Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 1., szerda

2.169 - Vecsei József: KIÁLTVÁNY a rendszerváltókhoz! > Rendszerváltást akarunk, de hogyan? Milyen áron? Tudja már valaki?

www.nemzetihirhalo.hu *************

 

KIÁLTVÁNY a rendszerváltókhoz!

Rendszerváltást akarunk, de hogyan? Milyen áron? Tudja már valaki?

 

Ebben a folyamatba fontos dolog lenne, hogy minden egyes, a legkisebb településen is legyen képviselet. Miért? Mert különben nem tudják az ott élők akaratukat érvényesíteni, nem tudják gondjaikat, bajaikat elmondani senkinek. Megint csak az történik, hogy bizonyos csoportok - érdekképviseletek összekovácsolódnak és mikor úgy látják, hogy elegen vannak a redszerváltáshoz, azt képzelik, Ők jogosultak a hatalomgyakorlásra! Ők a hatalom letéteményesei! Mivel szerintük Ők kaparták ki a gesztenyét! Csak annyira hajlandók nyitni a tömegek, a kisemberek, a kétkezű emberek felé, amennyire a hatalomátvételhez kell. Vagyis az ötvenegy százalékig. És a nép felének megint nem felel meg az újrafogalmazott rendszer! De hiszen akkor ugyan oda jutunk, mint a pártokráciával!? A NÉPET, a tömeget, a vidéki embert, senki nem fogja kérdezni, hogy ŐK mit is akarnak!

Majd mi kitaláljuk? Majd mi megmondjuk? Hogy mi a jó nekik?
De talán lehet, hogy pont ebből van elegük! Talán pont ebből nem kérnek!


Eddig is mindig jött valaki és megmondta! Tisztelt honfitársaim ne kövessük el újra meg újra, ezeket, a hibákat! Ereszkedjünk le a pornéphez, a kétkezű emberekhez és kérdezzük meg Őket. Nem azt kell megkérdezni, hogy hogyan kell véghezvinni a változást, hogyan kell rendszert váltani, hanem, hogy mit szeretnének! Mit gondolnak a jövőről? Hogyan képzelik el gyermekeik, unokáik jövőjét?

Vagy valaki talán azt gondolja, hogy a nép nem tudja, hogy mit szeretne? Hát kedves honfitársaim, aki úgy gondolja, hogy nem, az nagyon nagyot téved! Mert hát a nép igenis, tudja!

És fordítsunk rá nagyobb figyelmet, ne legyen annyi vesztese a váltásnak, mint húsz éve! Ne legyen annyi vesztese, mint az EU csatlakozáskor! (Az ország egyharmada már így is a periférián van!) Mert akkor tovább folytatódik a lecsúszás a középosztályból a szegénységi küszöb közelébe, vagy alá, és akkor végképp nem lesz, aki az adóforintjaival rendbe tegye szeretett kishazánkat!

"Tegyünk együtt hazánk sorsának jobbra fordításáért!
Együtt győzni tudunk és felépítjük igaz országunkat!"

Vecsei József
Bonyhád

----------------------------------------------------------------------------