Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 6., vasárnap

3.263 - Neufeld Róbert: Legalább is ez a benyomása támad az embernek, a Hírfutárban előforduló kemény, sokszor minden kritikán aluli szavak olvasása közben.

Von: Neufeld Róbert
Gesendet: vasárnap, 2009. szeptember  6. 15:02
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: 3.260 - Vass István: Vukics úr mint valami kotlóstyúk, mindenkit begyujtene a magakörüli nagy nemzeti egységbe
.

 

Az effajta hangvétel helyett, tehát seggnyalás és társai helyett jó lenne már a mi kultúránk színvonalának jobban megfelelő szavakat látni itt, Kutasi Józsi bácsi Hírfutárján (de más magyar hírfutárok közleményeiben is). Ha Vass úrnak ilyen jó történelmi adatai vannak, akkor bizonyára azt is tudja, hogy mindig voltak közöttünk seggnyalók.

Hitler seggét az egyik réteg nyalta, Sztálin seggét egy másik. De voltak már előttük is hasonlók, Cilleitől idefele. És ha most jönne egy harmadik világ császárjelölt, annak is jutna egy réteg. Az ilyesmi minden néppel így van, nekünk a jelek szerint talán egy kicsit több jutott belőlük. Legalább is ez a benyomása támad az embernek, a Hírfutárban előforduló kemény, sokszor minden kritikán aluli szavak olvasása közben. A seggnyalás szó helyett lehetne például a kiszolgálás szót használni. Ennek a szónak sem tévesztené el az értelmét senki, és az egy bizonyos, kultúránkhoz méltóbb szintvonalat tükrözne. 

Neufeld Róbert

Svédország 

----------------------------------------------------------------