Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 9., csütörtök

2.239 - Újabb kormányellenes tüntetést szerveznek a civilek > Döntsön a nép: 2009. április 14-én 12 óra!

Von: Péteri Attila Árpád

Gesendet: csütörtök, 2009. április 9. 20:22
An: Kutasi József
Betreff: Döntsön a nép: 2009. április 14-én 12 óra!
Wichtigkeit: Hoch

Újabb kormányellenes tüntetést szerveznek a civilek

Döntsön a nép: 2009. április 14-én 12 óra

                                         

A Parlament feloszlatása és az előre hozott választások érdekében ismét tüntetést szervez a Civil Összefogás Fórum (CÖF) 2009. április 14-én 12 órakor Budapesten, a Parlament előtt (Kossuth Lajos tér - Alkotmány utca sarka).

A szervezők a 2009. április 9-i sajtótájékoztatón hangsúlyozták: – E kritikus helyzetben felértékelődik a közvetlen demokrácia szerepe, s mivel április 5-én a kormányzó pártok elveszítették legitimátusukat, s az esetlegesen megalakuló új kormány sem rendelkezik a választópolgárok felhatalmazásával, a küzdelmet továbbfolytatják a civilek.

         A CÖF továbbra is követeli a Parlament feloszlatását, s mint mondta Piukovics Gábor, a Magyar Konzervatív Alapítvány elnöke, a demonstráció egyik szervezője: – Döntsön nép! Minden hatalom a népé, a népet nem lehet leváltani.

         – Akik aggódnak az ország sorsáért, és előre hozott választásokat akarnak, mindenkit várnak a jövő keddi tüntetésre. A CÖF a tüntetéssel egyidőben politikai akciót hajt végre, a CÖF ugyanis részt kíván venni a bizalmatlansági indítvány vitáján, illetve fel kívánnak olvasni egy petíciót, melynek lényege szerint nem bizalmatlansági indítványra, hanem a Parlament feloszlatására és előre hozott választásokra van szükség! Fricz Tamás politológus, a tüntetés főszervezője szerint a helyzet rendkívüli, s ez rendkívüli megoldást követel tőlük. Ezért még a mai napon Szili Katalin házelnökhöz fordulnak, hogy a házbizottság döntsön, és fel tudjon szólalni a CÖF egyik képviselője a Parlamentben. Fricz Tamás bízik abban, hogy ez megvalósulhat, és a választók találkozhatnak képviselőikkel.

         A szervezők hangsúlyozták: a második demonstrációra hívják a szakszervezetek képviselőit is, illetve továbbra is várják a civil szervezetek jelentkezését!

         A sajtótájékoztatón hivatalosan is megcáfolták azokat a televíziós, rádiós híreket, mely szerint csak 20-25 ezren lettek volna jelen április 5-én a Hősök terén. Az Országos Rendőr Főkapitányság adatai szerint több, mint kétszázezren vettek részt a tüntetésen. A demonstráción elhangzott beszédek szövegeit sokszorosítják, s a kazetták ingyen igényelhetők a CÖF képviselőinél.

         Az április 14-i kormányellenes tüntetésre 100-120 polgármestert várnak, akik élőláncként fogják majd körbe a Parlamentet, illetve nemzetközi megfigyelőket is hívtak. A szervezők a polgári engedetlenség eszközével nem kívánnak élni, de hangsúlyozták: Döntsön a nép! Döntsön a nemzet! A tüntetésre várják a magyar honfitársakat!

Frigyesy Ágnes