Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. május 21., csütörtök

2.489 - A Magyarok Szövetsége 2009. június 20-21-én rendezi meg az "Adj jövőt Magyarországnak" című szakmai konferenciáját

"Adj jövőt Magyarországnak" civil és szakmai konferencia

A Magyarok Szövetsége 2009. június 20-21-én rendezi meg az "Adj jövőt Magyarországnak" című szakmai konferenciáját tudományos előadók és civil szervezetek bevonásával...

Június 20-án délelőtt meghívott tudományos előadók tartanak rövid ország-értékelést, majd egyfajta pozitív jövőkép megadásával beszélnek a fenntartható élet lehetőségéről, Magyarország emberi és természeti tartalékairól, fejlesztési és kitörési lehetőségeiről. Június 21-én délelőtt 6 külföldi országból érkező, hasonló szellemiségű előadó tart ország- és helyzetértékelést saját hazájáról.

Mindkét nap délutánján a Magyarok Szövetsége tagozati rendszerét követve, egy-egy tagozat bemutatja azt az elméleti keretprogramot röviden (5-8 perc), melyet az elmúlt időszakban dolgozott ki, majd 8-10, a tagozati programmal szerves kapcsolódást mutató tevékenységű civil szervezet kap lehetőséget munkájának, programjának bemutatására 5-8 perc terjedelemben. Azaz az elmélet (Magyarok Szövetsége programja) és a gyakorlat (tevékenykedő civil szervezetek) szerves egységét próbáljuk bemutatni és hangsúlyozni, melyen keresztül a Magyarok Szövetsége mélyen be tud majd ágyazódni a mai magyar társadalomba. A konferenciáról tévéfelvétel készül, valamint konferencia-kiadványok és interneten elérhető részletes összefoglalók - jó hazai és nemzetközi bemutatkozási lehetőséget kínálva a civil szervezeteknek.

Az "Adj jövőt Magyarországnak!" konferencia fontos lépcsőfok az augusztus 21-23 közötti országos gyűlésünknek is hazai és nemzetközi szempontból egyaránt.

Kérésünk tehát a következő:

Helyi, járási, megyei szinten próbáljunk meg minél több aktívan működő civil szervezetet elérni, és hozzájuk a csatolt fájlban található konferencia-felhívást eljuttatni. Minden civil szervezet fontos számunkra! Azon civil szervezetek is, melyek munkája nem illeszkedik egyetlen tagozatunkhoz sem: nekik külön szekciót biztosítunk a bemutatkozásra a konferencián. Legalább 600 civil szervezethez kellene eljuttatni a konferencia-felhívást ahhoz, hogy 100 jó minőségű, színvonalas bemutatkozó előadást ki tudjunk választani. Tekintettel a szűk határidőre, jövő hét péntekig (május 29.) kérjük a konferencia-felhívást a civil szervezeteknek eljuttatni.

Segítheti a munkát, ha a Magyarok Szövetsége tagságán belül végeznek egy szűrést, hogy ki milyen civil szervezetnek a tagja, és a konferencia-felhívást a saját tagjainkon keresztül juttatják el a civil szervezetek vezetőségéhez.

Felmerülő kérdéseitekkel forduljatok Dr. Páli Jenőhöz
(06-30-7687002, msz.civilkonferencia@gmail.com).

Magyarok Szövetsége
Sajtó Csoport

-----------------------------------------------------------------------------------------