Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 7., kedd

2.212 - Vukics Ferenc a mozgalom elinditója: Ütött az óra! - Fogalmak és meghatározások! - MAGYAROK SZÖVETSÉGE A TÁRSADALMI ÖNSZERVEZŐDÉS LAPJA!

Vukics Ferenc a mozgalom elindítója: Ütött az óra!

Budapest, 2009. április 7.

MAGYAROK!

 

Ütött az óra. Ideje, hogy talpra álljunk, felemeljük a fejünket, és kimondjuk, ami a szívünkben lakik: nem jó irányba halad az ország, változás kell! Közösségi nemzetállam kell. A magyar emberek kapják vissza önrendelkezési jogukat! Most!

Tavaly augusztusban, Bösztörpusztán elkezdődött valami. Valami, ami máig hat. A Kurultaj három napján közel hetvenezren néztünk mosolyogva egymás szemébe. Megéreztünk valamit abból, milyen országban szeretnénk élni, s a zárónapon együtt gyönyörködtünk az égi jelben: a derült égbolton a Nap két oldalán megjelenő szivárványban.

Idén nyáron egy több százezer lélekszámú nagyvárost építünk fel a pusztában, ahol a résztvevők átélhetik majd, hogy milyen magyarnak lenni, és ahol eldönthetjük, akarunk-e mi és utódaink - nemcsak három napig, hanem az idők végezetéig - szabad magyarként élni saját hazánkban.

A Kurultajt követően, több mint 150 civil szervezet jelezte, hogy tagságuk igényli a folytatást, az ország sorsán javítani szándékozó javaslataik összegzését és közös nevezőre hozását. Sürgették az összefogást, és a nemzet érdekét szem előtt tartó tudósaink felkérését munkánk segítésére, így született meg októberben a Börzsönyi Nemzeti Tanács. Az ott elfogadott nyilatkozatban foglaltak öltöttek testet a november 26.-ai kunszentmiklósi találkozón, ahol a Magyarok Szövetsége nevet adtuk mozgalmunknak. Önzetlen emberek munkafelajánlásai révén létrejöttek a tagozatok, megkezdődött a munka, amely a kivezető út ösvényeit egyesíti

és tereli egy irányba. Nemzetben gondolkodó, közismert tudósainkból és szakértőinkből felállt a Bölcsek Tanácsa, akik tudásukkal, kiállásukkal segítik önszerveződő mozgalmunkat. Előbb a megyeszékhelyeken és a nagyvárosokban, majd - és napjainkban is - egyre nagyobb körben szervezett lakossági fórumokon vázoljuk fel az ország valós helyzetét, a Magyarok Szövetsége céljait, melyek eredője az ország sorsának jó irányba fordítása, új közösségi nemzetállamunk felépítése. Ezeken a lakossági fórumokon és internetes oldalunkon

folyamatosan fogadjuk a mind több és több, tettre kész önkéntes jelentkezését.

            Második országos gyűlésünket 2009. február 7-én ugyancsak Kunszentmiklóson rendeztük a gomba mód szaporodó helyi közösségekkel. Ma már több mint ezer településen van helyi MSZ csoport, és mára közel félszáz civil szervezet csatlakozott hozzánk.

És eljött március 21-e, mozgalmunk zászlóbontásának napja. Most, a tavasz első napján, néhány nappal Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe előtt, fogjuk meg egymás kezét! Nézzünk körül! Tavaszodik. Nő a fű, a virág, ébred álmából a természet. Ébredjünk fel mi is, vessük egymásnak a hátunkat és vállaljuk fel közös feladatunkat: építsünk együtt egy új országot saját hazánkban. Hamarosan jön a nyár, az aratás, a betakarítás ideje, és ha úgy akarjuk, karácsonykor megkapjuk megérdemelt ajándékunkat.

Mi mindannyian, akik csatlakoztunk, és akik ezután csatlakoznak mozgalmunkhoz, szövetséget kötünk a jövőre. Ez a szövetség nem új keletű. Több mint ezer évvel ezelőtt köttetett, csak mára meggyengült. Népünk, amely túlélt tatárt, törököt, Trianont, nyugatról és keletről jövő elnyomást, most megint fennmaradásáért küzd.

Azok, akik ma ellenségként élnek, nem tudják már, hogy nagyapáik, ükapáik egykor megvédték egymást. Ha nem így lett volna, ma nem lennénk itt. Az emberek korábban együtt építették a házaikat, együtt takarították be a termést. Mára egymás ellen fordultak, ezt érte el a politika. Megmaradásunk és felemelkedésünk záloga és egyetlen esélye, ha komolyan vesszük a jelszót, amit zászlónkra tűztünk: a magyar nemzet érdeke mindenek előtt. Történelmi hagyományainkra alapozva a magyarok összefogásával olyan országot akarunk építeni, ahol

jobb lesz élni, mint bárhol a világon.

Új országot építünk. E munka része és gyümölcse az is, hogy Ön ezt az újságot a kezében tartja. A mozgalom lapját, amely arra hivatott, hogy első évfolyamának első számában bemutassa a Magyarok Szövetségét, céljait, reményt vigyen a legkisebb településeken élőkhöz is, a továbbiakban pedig – internetes televíziónk és honlapunk mellett - rendszeresen és hitelesen tájékoztassa a lakosságot.

Most nehéz idők jönnek, s nincs, akiben ne merülne fel a kérdés: mi vezetett ide? Van-e kiút?      Válságok sorozatára kell felkészülnünk, mert a nemzetek letértek a teremtett világ ösvényeiről. Nem mindegy, hogy a válság hullámai milyen állapotban találják az országot. Nem lesz könnyű a dolgunk, de nekünk, magyaroknak szerencsénk van. Nekünk van hová visszatérnünk: több ezer éves hagyományainkhoz. Nekünk itt, a Kárpát­hazában mindenünk megvan, ami az élethez kell. Kiváló termőföld, gazdag vízkészlet, éltető napfény, dolgos,

szorgalmas emberek. A magyar okos, érzelmekben gazdag nép, s ha nem ülnek a nyakán, úgy száguld el más nemzetek mellett, mint a kilőtt puskagolyó.

Most rajtunk a sor, nevesítsük és javítsuk ki a hibákat, ismerjük fel erényeinket, és éljünk azok szerint! Döntsük el, leszünk-e gyermekeink példaképei! Legyünk! Kössünk szövetséget egymással, hogy megszülethessen a következő magyar nemzedék!

                                                                                                                Vukics Ferenc,

                                                                                                          a mozgalom elindítója

Kutasi József írja: Kérésre elküldöm!

Fogalmak és meghatározások

Vitaanyag

1.      A jog az emberi szabadságot biztosító és korlátozó társadalmi megállapodás terméke, amely magában foglalja az adott társadalomra jellemző érték-és érdekrendszert. (T.A.) [[MEGJ: A jog magába foglal értékrendszert, vagy értékrendszernek kell megfeleljen? -FÁ]Z

 2.      A hatalom nem személytelen, nem érték-és érdek független, egyének, csoportok döntéseiben nyilvánul meg, legfeljebb nehezen beazonosíthatók a döntéshozók. Az emberi társadalomban nincs abszolút hatalommal rendelkező személy, mivel a hatalom forrása az adott közösség tagjai által átruházott, vagy elvett szuverenitásból fakad, személyek vagy csoportok cselekvésének, magatartásának befolyásolására irányul, azok részbeni vagy egészbeni akarata ellenére vagy egyetértésével. A hatalom gyakorlói az általuk működtetett állami intézményrendszereken és erőszakszervezetein keresztül érvényesítik akaratukat. Állam és társadalom viszonylatában a következőket jelenti: döntés, irányítás, végrehajtás, központosítás-megosztás, felelősség, elszámolás és számon kérhetőség. (T.A.)

-------------------------------------------------------------------

Kutasi József írja: Kérésre elküldöm!

MAGYAROK SZÖVETSÉGE

A TÁRSADALMI ÖNSZERVEZŐDÉS LAPJA

Megjelenik az különszámaként

1 évfolyam 1. Szám

2009. március 21

--------------------------------------