Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 3., péntek

2.181 - Bene Gábor: Aki ma Magyarországon azt gondolja, hogy a - demokráciahelyettesítő pártokrácia - megoldja majd a gondjainkat, az téved.

Demonstráció!
2009-04-02 Magyar Hírlap

Tömegmegmozdulás lesz holnapután Budapesten. A Civil Összefogás Fórum - amely március 27-én alakult 124 civilszervezet részvételével, s a belépők száma napról napra növekszik - gigademonstrációt szervez vasárnap délután két órára a Hősök terére. A cél az előre hozott választások követelése.

Olyan mély a politikai, gazdasági és erkölcsi válság Magyarországon, hogy a civilek, az állampolgárok nem hallgathatnak. Nem várhatják meg, hogy rájuk dőljön a ház - s ezért ki kell lépniük az "úgyis a fejünk felett döntenek el mindent" Kádár-kori mentalitásából. A már hetedik éve regnáló balliberális kormány totális csődbe vitte az országot, s képtelen a helyzet orvoslására, tehetetlenül vergődik. Ezért a civileknek meg kell szerveződniük, ki kell fejteniük véleményüket a mai helyzetről, a lehetséges kiútról. Az átfogó válság leküzdése nem képzelhető a civilek, a polgárok segítsége, kezdeményezései és támogatása nélkül. Ám az is tény, hogy most a legégetőbb, mindent megelőző feladat a politikai és immáron kormányválság megoldása. Ezért minden más kérdés - elszegényedés, szociális válság, nyomor, munkanélküliség, társadalmi feszültségek, atomizáció - megoldása azzal kezdődhet el, ha a parlament feloszlik, és előre hozott választás révén a hosszú agónia után végre társadalmi felhatalmazással és bizalomháttérrel rendelkező kormány kezdheti meg a munkáját.

Szégyenletes, ahogy a mai kormány a végső pusztulásig ragaszkodik a hatalomhoz. Szánalmas volt az elmúlt napok vergődése, ahogy a szocialisták - s ne feledjük, a szabad demokraták - vásári komédiába illően adták-vették a miniszterelnöki neveket: 18 név fordult meg és tűnt el a süllyesztőben. Ez világcsúcs, de nem válik a két baloldali párt dicsőségére. A "végső megoldás" pedig, Bajnai Gordon személye egészen meghökkentő, hiszen a vállalkozói múltja furcsa dolgokkal terhes, ezek közül is "kiemelkedik" a Hajdú-Bét-ügy, amelynek "eredménye" több száz család elszegényedése és kilenc családfő öngyilkossága.

És azért is nevetséges, mert Bajnai, a levitézlett kabinet tagjaként részese a kiábrándító kormányzati teljesítménynek, amelyet az elmúlt években tapasztaltunk. Ő lenne a megoldás? Ezt lenne a változás szele? Engem ez a váltás leginkább a Rákosi-Gerő cserére emlékeztet. 1956 nyarán már benne volt a levegőben, hogy a rettegett vezér talán távozik - mondta is a pesti vicc, hogy Rákosi talán nem is cseresznye, hanem meg(g)y -, persze nem önszántából, s nem is demokratikus választás révén, hanem természetesen moszkvai ukáz alapján. Ugye kísértetiesen hasonlít Rákosi távozása Gyurcsány lelépéséhez? Hisz minden jel arra mutat, hogy menetelének legfőbb oka: üzleti körök Brüsszelben világossá tették neki, már nem bíznak benne, új kormányfő kell.

1956-ban Rákosi után jött a megváltó: Gerő Ernő... És 2009-ben is jönne az új megváltó: Gyurcsány helyett Bajnai. Nem vicces ez, elvtársak? Csak egyet nem kellene elfelejteni: Gerő színre lépése után nem sokkal következett be október 23-a. A többit tudjuk.

A szocialisták és szabad demokraták szánalmas, mutyizós kamarillapolitikát folytatnak, tíz-húsz ember akarja eldönteni, hogy ki legyen a kormányfő, és milyen kormánya legyen az országnak. A konstruktív bizalmatlansági indítvány mint megoldási módozat már eleve felvet alkotmányos aggályokat is, és ahogy az államfő is világossá tette, a legkevésbé demokratikus megoldás, csak időhúzásnak jó. Persze az elnök megkapta a magáét a baloldaltól, mert nem a szájuk íze szerint beszélt. A két baloldali párt néhány nap alatt képes volt nevetségessé tenni a miniszterelnöki pozíciót és támadni az államelnöki intézményt. Ezzel a demokrácia maradék tekintélyét is igyekeznek szétrombolni. Ezért szükséges, hogy az emberek hatalmas demonstrációval is kifejezésre juttassák: ebből elég volt! A parlament oszlassa fel magát, és jöjjenek az előre hozott választások.

A kormány permanensen figyelmen kívül hagyja az emberek véleményét, és a rajta kívül álló körökét is. Pedig ma már előre hozott választásokat szeretnének a hazai és külföldi pénzügyi szervezetek, neves gazdasági szakemberek, ezt hangoztatja egyre több baloldali közéleti ember, ezt kérik az egyházak, ezt javasolja a Fitch Rating hitelminősítő intézet, és így tovább. De a legfontosabb: a friss felmérések alapján a megkérdezettek elsöprő többsége, lassan a kétharmada (!) ugyanezt akarja. Nyugodtan mondhatjuk: ez ma már egyértelműen társadalmi akarat. Ha még ezek után sem adják be a derekukat a szocialista és szabad demokrata urak és elvtársak, akkor valójában mitől más Magyarország, mint egy szűk elit által diktatórikusan, az emberek és mindenki akarata ellenére fogva tartott banánköztársaság?

Itt az ideje a paradigmaváltásnak! A rendszerváltás óta eltelt időben a civil társadalom teljes egészében kimaradt a demokráciából, érdekérvényesítő képessége, a döntésekben való részvétele gyakorlatilag nulla. Zárt elitdemokrácia alakult ki az elmúlt húsz évben, amit fel kell törni. El kell kezdeni a második rendszerváltást, amely megteremti a társadalom aktív részvételén alapuló demokráciát. Ez az egyedüli garancia arra, hogy a diktatórikus kormányzati törekvések végleg háttérbe szoruljanak.

Ennek első és látványos lépése lenne az előre hozott választás kikényszerítése.

Fricz Tamás, politológus


Bene Gábor: Válasz a Vasárnapi kérdésekre!

Kedves Magyarok!

Aki ma Magyarországon azt gondolja, hogy a - demokráciahelyettesítő pártokrácia - megoldja majd a gondjainkat, az téved.
A módszerrel - amellyel az országunkat a történelme legnagyobb erkölcsi, politikai, gazdasági és alkotmányos válságába sodorták - azzal nem lehet ezt a válságot megoldani.
Egy új gondolkodási mód és egy új megközelítés kell, amely valódi alkotmányosságot, hagyományosan magyar jogrendet és igazságosságot fog teremteni a számunkra, azaz visszatér hozzá.
Az első lépés megérteni, hogy a mai állam jogfolytonos a diktatúrával. Ezért kell a bolsevik rendszer által felvett hiteleket - iszonyatos kamatokkal megterhelve - visszafizetni, hogy ez kinek az érdeke az könnyen kitalálható.
A második lépés megérteni, hogy a "pártoskodás megosztja a nemzetet" és ezt nem én találtam ki, hanem Széchenyi István. Gondolom vele nehéz vitatkozni.
A harmadik lépés, hogy mindenki a saját lelkiismeretére hallgasson, amikor eldönti : kimegy-e a vasárnapi rendezvényre a Hősök terére, vagy sem? (2009. márc. 5)
A kilátásaink a jövőre nézve nagyon sötétek. A közvagyont - amit először összeloptak a magántulajdonosoktól - széthordták és "privatizálták"! (más államoknak is) Most pedig az állam - amelynek intézményrendszerét a saját érdekeik szerint alakították át - a bebetonozott politikusok játékszerévé vált, és mivel nincs már más bevétele csak a mi adóztatásunk, nyomorgatnak minket.
Pedig az lenne a szerepe, hogy a közjóért működjön. Mi pedig azt tapasztaljuk, hogy a politikai osztálynak a lobbi és magánérdekeit képviseli, s nem a közjót.
Higgyétek el, jól látom a probléma gyökereit.
A kormányváltás kevés, valódi váltásra lenne szükség és a rendszer szintjén.
Ha a vasárnapi demonstráció ezt tűzi ki célul, akkor a Civil Nemzeti Csúcs részvevőinek ott a helye testületileg.
Ha csak kormányváltást akarnak, akkor viszont mindenki csak a saját elhatározásából és a lelkiismeretére hallgatva menjen ki.
Szerintem erre a kérdésre kár több energiát pazarolni! Az alábbi ábra bűnös körében mindenki benne van aki "az állam rossz tulajdonos" felkiáltással elkótyavetyélte a közvagyont, amelynek jövedelméből ma lehetséges lenne a kilábalás a válságból.
Itt az idő végre, hogy jó államot csináljunk a rossz helyett!

Szeged, 2009. április 1.
Honfiúi szeretettel: Dr. Bene Gábor
A Kárpáti Harsona főmunkatársa és a mnb 2006 tiszteletbeli elnöke

Ui.: egy kis motiváció azoknak, akik a lelkiismeret szavát kevesellik!
Íme, - a teljesség igénye nélkül -, az MSZP SZDSZ-hez köthető botrányok és tolvajlások.

- Tocsik-Szokai-botrány
- Politikatörténeti Alapítvány-botrány
- Kossuth Könyvkiadó-botrány
- Hotel Panoráma-botrány
- Ifjúsági Lapkiadó-botrány
- Környezetvédelmi Alap-botrány
- Bokros Lajos búcsúpénze
- Horn-villa
- Exporttámogatás-botrány
- Ok-Tat-botrány
- Diplomatawhisky-botrány
- Káosz a Tb-nél
- CM-Klinika-botrány
- Over-botrány
- TB székház-botrány
- Olajgate-botrány
- Nyírfa-botrány, zsurki vodkagyár
- Xénia-botrány
- Szdsz székház-botrány
Vecsési számlagyár, MNB adósságcserének elnevezett bankári művelete (3500milliárdFt)
- Bp.Bank-botrány Cw Bank-botrány(gyurcsányi anyós)
Posta Bank-botrány, Agro, Konzum Bank-botrány
- 1-es villamos beruházásánál történő lenyúlások
- budai Hengermalom
- Altus-birodalom
- Báv-botrány
- Bankár Kft-botrány
- Búzaexport körüli visszáságok(több10milliárd)
- Kárpotlási jegyek(40x-es haszon)
- Tsz vagyon
- Óbudai és sasadi földek
- Szakszervezeti vagyon(365db ingatlan,Szot üdülök)
- Kisz vagyon (Csillebérc,Tata,Zánka...)
- Mszmp-s pártvagyon
- Orosz államadóság (Társaság keleti piacokért; Nádor, Pint-pont)
- Tribuszerné pilótajátéka
- Szekeres szállodája
- Traubi-botrány
- Kordax ,globex, Fotex,Caola,Égis, Conexus ügy
- Dunaferr (acél XXI)
- Zsinagóga felújítás botrány
- Hit gyülekezete (1,5milliárd)
- Kuncze tankönyvkiadó, Bauer ügyvédi iroda
- Zemplényi-ügy, London brókerház,
- Buda cash-botrány,és egyéb brókerbotrányok
- Honfogalalás (6 milliárd)
- 4-esMetro kampány botrány
- Central hotel, Zefirusz, Kime-net botrány
- M.p ügyei (Gresham, Paks, Hajduszoboszló) Fővárosi - közművek priv. (Technomark-ügy)

Stratégiai ágazatok privatizációja: energiaszektor, bank...

- 2002.05.28.Százm millió közpénz a Medgyessy-villára
- 2002.06.27.Törzsutasok lesznek a kormánypárti-képviselők
- 2002.07.13.Erzsébet-híd felújítás 440 millióval többért
- 2002.07.23.250 millió tűzijátékra?
- 2002.08.02.44 millió kormánypropagandára
- 2002.08.03.2,6 milliárd forintos baráti segítség
- 2002.08.14.A nagy sikerre való tekintettel: még 44 millió a MC Médiának
- 2002.08.21.Huszty András esete az MSZMP üdülő berendezésével
- 2002.08.25. 6,8 milliárdos mobiltelefon-tender
- 2002.09.05.Proware - Havi 150 millió a pazarlók leleplezésére
- 2002.09.07.MTV: Új autólízingek a 6,6 milliárdos hiány csökkentésére
- 2002.09.16.Demszky esete a FőVÁROSI közpénz elDUGÓval
- 2002.09.20.Milliárdos fővárosi közbeszerzés - Demszky módra
- 2002.09.24.SZDSZ-es Kossuth-ünnep - fejenként 132 ezer forintért
- 2002.09.30.200 millió október 23-ra - zárt,meghívásos eljárással
- 2002.10.02.Egy év alatt 100 millió a Demszky-kampányt bonyolító cégnek
- 2002.10.11.Köbányai helyzetkép: 2 milliárd az MSZP-s jelöltek cégeinek
- 2002.10.21.A Miniszterelnöki Hivatal teltkarcsúsítása
  2002.10.29.Rágalmazásért 1 milliós büntetés Keller Lászlónak
- 2002.11.02.A visszaszerzett 1 milliárd
- 2002.11.04.Óvatos bérkiáramlás a kormányban
- 2002.11.12.Fantomok és strómanok
- 2002.11.14.MTV: Új arculat -természetesen közbeszerzés nélkül
- 2002.11.15.MTV: Olcsó arcok az olcsó tévében
- 2002.11.16.Orosz államadósság: ismét indul a nagy lenyúlás!
- 2002.11.18.Proware helyett Muskovszky?
- 2002.11.26.1 milliárd az üvegzseb-programra
- 2002.11.30.Ingyenjégpálya a Kossuth téren - 50 millióért
- 2002.12.05.A koccintás mellé 1 milliárd dolláros ajándék Romániának
- 2002.12.07.MEH irodabérlés évi 240 millióért
- 2002.12.12.Ingyenjégpálya 2. - Újabb MSZP-közeli győztes egy meghívásos pályázaton
- 2002.12.13.Autópályaépítés - szocialista közbeszerzéssel
- 2002.12.17.MEH irodabérlés évi 240 millióért
- 2003.01.06.Idő hiányában megint Geszti és Fatér
- 2003.01.08.Szemben a világgal: 11,25 milliárd szoftverre
- 2003.01.08.33 millió a miniszterelnöki tanácsadó cégének
- 2003.01.17.Március 15-i ünnepségek - zárt, meghívásos tenderrel
- 2003.01.24.Az EU-kommunikációs Közalapítvány pályázatának nyertesei
- 2003.01.31.Demszky büntetését a Városháza fizeti
- 2003.01.31.Ki pártközeli a 300 milliárdos honvédségi - gépjárműbeszerzésben?
- 2003.02.06.Hálapénz Ron Werbernek
- 2003.02.07.Civil pályázatok kormányhatáskörbe vonva
- 2003.02.14.Még 320 millió Medgyessy romániai barátjának
- 2003.02.17.Erős beleerősített - 142,2 milliárd veszteség az MFB-nél
- 2003.02.21.1,5 milliárdos portál - kidobva
- 2003.02.25.Sulinet = Bulinet, avagy Magyar Bálint közbeszerez
- 2003.02.27.Kiss Elemér, a szocialista szent ember
- 2003.03.04.Az SZDSZ sem marad le - 64 millió a kampánytanácsadónak
- 2003.03.06.410 luxusautó a kormánynak 6milliárdért
- 2003.03.13.Hadihídon az Európai Unióba
- 2003.03.24.EU-rajzfilmtender: 400 millió előre leosztva
- 2003.04.11. Ügyvédbotrány az Informatikai Minisztériumban (is)
- 2003.04.12. 100 millió Medgyessy tolmácsának
- 2003.04.17. MÁV-os szakszervezeti vezetők havi 800 ezerért
- 2003.04.24. MALÉV: még egy 1 milliárdos buli
- 2003.05.07. Demszky terepjárója 17,3 millióért
- 2003.05.28. Csak 2,3 milliárd luxusautókra
- 2003.06.15. Magyar Bálint összegyűjtött művei(27,5millio a kabinetfőnök volt cégének, Nemz. Szakképzési Int. 555millios pályázata, Cisco-sztori, 2,5 milliárdos PC-beszerzés,       Kellemes hétvége az Ellenderrel, villaügy...)
- 2003.06.16. A Gripen, plusz 30 milliárdért
- 2003.07.02. MIG-29 felújítás - 140 milliós tanácsadás
- 2003.08.12. Postás táskák 177 millióért
- 2003.08.14. Paks, avagy kibújt a szocialista szakértelem zsákból
- 2003.08.21. Örömkoncert 168 millióért
- 2003.09.02. 7 milliárd forintos hitel Arhangelszknek
Privatizácio befejezése:Egészségügy?, MOL Rt.,Magyar Posta, Szerencsejáték Rt., Földhitel és Jelzálogbank, Dunaferr, Bábolna Rt., ,Hajogyárisziget,Tokaj Kereskedőház Rt.,+K&H botrány(Pannonplast-bomba)

... és még mindegyik eszünkbe sem jut!

2005. Július 27

-----------------------------------------------------------------------