Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 12., vasárnap

2.279 - Alternatíva, Mozgalom a Baloldalért: De vajon tényleg olyan egy ország, mint egy családi háztartás, mint ahogy azt a szocialisták olyan sokszor láttatni szeretnének velünk?

Von: Alternatíva, Mozgalom a Baloldalért

An: Kutasi József

Gesendet: vasárnap, 2009. április 12. 2009 10:18
Betreff:
http://baloldalert.uw.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=68

 

Nagy baj lehet azok fejében, akik a válság idején a gazdaság ösztönzésének zászlaja alatt  egy felszámoló biztost jelöltek, és lassan is meg is választanak az ország miniszterelnökének. Ha nagyon cinikus szeretnék lenni, akkor azt kellene mondanom, hogy nagy baj van azzal a politikai elittel, akinek 7 év kormányzás után az ország szanálása jut egyetlen megoldásként az eszébe. (Bánfalvi Győző)

 

Mert mi ez, ha nem egy csődeljárás forgatókönyve, ahol cselekvőképtelenné vált tulajdonosok az országgyűlés felé helyezik „gondviselőként” a felszámoló biztost, akik egymaga dönt, hogy mi marad, és mi kerül eladásra, mindaddig, míg a hitelezők ki nem lesznek elégítve.

De vajon tényleg olyan egy ország, mint egy családi háztartás, mint ahogy azt a szocialisták olyan sokszor láttatni szeretnének velünk? Azt kell, hogy mondjam nem. Ha ők mégis ragaszkodnának hozzá, akkor azt meg kell magyarázniuk, milyen család az olyan, ahol ha nincs pénz a háztartásban, akkor a gyerekeket nem öltöztetik, mert rajtuk kezdik a spórolást? Milyen család az olyan, ahol ha nincs pénz a háztartásban, akkor az öregek nem kapnak vacsorát?  Milyen család az olyan, ahol a gyerek, ha felnő, és új életet szeretne kezdeni nem kap otthonról semmilyen szülői segítséget? Önök rajtuk kezdenék a spórolást? Vajon milyen családban nőttek fel Önök?

 

Üdv: AMB

---------------------------------------------------------------------------