyílt utcán megtámadta. A feljelentéshez önmagáért beszélő videofelvételt csatol.

 

- Balog Zoltánt a Magyar Országgyűlés Emberi Jogi Bizottságának elnökéhez fordult, hogy tegyen meg az üggyel kapcsolatban minden lehetséges és szükséges intézkedést.

 

- A történtek szükségessé teszik, hogy az Emberi Jogi Bizottság mostantól kezdve minden nemzeti ünnepen és jelentős utcai rendezvényen biztosítson (emberi jogi) megfigyelő szolgálatot. A hatalom újabban rácsokkal körbezárja a megjelenteket korlátozva őket jogaikban, megakadályozva a szabad csatlakozás vagy elvonulás lehetőségét. Nem lehet nem látni, hogy a hatalmon lévők mit tesznek az ország népével az ország teljes elgyarmatosítása érdekében. S aki ez ellen szólni vagy lázadni mer, azt randalírozó csőcseléknek titulálják, és a valótlan, tőlük megszokott jelzőkkel bélyegzik meg.

 

Morvai Krisztina kifejtette, hogy ellene és a Nemzeti Jogvédők elleni durva és példátlan támadásnak egyértelműen a megfélemlítés és a példa statuálás volt a célja, melyet felsőbb utasításnak kellett megelőznie. Az ünneplő és demonstráló polgárok szabadságjogait, pedig rendőrbakancsok tiporták. Az ő személye elleni tonfákkal és könnygázzal való rendőri támadást az enyhítette, hogy munkatársai, és a Jobbik rá vigyázó őrei testükkel fogták fel az ütlegeket. „ Az a vakmerőség, hogy mindezt a belvárosi utcán, kamerák jelenlétében merik megtenni, azt jelzi, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette kormány Magyarországon nyílt, gátlástalan, totális diktatúrát folytat”.

A nemzeti ünnepeken történt rendőri intézkedések okán, a mai napon teljes körű összefogást hirdetett minden jó szándékú, szabadságszerető magyar embernek, párthovatartozásra tekintet nélkül, az emberi jogok és a demokrácia visszaállítására, a diktatúrával szemben.

Általános mozgósításra van szükség az emberi méltóság és az emberi jogok visszaállítására, ideértve a polgári és politikai szabadságjogokat és a gazdasági, szociális, kulturális jogokat is. Határozottan és egyértelműen a nemzeti erők összefogására szólított fel, és az értelmiség kiállására.

Megköszönte a személye iránt kifejezett szerető aggódást és szolidaritást.

A hatalom nem akarta, hogy békésen fejeződjön be az ünnep.

Vona Gábor

Köztudott, hogy a nemzeti ünnep alkalmából a Hősök terén gárdistákat avattak, és a Jobbik kampány nyitó gyűlését a Deák téren tartotta. Már az ünnep reggelén érezni lehetett, hogy a hatalom folyamatosan utazott a Gárda és a Jobbik rendezvényére. A levegőben volt, hogy a hatalom nem akarja, hogy békésen fejeződjön be az ünnep. Nyílván felsőbb utasításra történt, hogy provokációkkal próbálkoztak már a Hősök terén is. A Deák téren rendőri provokáció történt a színpad mögött, a sajtó által nem látható részen, aminek csak úgy lehetett elejét venni, hogy a rendőrség kivezényelt egységei és a gyűlésen részt vevő emberek közé gárdistákból kellett sorfalat állítani. Vona Gábor szerint is a megfélemlítés és az elrettentés volt a célja már a rendvédelmi erők felvonultatásának is, amit a rendőri megnyilvánulások igazoltak. A nemzeti ünnep alkalmából politikai merénylet történt, felsőbb utasításra. A jelenlegi hatalom megrendelte ezt a politikai leszámolást, melynek üzenete:

Döbbenetes. A Jobbik kampánya első napján a listavezetőt, egy büntetőjogászt, egy egyetemi tanárt, háromgyermekes családanyát a rendőrök jogtalanul, gusztustalan módon bántalmaztak. Ennek üzenete a hatalmon lévők részéről a következő: „Ez volt az első nap, ezért ezt kaptátok. Gondoljátok át, mire számíthattok a következő napokban”. A Jobbik ebből erőt merít és nem fél.  Változatlanul azt képviselik: Magyarország a magyaroké! Tapasztalják, hogy egyre többen, a társadalom széles rétegeiből mögéjük állnak, és támogatják ezt az elvet. A hatalom bevetett törvénytelen eszközei pedig előbb-utóbb rájuk hullik majd vissza.

 

Az erőszak és az önkényeskedés a rendőrség lépéseire volt jellemző

 

Gaudi-Nagy Tamás kifejtette, hogy a kétes legitimizációjú hatalom 2006 őszén kiterebélyesedett erőszak jegyében folytatta a stratégiáját, hogy a nemzeti ünnepet meggyalázza. Megsértve az alapvető emberi és politikai jogokat. A kormányzat a rendőrséget karhatalmi módon használja fel arra, hogy a kormányzati erőkkel való szembenállást kifejtőket megfélemlítse. 35 embert előállítottak, az egész várost kordonerdők szabdalták szét. A belvárost, az embereket, mint kiszolgáltatott csordákat terelgették fel-alá, megalázó intézkedéseknek alávetve. Az NJSZ munkatársai egész nap, késő éjszakáig próbáltak a jognak érvényt szerezni, a fogdákba vitt embereknek jogi segítséget nyújtani.

Külön meg kell említeni, hogy az összes vonulásos rendezvényt megtiltották, holott az március 15-e egyik jellemzője.

Az erőszak és az önkényeskedés a rendőrség lépéseire volt jellemző. Kiemelte, Majoros Zoltán rendőrezredest, aki a március 15-i intézkedés sorozatot vezényelte. Ő az, aki a 2006-os rendőr-attack kapcsán a Papp-jelentésben megtalálható H-705-s parancsnok. Aki az elkövetett cselekedeteiért 2007-ben előléptetést kapott. Most is az este 21-óráig engedélyezett tüntetést a Bazilikánál már 10 perccel korábban oszlatni kezdte. Igyekeztek rábírni a rendőri vezetőket a jog betartására, s miután szabad elvonulást kaptak, és a metro-állomás felé igyekeztek hazajutni, valamilyen módon bosszút akartak állni, és csak azt tudja elképzelni, hogy felsőbb utasításra meg akarták leckéztetni Morvai Krisztinát és a jogvédőket. Láthatósági mellény volt rajtuk, könnyű volt felismerni.
Mindent megtesznek, hogy a még fogdában lévőket is kiszabadítsák.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat emberjogi csoport munkatársai most is, mint két és fél éve minden alkalommal részt vettek a rendőrségi túlkapások politikai okból bántalmazott és bebörtönzött polgárok jogi védelmezésében.

Megengedhetetlen, ami itt történt a jogsértések kapcsán. Nem maradhat következmények nélkül.

 

Orbán Éva

Szent László Király Alapítvány

A Szellemi és erkölcsi megújulásért

Az Alapítvány támogatható:

OTP 11701004-20221067

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------