Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 5., szombat

3.258 - Az idén a VI. Nemzetközi késkiállítást rendezik a közép-európai késmesterek szeptember 19-én és 20-án a magyarok fővárosában.

Von: preshaz tarsasag
Gesendet: csütörtök, 2009. szeptember 3. 22:46
An: Kutasi József
Betreff:
www.preshaz.eu/Hirek.htm

Késesek kiállításán a Balassi-kard kovácsa

 

Az idén a VI. Nemzetközi késkiállítást rendezik a közép-európai késmesterek szeptember 19-én és 20-án a magyarok fővárosában. A pesti Lurdy-házban 43 késes állítja ki műveit. Kiállítási szabályzat írja elő, hogy csak kézzel készített késsel és csak a készítő vehet részt. Egy erdélyi, nyolc felvidéki, egy cseh késes vesz részt a hazai magyarok között a különleges pengebemutatón. A megfelelő színvonalat elért amatőrök is ott lesznek a profik mellett.

Mindenféle kés képviselteti magát: konyhakések, zsebkések, bicskák, vadászkések, kétélű tőrök, művészi módon elkészített pengék, faragott markolatok, a párezer forintos késektől a több százezret elérő remekművekig.

Fazekas József, a Balassi-kard kovácsa damaszk pengéjű késekkel és egy pár gondosságigényes japán karddal várja a közönséget, valamint új könyvével, amely a japán kardról szól: Japán kard magyarul címmel.

Forrás: www.preshaz.eu/Hirek.htm

---------------------------------------