Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 9., szerda

3.354 - LÁTOGATÁSON CSAK REGISZTRÁCIÓVAL LEHET RÉSZT VENNI! > A látogatás napja: 2009. szeptember 17.

 

A LÁTOGATÁSON CSAK REGISZTRÁCIÓVAL LEHET RÉSZT VENNI!

A látogatás napja:

2009. szeptember 17.

 

Csak a megfelelő adatok előzetes leadásával lehet az üzemi területre lépni, ezért minden érdeklődőt kérünk a regisztráció kitöltésére:

www.info13.hu/paks

Összesen 40 fő beléptetésére van lehetőség, ezért az utazást az elsőként jelentkező 40 főnek tudjuk biztosítani. Az utazás, beleértve az ebédet is, ingyenes. Figyelem! Filmfelvevőt, fény- képezőgépet csak előzetes bejelentés alapján kiadott külön engedéllyel lehet az Atomerőmű területére bevinni!

Program:

 

6:45  Gyülekező a Képviselői Irodaház
előtt (Széchényi rakpart 19.).

7:00  Indulás 40 fős autóbusszal

9:30  Érkezés Paksra

a látogató központba

10:00 Az üzemi terület bejárása

szakmai vezetővel.

12:00  Ebéd az Atomerőmű Horgászegyesületében

Süli János vezérigazgatóval, Lenkei Istvánnal, a Lévai Projekt igazgatójával és Mittler István kommunikációs igazgatóval.

13:30 Indulás vissza Budapestre

 

Az Atomerőmű

üzemidő-hosszabbítási programja

 

Az atomerőművi blokkok üzemidő-hosszabbításá- nak megvalósíthatósági vizsgálata 2000-ben zajlott le. A kérdés az volt, hogy lehetséges-e az erőmű üzemidejének a tervezett 30 éven túl még 20 évvel történő meghosszabbítása. Következte-tésképpen az üzemidő-hosszabbításnak nincs biztonsági vagy műszaki akadálya, gazdasági szempontból jó befektetés. A továbbüzemelésre vonatkozó engedélykérelmet pedig blokkonként kellett benyújtani az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatóságához (OAH NBI), legkésőbb a tervezett üzemidőre érvényes üzemeltetési engedély lejárta előtt 1 évvel. Ez az 1. blokk esetében 2011. A szakhatósági állásfogla-lások, a szakértői vélemények, a közmeghallgatá- sokon felmerült kérdések és válaszok figyelembe-vételével a környezetvédelmi felügyelőség 2006. október 25-én kiadta az üzemidő-hosszabbítás környezetvédelmi engedélyét.

 

 

Az MVM Csoport megalapította a Lévai Projektet

 

Új projektet hozott létre a paksi atomerőmű bővítésének előkészítésére a Magyar Villamos Művek a Paksi Atomerőmű Zrt. részvételével: 2009. július 8-án megalapította a Lévai Projektet a paksi atomerőmű bővítésének előkészítése érdekében.

Az országgyűlés 2009. március 30-én elsöprő többséggel elvi hozzájárulást adott ahhoz, hogy megkezdődjön a paksi atomerőmű bővítésének előkészítése. A projekt célja, hogy elvégezze azokat a legfontosabb feladatokat, amelyek révén eljuthatunk a paksi atomerőmű bővítésének megkezdéséhez.

A projekt névadója néhai dr. Lévai András professzor, aki a hazai energetika meghatározó személyisége, az átfogó műszaki, környezeti és nemzetstratégiai szempontokat ötvöző energetikai szemlélet meghonosítója. A professzor úrnak kiemelkedő szerepe volt a hazai energiarendszer fejlesztésében és abban, hogy a paksi atomerőmű létesítése világszínvonalon valósult meg.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------